Χριστουγεννιάτικα βιβλία
Παιδικά βιβλία

4 ολοκαίνουρια Χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία! (ηλικίες 2+,3+7+,8+)

Μοιραστείτε το :

Σε ένα μήνα και κάτι ψιλά θα έχουμε Χριστούγεννα και θέλω να σας προτείνω τρία πεντακαίνουρια Χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και ένα επίσης πεντακαίνουριο και Χριστουγεννιάτικο από τις Εκδόσεις Ψυχογιός!

Πωπω! Από το καλοκαίρι ως τα Χριστούγεννα ένα ανοιγόκλεισμα ματιών! Ειλικρινά, θα πω την υπέρτατη κλισεδούρα τώρα, αλλά πώς τρέχει έτσι ο χρόνος;;;

Στο θέμα μας : Χριστουγεννιάτικα βιβλία! Ηλικίες; Έχω και για 2+ και για 3+ και για 7+ και για 8+

Πάμε να τα δούμε!

Από τη συγγραφέα του Χάρι Πότερ, να σας συστήσω το «Χριστουγεννιάτικο γουρουνάκι»

Ο Γου είναι το λατρεμένο λούτρινο γουρουνάκι του Τζακ. Το έχει από 2 χρονών και είναι αχώριστοι! Φίλος κολλητός στα καλά και τα λιγότερο καλά, όπως το διαζύγιο των γονιών του, η μετακόμιση σε άλλο σπίτι, η αλλαγή σχολείου, ο δεύτερος γάμος της μαμάς με τον μπαμπά της Χόλυς!  

Μια Παραμονή Χριστουγέννων όμως, συμβαίνει κάτι τρομερό: ο Γου χάνεται! Έτσι ο Τζακ παρέα με το Χριστουγεννιάτικο Γουρουνάκι, τον αχώνευτο αντικαταστάτη του Γου, θα ταξιδέψουν στη μαγική Χώρα των Χαμένων, όπου θα ζήσουν απίθανες περιπέτειες… 

Πολύ από «toy story», λίγο από «αγάπη μου συρρίκνωσα τα παιδιά», ίσως μια αφορμή για συζήτηση για το πώς η αλλαγή και η απώλεια είναι αναπόσπαστα κομμάτια της ζωής μας και πώς από αυτά μπορούν να προκύψουν υπέροχα πράγματα, όλα σε χριστουγεννιάτικο φόντο! 


Για παιδάκια από 8 ετών, με αγάπη από τις Εκδόσεις Ψυχογιός 

Πίκο και Λόλα, Ένα τέλειο δώρο!

Της γνωστής σειράς για λιλιπούτειους αναγνώστες της Λίνας Σωτηροπούλου με εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια.

Η Λόλα θέλει να ζητήσει ένα τέλειο δώρο από τον Άγιο Βασίλη αλλά δεν ξέρει ποιο είναι αυτό! Ας χωθεί μέσα στον σάκο να δει ποιο είναι το καλύτερο! Αυτή είναι μια τέλεια ιδέα, έτσι δεν είναι;

Ο Πίκο πάλι, θα χει μια έκπληξη όταν πάει να ανοίξει το δώρο που του φερε ο Άγιος!

Το τραγούδι που κρύβεται πίσω από το QR code, το σκανάραμε με το κινητό και παίζει στο ριπίτ! Μας αρέσει πολύ!

Για παιδάκια από 2 ετών με αγάπη από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

5 νύχτες μέχρι τα Χριστούγεννα!

Του Τζίμι Φάλον, τον νάμπερ ουάν συγγραφέα στη λίστα μπεστ σέλερ των Νιου Υόρκ Τάιμς!

Με φαν –τα –στι- κή εικονογράφηση ακριβώς του στιλ μου, μπράβο στον Ριτς Ντις, είναι αυτό ακριβώς που λέει το κείμενο!

Η αντίστροφη μέτρηση μέχρι τα Χριστούγεννα, έχει ενθουσιασμό και ανυπομονησία –«απονυμονώ μαμά», όπως μου το λέει η κόρη μου- για την πιο μαγική νύχτα του χρόνου!

Ωραίο κείμενο, λίγα λόγια, μεγάλες εικόνες, ζωντανά χρώματα, χιουμοριστική διάθεση, θα τα κερδίσουν τα μικρά παιδάκια!

Τα αξίζουν τα βραβεία Emmy και Grammy!

Για παιδάκια από 3 ετών

Επιχείρηση Τρίγωνα Κάλαντα της Γιούλι Τσε για παιδάκια από 7 ετών!

Αν και δεν είναι αυτός ο σκοπός του βιβλίου, έμαθα ότι υπάρχει αγγελάκι Χριστουγέννων, στο γερμανικό έθιμο, που κάνει την ίδια δουλειά με τον Σάντα Κλάους!

Έχει αστείες λέξεις τύπου «λαλοτσιροβακομυγοφάγος», κι αυτό γιατί ο μπαμπάς των πρωταγωνιστών είναι ορνιθολόγος, δηλαδή μελετάει τα πτηνά (και όχι τις κότες που είπα στο γιο μου ότι σημαίνει η όρνιθα!)

Είναι παραμονή Χριστουγέννων στη Γερμανία (και αλλού προφανώς) και δύο αδέρφια ο Τζος και η Λένα είναι πολύ αναστατωμένα.

Είχαν ετοιμάσει για το αγγελάκι των Χριστουγέννων τη λίστα με τα δώρα τους, πήγαν τον χριστουγεννιάτικο περίπατό τους και όταν επέστρεψαν δεν βρήκαν ούτε δώρα ούτε αγγελάκι!

Ο μπαμπάς τους πάντως είναι χαρούμενος γιατί είναι παθιασμένος ορνιθολόγος και μόλις πριν λίγο βρήκε ένα ασυνήθιστο τραυματισμένο πουλί. Ο Τζος και η Λένα όμως, έχουν μια υποψία επ αυτού…

About Author

Μοιραστείτε το :