Σειρές

Clickbait, το σπιντάτο, αστυνομικοθρίλερ του Netflix!

Μοιραστείτε το :

Clickbait, είναι σύνθετη λέξη από το click, (=κλικ), και το bait, (=δόλωμα) και περιγράφει τον -τουλάχιστον- εντυπωσιακό τίτλο ενός άρθρου, που σου υπόσχεται μια φοβερή σούπερ ντούπερ είδηση / αποκάλυψη / περιεχόμενο, εσύ δεν μπορείς να αντισταθείς κι όταν κλικάρεις ανακαλύπτεις ότι η κουρτίνα είχε ΖΟΝΚ! 

Οι του άρθρου παίρνουν τα πολυπόθητα βιους και εσύ μένεις με το ενδιαφέρον στο χέρι, πράγμα που όμως δε συνέβη όταν έκανα κλικ στο Clickbait του Netflix! 

Ανακάλυψα μια σπιντάτη σειρά, που προχωράει κεντέρης, χωρίς κοιλιές, με τις ανατροπές της, το αστυνομικούλι της, το θριλεράκι της που και μου τράβηξε και μου κράτησε το ενδιαφέρον!    

Έχει μία και μοναδική σεζόν των οχτώ επεισοδίων, σειρά σφηνάκι όπως τις ονομάζω αυτές, σαν το «The Queen’s Gambit», τη βλέπεις μια και έξω!   

Σύγχρονη, το καταλαβαίνεις κι από τον τίτλο, αφορά στην εικονική πραγματικότητα, πόσο αληθινή είναι ή δεν είναι και τους κίνδυνους που αυτή κρύβει!  

Τα διάφορα προφίλ στα φέισμπουκ, ίνσταγκραμς, γιουτιούμπς και τικτοκς, με τα οποία συναναστρεφόμαστε έχουν από πίσω ανθρώπους που μπορεί να είναι όντως αυτοί που λένε, μπορεί και όχι! Μπορεί να λένε ψέματα, δε μεγαλώνει η μύτη τους, για να ξεχωρίζουν ! 

Ο καθένας άλλωστε είναι ό,τι δηλώσει, πόσο μάλλον πίσω από μια οθόνη!  

Και καλά αν χαζεύεις απλώς. Αν γνωρίζεις κόσμο από κει μέσα, αν είσαι σε κάποιο dating app, οι κίνδυνοι είναι αρκετοί.  

Ποιος είναι αυτός που γνώρισες; Είναι όντως ελεύθερος /ελεύθερη; Τι σκέφτεται, πώς συμπεριφέρεται τετ α τετ; Αυτά εννοείται ισχύουν και σε γνωριμίες στην «πραγματική ζωή», απλώς σε αυτές τις πίσω από την οθόνη, θέλει δύο φορές προσοχή.  

Στο Clickbait λοιπόν στο Netflix, κυκλοφορεί ένα βίντεο στο ίντερνετ με τίτλο τρελό κράχτη, τα κλικαρίσματα γίνονται με ρυθμό πολυβόλου! 

Τι δείχνει;  

Τον φυσιοθεραπευτή σε γυναικεία ομάδα βόλεϊ, Νικ, σωστό οικογενειάρχη, σύζυγο, πατέρα, καλό αδερφό και κάλλιστο γιο, να κρατάει ένα πλακάτ που λέει ότι κακοποιεί γυναίκες και ότι σκότωσε μία από αυτές. Μόλις συμπληρωθούν 5 εκατομμύρια βιους θα πεθάνει.   

Η μαμά του η αδερφή του, η γυναίκα του, οι γιοι του, οι συνάδελφοί του, όσοι τον γνωρίζουν, μένουν σέκος!  

Το βίντεο γίνεται βάιραλ σε χρόνο ντε τε, τα βιους αυξάνονται με ταχύτητα κρουσμάτων του κορονοϊού κι η οικογένεια του παλεύει με τον χρόνο και με τη βοήθεια της αστυνομίας, για να τον βρει!  

Κατά τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας βγαίνουν μυστικά και κρυμμένες αλήθειες για όλους τους συμμετέχοντες.   

Ποιος ήταν στ’ αλήθεια ο Νικ; Έχει κάνει πράγματι όσα λέει το πλακάτ;  

Να πούμε και ένα «μπράβο» σε όποιον επέλεξε τους ηθοποιούς για το diversity! Όλα τα χρώματα και σεξουαλικές προτιμήσεις και εθνικότητες! 

Τέτοιο καστ έχω δει μόνο στο Good Doctor! 

Επίσης, πρέπει να το πω, η βασική πρωταγωνίστρια μου θυμίζει τη Σία την τραγουδίστρια. Μέχρι και το όνομά της, τη θυμίζει, τη λένε Πία! Τι πρόσωπο! Δεν μπορείς να ξεκολλήσεις τα μάτια σου από αυτό! 

Να και το τρέιλερ!  

About Author

Μοιραστείτε το :