Καμηλοπάρδαλη Χαραλαμπία
Παιδικά βιβλία

Η καμηλοπάρδαλη Χαραλαμπία -Εκδόσεις Μεταίχμιο

Μοιραστείτε το :

Διαβάσαμε την καμηλοπάρδαλη Χαραλαμπία του συγγραφέα Μάκη Τσίτα, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και πάρα πολύ μας άρεσε!

Γράψαμε και γράμμα στην Χαραλαμπία, στην καρτ ποστάλ που συνόδευε το βιβλίο, ζωγραφίσαμε στα διάφορα εκτυπώσιμα που επίσης ήταν στο πακέτο και μετά το ξαναδιαβάσαμε από την αρχή, γιατί μας άρεσε πολύ και η ιστορία αλλά κι οι «ζωγραφιές» της Σάντρας Ελευθερίου!

Και το προηγούμενο βιβλίο του Μάκη Τσίτα, η Δώρα και ο γάτος που τον λέγανε Οδυσσέα -πάλι με κατοικίδια, ξεκάθαρα φιλόζωος- μας άρεσε πολύ!

Η υπόθεση του παρόντος βιβλίου;

Ο Αλέξανδρος έχει ένα κατοικίδιο λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα! Γιατί normal is boring! Και κυρίως γιατί η διαφορετικότητα έχει τη χάρη της και πρέπει -αν μη τι άλλο- να την αποδεχόμαστε και να την αγαπάμε!

Το κατοικίδιό του είναι μια καμηλοπάρδαλη που «εννοείται μαμά ότι χωράει σπίτι μας», όπως είπε και η κόρη μου!

Την πηγαίνει βόλτα στο πάρκο, εκείνη την απολαμβάνει μασουλώντας φύλλα από δέντρα ή και λουλούδια, κάνει και τα κακά της και γυρίζουν σπίτι για ύπνο.

Την αγαπάει πολύ! Τόσο πολύ που όταν οι γονείς του αλλά και οι γείτονες θέλουν να τη διώξουν, εκείνος έχει μια καλύτερη ιδέα, που μπορεί εκείνον να μη τον “συμφέρει”, όμως η Χαραλαμπία του θα είναι ευτυχισμένη κι αυτό είναι το ζητούμενο!

Ποια είναι αυτή η ιδέα; Ε, δε θα τα αποκαλύψω κι όλα! Να σε αφήσω να ανακαλύψεις και εσύ κάτι!

Από το οπισθόφυλλο:

Είναι ωραίο να έχεις κατοικίδιο. Όσοι έχουν το ξέρουν καλά. Όπως ο Αλέξανδρος. Μόνο που το δικό του δεν είναι σκυλάκι, γατάκι ή έστω κουνελάκι. Το δικό του λέγεται Χαραλαμπία και είναι… μια καμηλοπάρδαλη.

Μια καμηλοπάρδαλη, όμως, που παραείναι ζωηρή και άθελά της κάνει πολλές ζημιές. Κι αυτό βέβαια δεν αρέσει καθόλου στους γονείς του, που σκέφτονται να της βρουν άλλη στέγη. Ο Αλέξανδρος όμως δε συμφωνεί και παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Και τότε…


About Author

Μοιραστείτε το :