Μπισκοτόσπιτο πρωτοχρονιάτικο!
Εσείς λογικά τώρα ετοιμάσατε τη βασιλόπιτα για το βραδινό ρεβεγιόν! Στο Νουαζετόσπιτο, μόλις φτιάξαμε το μπισκοτοσπιτάκι μας!
Θα μου πεις, άργησες, θα σου πω δίκιο έχεις, αλλά το είχα υποσχεθεί στο φουντούκι και ευτυχώς μια ανάσα από το 2018,κατάφερα να πραγματοποιήσω την υπόσχεσή μου!
Κάναμε τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη!
Υλικά
- 900γρ αλεύρι
- 225 γραμ. βούτυρο
- 200-300 γραμ. ζάχαρη καστανή
- 300μλ μέλι
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- ½ κ. γ. σόδα
- 4 κ.γ. τζίτζερ σκόνηνη
- 4 κ.γ. κάνελα σκόνη
- Καραμελάκια χρωματιστά για διακόσμηση
Για την «κόλλα» (Royal ice, το λέει ο Άκης)
- 2 ασπράδια αυγά
- 480 γραμ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
- Το χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση (Πιστή αντιγραφή από το site του Άκη Πετρετζίκη)
Βήμα 1ο
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά!
Βήμα 2ο
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα στερεά συστατικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε εν τω μεταξύ στο μίξερ ένα ένα τα αυγά και στο τέλος το μέλι.
Βήμα 3ο
Βάζουμε και το μείγμα του αλευριού στο μίξερ αλλά ανακατεύουμε για πολύ λίγο μέχρι όσο να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Χωρίζουμε σε 4 μέρη και βάζουμε σε σελοφάν στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα για να σφίξει το μείγμα.
Bήμα 4ο
Ανοίγουμε με τη βοήθεια επιπλέον αλευριού τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και κόβουμε με τη βοήθεια του πατρόν τα σχέδια του σπιτιού. Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλες.
Βήμα 5ο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 12-14 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
Βήμα 6ο
Με τη βοήθεια Royal icing κολλάμε τα κομμάτια του σπιτιού μεταξύ τους πάνω σε μια βάση ή ένα ξύλο κοπής. Χρησιμοποιούμε αρκετά μεγάλη ποσότητα της “κόλλας” μας και αφήνουμε να στεγνώσει λίγο για να συνεχίσουμε με τη διακόσμηση.
Βήμα 7ο
Στη συνέχεια έχοντας royal icing μέσα σε κορνέ διακοσμούμε το σπιτάκι μας και το κάνουμε ακόμα πιο όμορφο χρησιμοποιώντας καραμελάκια, μαρσμάλοους, κομμάτια σοκολάτας κτλ.