Λαγάνα
Υγιεινές συνταγές της Λου

Φτιάχνουμε εύκολη και πεντανόστιμη Λαγάνα!

Μοιραστείτε το :

Φτιάξαμε κ εμείς την λαγάνα μας τραγανή, αφράτη κ πεντανόστιμη!!
ΥΛΙΚΑ:
500γρ αλεύρι
350ml νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
10γρ αλάτι
Λίγη ζάχαρη
2 κ.σ ελαιόλαδο
σουσάμι
ζαχαρόνερο για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη κ τη μαγιά κ αφήνουμε λιγο να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι κ το ελαιόλαδο κ χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ζύμη.
Αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί.
Μόλις είναι έτοιμη ανοίγετε με τη βοήθεια του πλάστη κ λίγο αλεύρι τη λαγάνα κ μεταφέρεται σε ταψί με λαδόκολλα.
Αλείφουμε με το ζαχαρονερο και ριχνουμε το σουσάμι. Πατάμε λίγο τη λαγάνα με το δάχτυλο για να πάρει το κλασικό σχέδιο της κ ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου
Καλή επιτυχία!

About Author

Μοιραστείτε το :