Κυκλοφορώ και αρθρογραφώ,  Σκέφτομαι και γράφω

Όταν είσαι το μοναδικό μπακούρι σε παρέα ζευγαριών!

Μοιραστείτε το :

Οι ελεύθεροι πιστεύουν ότι οι δεσμευμένοι περνάνε καλύτερα, έχουν σεξ όποτε κι όπου το θέλουν, αγκαλιές, φιλιά, κάποιον να μοιράζονται τα πάντα. Οι δεσμευμένοι με τη σειρά τους, πιστεύουν ότι οι ελεύθεροι φίλοι τους περνάνε καλύτερα, κάνουν ό,τι θέλουν με όποιον θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό και σε αντίθεση με τη δική τους προγραμματισμένη ζωή, έχουν μία περισσότερο συναρπαστική κι απρόβλεπτη.

Αφενός, ο άνθρωπος πάντα θέλει αυτό που δεν έχει, αφετέρου κι οι μεν κι οι δε έχουν δίκιο. Όσον αφορά όμως τους ελεύθερους, για να κάνουν τη συναρπαστική ζωή που φαντάζονται οι πρώτοι, πρέπει να έχουν κι ένα συνοδοιπόρο. Αν η τύχη τα φέρει έτσι που όλοι οι υπόλοιποι της παρέας τους είναι σε σχέση, όχι σούπερ, συγκλονιστικές μέρες και νύχτες, αλλά καμιά φορά ούτε για ένα απλό ποτό δε βρίσκουν παρέα να βγουν.

Είναι πακέτο να μείνεις ο τελευταίος των Μοϊκανών των ζευγαριών στην παρέα σου.  Να ‘χουν ένας-ένας ζευγαρώσει και ‘συ να μείνεις ο μόνος single. Ειδικά, αν προχωρήσει η σχέση των φίλων σε συγκατοικήσεις, απόκτηση κατοικίδιου, γάμους, παιδιά, θα πρέπει να δίνεις 2 weeks notice για να καταφέρετε να συναντηθείτε. Οι έξοδοι της τελευταίας στιγμής  μειώνονται δραματικά. Δεν είναι ότι σταματούν να σε κάνουν παρέα, αλίμονο, αλλά σίγουρα η συχνότητα με την οποία βρίσκεστε μόνοι σας θα είναι μικρότερη.

Φυσικά βγαίνετε και διασκεδάζετε όλοι μαζί. Εσύ, οι φίλοι κι η σχέση τους. Διότι οι ζευγαρωμένοι θέλουν να βγαίνουν με το ταίρι τους, ο χρόνος είναι περιορισμένος κι ότι μένει απ’ την εργασία, τα διαβάσματα, τις υποχρεώσεις, θέλουν να τον αφιερώνουν στο σύντροφό τους. Εδώ που τα λέμε είναι λογικό τα ζευγάρια να θέλουν να διασκεδάζουν μαζί κι όχι χώρια.

Σίγουρα φροντίζουν να νιώθεις άνετα, διότι είναι οι φίλοι σου και σ΄αγαπάνε, αλλά όπως και να το κάνουμε να είσαι το μονό άτομο σε μια παρέα με ζυγούς είναι λίγο σπάσιμο, σαν να κρατάς το φανάρι, σαν «τι θέλω εγώ με τους ερωτευμένους» που λέει κι η Χαρούλα. Όχι ότι δε χαίρεσαι για τα φιλαράκια σου, άλλα να, καμιά φορά σκέφτεσαι ότι προτιμάς να μείνεις σπίτι και να δεις ταινία απ’ το να βγεις μαζί με τόσα ζευγάρια. Αν υπάρχει αμοιβαία συμπάθεια μεταξύ εσού και των σχέσεων, βγες μαζί τους. Ποτέ δεν ξέρεις πώς μπορεί να καταλήξει μια βραδιά έξω, ενώ το να σου χτυπήσει η πόρτα του σπιτιού σου και να ‘ναι ο έρωτας συμβαίνει μόνο στις ταινίες.

Κάποιοι φίλοι σου, από πρώην party animals μετατρέπονται σε σπιτόγατους και δεν ξαναξεμυτίζουν έξω. Προτιμάνε να αράζουν σπίτι με το ταίρι τους, τη βρίσκουν βλέποντας σειρές ακόμη και τα Σαββατόβραδα. Τα καλά νέα είναι ότι αυτό είναι μια φάση που όλοι περνάνε στην αρχή και μετά χαλαρώνει. Λίγο-πολύ με τις εξόδους τα βρίσκετε.

Το μεγαλύτερο πακέτο είναι στις εκδρομές και στις διακοπές που στους δύο ο τρίτος δε χωρεί. Τι γίνεται εκεί; Το πιο πιθανό είναι ότι θα αποκτήσεις καινούριες παρέες με άτομα στην ίδια φάση με σένα κι αυτό είναι στα θετικά. Δε θα παρατήσεις τις φίλες σου ή τους φίλους σου επειδή έχουν σχέση, αλλά θα δώσεις παραπάνω χρόνο στο συνάδελφο που περνάτε καλά, στο άτομο που γνώρισες στο τάδε σεμινάριο ή στη δείνα καινούρια δραστηριότητα που ξεκίνησες και ταίριαξαν τα χνώτα σας, στους φίλους αυτών.

Άλλωστε, πάντα ένας φίλος καινούριος είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενος. Και πάντα μπορείς να γνωρίσεις κάποιον απ’ την παρέα των καινούριων φίλων που θα γίνει το δικό σου ταίρι. Αν είσαι τυχερός, αυτό μπορεί να συμβεί και με τους ελεύθερους φίλους ή φίλες των σχέσεων των δικών σου φίλων. Τι καλύτερο απ’ το να έχουν σχέση δύο φίλοι με δύο φίλες μεταξύ τους;

Υπάρχουν μέρες αισιόδοξες που το ξέρεις ότι θα συμβεί και σε σένα, θα γνωρίσεις τον άνθρωπό σου, είναι θέμα χρόνου κι όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος. Υπάρχουν όμως και μέρες που σε παίρνει από κάτω και σκέφτεσαι ότι κάτι πάει λάθος με σένα, κάτι κάνεις λάθος κι η μοναξιά σου θα γίνει μόνιμος σύντροφος.

Καμιά φορά αργεί η αγουρίδα να γίνει μέλι, αλλά γίνεται. Δε θα ήταν φρόνιμο ν’ αφήσεις το άγχος να νικήσει και να κάνεις σχέση με το πρώτο πρόθυμο, καλό παιδί, που θα συναντήσεις για να μην είσαι μόνος. Μην κοιτάς όλα αυτά τα ζευγάρια γύρω σου, γιατί δεν ξέρεις πόσα απ΄ αυτά είναι ευτυχισμένα, πόσα δημιουργήθηκαν για λάθος λόγους, πόσα συμβιβάστηκαν. Εσύ ξέρεις τι θέλεις και θα ‘ρθει αυτός που περιμένεις, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα βγεις μερικά ραντεβού παραπάνω απ’ όσα βγήκαν οι φίλοι σου.

Δεν είναι αγώνας δρόμου για να κερδίσει ο πρώτος που θα κάνει σχέση, είναι περισσότερο κάτι σαν το μαραθώνιο, που όλοι όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος και τερματίζουν, είναι νικητές.

Πρώτη δημοσίευση στο pillowfights.gr

About Author

Μοιραστείτε το :