Παιδικά βιβλία

Ο Φρύνος έχει ταλέντο – Εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο

Μοιραστείτε το :

Χαμηλή αυτοπεποίθηση; Ντροπαλοσύνη; Διστακτικότητα; Ατολμία; Αυτολύπηση;

Όλα αυτά τα είχε ο Φρύνος, ο βάτραχος και καθόταν μοναχός και λυπημένος απόμερα, μην τον βλέπουν τα άλλα ζώα ότι δεν ξέρει να κάνει τίποτα και τον περάσουν για χαζό.

Είχαν μαζευτεί για την ετήσια επίδειξη ικανοτήτων και ταλέντων που είχαν όλα – όλα εκτός από εκείνον, έτσι;- στη φεγγαρόλουστη λίμνη! Από τη γωνίτσα του, χωρίς να τραβάει την προσοχή των υπόλοιπων, παρακολουθεί τη φιέστα.

Αναγνωρίζει σε όλους ταλέντο εκτός από τον εαυτό του. Γι’ αυτό άλλωστε και δεν προσπάθησε κατά τη διάρκεια της χρονιάς, να εξασκηθεί κάπου, να κάνει κάποια πρόβα και να παρουσιάσει κι εκείνος το κάτι τις του.

Το θεωρούσε μάταιο από τη μία, κι από την άλλη, να βγει μπροστά κι όλοι να τον παρατηρούν και να τον αξιολογούν; Πολύ τρομακτικό.

Κι αχ, τι ωραία ακροβατικά κάνουν τα ποντίκια, τι ωραία κόλπα κάνουν τα φίδια, πόσο καταπληκτικά είναι τα παπάκια, όλοι, μα όλοι, είναι θαυμάσιοι, θεσπέσιοι κι εννοείται εκείνος δε θα μπορούσε να κάνει τίποτα από αυτά. Όχι ότι το είχε δοκιμάσει και ξέρει, απλώς έτσι πιστεύει..

Ώσπου, συμβαίνει το εξής αναπάντεχο κι απρογραμμάτιστο. Ένα σαλιγκάρι, τον «καρφώνει» «Καλέ, είναι η σειρά του Φρύνου να μας δείξει τι μπορεί να κάνει!».

Αμάν! Και τώρα; Τώρα που όλοι τον κοιτάνε; Το άγχος έχει χτυπήσει κόκκινο, σηκώνεται δειλά δειλά να πει ότι «ξέρετε εγώ, να τώρα, έφευγα περαστικός ήμουν από δω, είδα φως στη λίμνη και μπήκα…»,αλλά η θεά τύχη είναι μαζί του!

Γλιστράει στον πάγο και μέχρι να βρει πάλι την ισορροπία του, έχει κάνει δεκάδες πιρουέτες, φιγούρες κι άλλα εντυπωσιακά στροβιλίσματα και τραμπαλίσματα που όλοι -κι ο ίδιος- μένουν με το στόμα ανοιχτό και του δίνουν συγχαρητήρια για το τέλειο πατινάζ του!

Να, ορίστε που είχε κάπου ταλέντο, αλλά αφού δεν είχε δοκιμάσει ποτέ να κάνει τίποτα, πού να το ξέρει;

Κι όπως πολύ σωστά λέει το βιβλίο μέσα: Αν δε δοκιμάσεις, ποτέ δε θα μάθεις τι μπορείς να καταφέρεις!

Τέτοια απόλυτη ταύτιση με βάτραχο, δε μου έχει ξαναματατύχει!

Αντιγράφω από το οπισθόφυλλο:

Κάθε πρώτη πανσέληνο του χειμώνα,

όταν το φεγγάρι είναι πολύυυ μεγάλο και στρογγυλό,

όλα τα ζώα του δάσους ξεκινούν για ένα μαγικό μέρος…

τη Φεγγαρόλουστη Λίμνη.

Μαζεύονται εκεί για έναν πολύ ιδιαίτερο λόγο…
…………………………………………………………………………..

Ένα παραμύθι για την αυτοπεποίθηση,

για να τολμούν τα παιδιά μας περισσότερο

και να ντρέπονται λιγότερο!

Το βιβλίο μπορούμε να το βρούμε στα βιβλιοπωλεία ή να το παραγγείλουμε απευθείας από το παραμυθένιο Βιβλιοσκόπιο εδώ!

About Author

Μοιραστείτε το :