Πεντανόστιμη Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο!
Η αδερφή μου όταν δεν κάνει καταδύσεις και δεν ασχολείται με τα marine biologic things της, δημιουργεί στην κουζίνα! Αμέ! Και τι δε φτιάχνει!
Κι αλμυρές και γλυκές και εναλλακτικές νοστιμιές!
Θα τις βάλω όλες με τη σειρά αλλά θα ξεκινήσω με τη σπανακόπιτα που λατρεύω.
Λατρεύω όμως! Η μύτη μου μπορεί να την ανιχνεύσει στο στόμα κάποιου που την είχε φάει ώρες πριν κι ας έχει πλύνει τα δόντια του κι ας μου μιλάει από απόσταση!
Για την σπανακόπιτα χωρίς φύλλο της αδερφής μου λοιπόν, έχουμε και λέμε:
Υλικά
- 500 γρ. σπανάκι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- Ανηθομαϊντανό
- Αλατοπίπερο
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 250 γρ. φέτα
- 400 γρ. γιαούρτι
- 4 αυγά
- 250 γρ. νερό
- 3 κούπες αλεύρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και προσθέτουμε κρεμμυδάκια, άνηθο, μαϊντανό αλατοπίπερο κι ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βήμα 2ο
Προσθέτουμε τη φέτα και το λάδι κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 3ο
Χτυπάμε το γιαούρτι με τα αυγά και στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό και το αλεύρι συν το αλατοπίπερο.
Βήμα 4ο
Αλείφουμε το ταψί με λάδι, ρίχνουμε τη μισή ζύμη και προσθέτουμε τη γέμιση. Στην υπόλοιπη μισή ζύμη προσθέτουμε λίγο νερό και την απλώνουμε πάνω στη γέμιση.
Βήμα 5ο
Ψήνουμε 1 ώρα περίπου στους 190 βαθμούς και Καλή όρεξη!