Σκέφτομαι και γράφω

Καθαρά Δευτέρα: Ποια ζώδια “πετάνε” χαρταετό;

Μοιραστείτε το :

Καθαρά Δευτέρα σήμερα, λαγανίτσα, όστρακα, ταραμάς και τέτοια! Να ρωτήσω, πετάμε χαρταετό; Κυριολεκτικά, εννοώ έτσι; Για δες το ζώδιό σου και πες μου αν έπεσα μέσα η Λίτσα Πατέρα από τα Λιντλ!

ΚΡΙΟΣ

Ο δυναμικός και αυθόρμητος Κριός, θα παρασύρει με τον ενθουσιασμό του τους φίλους του που βαριούνται να πετάξουν χαρταετό!

“Και τρέχα να τον σηκώσεις και αμόλα καλούμπα και θα μπλεχτεί στα δέντρα και καλά δεν καθόμαστε μωρέ;” του λένε!

“Σηκωθείτε ρε, πάμε, θα χει πλάκα, θα ναι εύκολο, θα πάει πιο ψηλά απ όλους ο δικός μας” τους απαντάει και εν τέλει τους πείθει! (Δεν είναι σίγουρος ότι θα καταφέρει να τον σηκώσει τον τιμημένο αλλά φύσει αισιόδοξος πάει για να τα καταφέρει! Και θα τα καταφέρει!)

ΤΑΥΡΟΣ

Το πείσμα του, ως γνωστόν, δεν έχει όρια. Αν ο Ταύρος αποφασίσει ότι θέλει να πετάξει χαρταετό, θα το πραγματοποιήσει ακόμα κι αν ο χαρταετός δεν έχει καλούμπα, ακόμα κι αν δε φυσάει! Τέλος!

“Μα δε φυσάει είναι καλά κλεισμένος ο ασκός του Αιόλου με κόμπο προσκοπικό /ναυτικό/ το γόρδιο δεσμό”

“Εγώ θα τον σηκώσω σου λέω”

“Μα δε γίνεται χωρίς αέρα άνθρωπέ μου”

“Θα βάλω ανεμιστήρα, τι σε νοιάζει, έλα να με δεις να το κάνω!

Και μπορεί να κάτσει ως το βράδυ αλλά θα τον πετάξει! Κι αν δεν, δε θα το παραδεχτεί ποτέ!

ΔΙΔΥΜΟΣ

Ο Δίδυμος θα βρει έναν πλανόδιο που πουλάει χαρταετούς και θα πιάσει μαζί του την κουβέντα.

“Και πώς πάει φίλε; Αγοράζουν αγοράζουν; Υπάρχουν πολλοί της τελευταίας στιγμής; Παζάρια κάνουν; Και στη δική μου δουλειά, τα ίδια, “και κάντε μας μια καλύτερη τιμή και αν δεν πάρω απόδειξη /τσάντα/ πληρώσω μετρητά, μήπως γίνεται τίποτα καλύτερο και τέτοια.

Αφού τα πούνε λίγο, θα αγοράσει έναν, θα “παίξει” για λίγο μαζί του, γρήγορα θα βαρεθεί, θα τον δώσει σε ένα παιδάκι και θα πάει για τσιπουροκατάσταση με την παρέα του!
ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος, συναισθηματικός και δοτικός θα μείνει σπίτι να κάνει το τραπέζι σε οικογένεια και φίλους, να ετοιμάσει τα όστρακα που αγόρασε 5 το πρωί από την κεντρική ψαραγορά,, τις γαριδομακαρονάδες και τις ταραμοσαλάτες, όσο οι άλλοι θα ασχολούνται με τον χαρταετό τους!

“Έλα ρε φίλε, πάμε να παίξουμε”

“Πηγαίντε εσείς, έχω δουλειές, θα σας περιμένω μετά”

“Φτάνει, άνθρωπέ μου, δεν έχεις καλέσει όλο το πατρινό καρναβάλι μαζί με αυτό της Ξάνθης, σπίτι, ποιος θα τα φάει όλα αυτά;”

“θα σας δώσω ταπεράκια για το σπίτι, αν περισσέψουν! Χαίρομαι που είμαστε όλοι μαζί παρέα” απαντάει και του φεύγουν μερικά δάκρυα από τη συγκίνηση!

Καλή όρεξη παρέα του Καρκίνου!

ΛΕΩΝ

Ο Λέων θα αγοράσει έναν μεγαλοπρεπή χαρταετό και μετά…

“Δε θα τα κάνω όλα εγώ, ασχοληθείτε κι εσείς” λέει στην παρέα του!

Οι άλλοι τρέχουν πάνω κάτω με τη φορά του ανέμουν να τον σηκώσουν κι εκείνος κάθεται να μασάει στάχι κάτω από ένα δέντρο, ωσάν τον Λούκυ Λουκ . Όταν τα καταφέρουν, τους λέει:

“Ελα παιδιά, δε θα παίζετε μόνο εσείς¨παίρνει την καλούμπα και τον ανεμίζει στον ουρανό, επιδεικνύοντας τον! “Ωραίο χαρταετό πήρα, ε; Τον καλύτερο!”

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Παρθένος θα καθίσει κάτω να κάνει τις λίστες και τους υπολογισμούς του για να πετάξει τον χαρταετό του ψηλά με επιτυχία! Φυσικά δε θα υπάρξει αποτυχία, αφού δε θα αφήσει τίποτα στην τύχη.

Θα σημειώσει τι πρέπει να φτιάξει και πώς (ζύγια, ουρά, κλπ),”Λοιπόν, σκοινί, κόλλα, ψαλίδι, ξύλα, ξυλάκια και τα σχετικά, τσεκ! Έχω συγκεντρώσει όλα τα υλικά για χειροποίητο χαρταετό”!

Έχει και Πλαν Μπι, το μαγαζί που πουλάει γερούς χαρταετούς, ακόμα έχει τον περυσινό αποθηκευμένο στο πατάρι, στο τρίτο κουτί δεξιά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Πλαν Σι, θα χρησιμοποιήσει εκείνον, αν για τον οποιονδήποτε λόγο, οι άλλοι δυο πάθουν κάτι.

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός θα σπαταλήσει μισή μέρα από τη ζωή του για να αποφασίσει αν θέλει ή όχι να πετάξει χαρταετό.

“Μμμμ, ναι, να πετάξω χαρταετό, είναι έθιμο, μου αρέσει να τηρώ τις παραδόσεις”

“Μπα, πού να τρέχω τώρα κυριολεκτικά και μεταφορικά, ας κάτσω στα αυγά μου”

“Από την άλλη, μια μέρα τον χρόνο είναι μωρέ, θα ντυθώ να πάω να αγοράσω έναν”

“Μήπως να πάω λίγο αργότερα όμως; Μέχρι τι ώρα τον πετάνε; Άραγε προλαβαίνω να φτιάξω έναν;”

“Όχι μωρέ, αν είναι να πάω, αγοράζω έναν από το δρόμο”

“Να πετάξω ή να μην πετάξω; Ιδού η απορία!”

Δε θα μπορεί να αποφασίσει και τελικά θα έρθει κάποιος δικός του που θα πάρει για εκείνον την απόφαση. Αν πάντως τον φτιάξει μόνος του, θα είναι υπέροχος, εξαιρετικής αισθητικής με τα διάφορα βαρίδια, κορδέλες κλπ, δίκαια τοποθετημένα!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός, αν δει άλλους χαρταετούς να πετάνε πιο ψηλά από τον δικό του και θα νιώσει έναν εκνευρισμό. Θα του περάσει από το μυαλό να εκδικηθεί αυτούς που τα κατάφεραν καλύτερα, αλλά τελικά θα γυρίσει σπίτι του και θα κάνει κίνκυ σεξ με τον/ τη σύντροφό του!

«Τι χαρταετοί και βλακείες, πάμε να ανεβάσω εσένα στον 7ο ουρανό» λέει στο κορίτσι/ αγόρι του!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης θα «πετάξει» χαρταετό στο έθιμο! Σε εισαγωγικά το ρήμα! Καλά ούτως ή άλλως σε εισαγωγικά πρέπει να μπαίνει. Μεταφορικά θα τον ‘”πετάξει”, θα κάνει τον Κινέζο, που λέμε! Τόσο ταμπεραμέντο και τόση ενέργεια, κρίμα να τα χαλαλίσει σε χαρταετούς. Καλύτερα να πάει ένα ταξίδι!

«Σιγά μην κάθομαι να «πετάω χαρταετούς, βρήκα μια προσφορά για Καππαδοκία, πάω να «πετάξω ο ίδιος με αεροστάτο» !

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως είναι αυτός που θέλουν όλοι δίπλα τους στην κατασκευή ή στο πέταγμα του χαρταετού, γιατί έχει υπομονή και επιμονή. Περιμένει και δε βιάζεται μέχρι να γίνει σωστά η -οποιαδήποτε- δουλειά και να δημιουργηθεί ένας χαρταετός που θα σηκωθεί στον αέρα εύκολα και χωρίς παρατράγουδα!

“Έλα φτάνει, έτοιμος είναι, πάμε!”

“Όχι ακόμα, δεν έχει μπει το σωστό ζύγι στο σωστό μέρος, είναι μερικά χιλιοστά πιο κάτω, κάτσε να το διορθώσω, να μην έχουμε πρόβλημα μετά”

“Πάμε ρε παιδί μου, θα πετάξει, έτοιμος είναι!”

“Περίμενε λέμε, κάτσε να γίνει σωστή δουλειά!”

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος δε θα πετάξει χαρταετό. Γιατί να το κάνει; Επειδή έτσι επιτάσσει η μέρα; Όχι! Κι αυτή τη μέρα, όπως κι όλες τις υπόλοιπες, θα τη ζήσει με τους δικούς του όρους  και επιθυμίες!

“Και γιατί δηλαδή να πετάξω χαρταετό; Δεν έχω όρεξη, με το ζόρι δηλαδή επειδή το κάνετε όλοι; Εγώ θα πετάξω την Τρίτη! Άμα θέλω!”

Ανεξάρτητο και δυναμικό ζώδιο, αν θέλει να φάει μπριζόλες γιατί αυτό τραβάει η όρεξη του, αυτό θα κάνει, κι εσύ, οκ, φάε τα σαρακοστιανά!

ΙΧΘΕΙΣ

Ο Ιχθύς θα καλλιτεχνήσει. Θα κάνει τον πιο αρτιστίκ χαρταετό, διότι πιάνουν τα χέρια του κι αν δεν κάνει αυτός την πιο όμορφη κατασκευή, τότε ποιος θα τη κάνει, οέο;

Θα του τον αγόραζες, αν τον πουλούσε, αλλά δεν τον πουλάει. Μπορεί όμως να στον χαρίσει, αν είσαι αγαπημένος του άνθρωπος!

Αυτάααα, τελείωσαν τα ζώδια, έτσι δεν είναι; Αν και κάπου πήρε το αυτί μου ότι είχε ανακαλυφθεί και τρίτο ζώδιο που όμως «ενοχλούσε» και το εξαφάνισαν με συνοπτικές διαδικασίες!

Καλά Κούλουμα!

Αλήθεια, εσύ τι Ζώδιο είσαι;

About Author

Μοιραστείτε το :