Σειρές

Sandman! Το κόμικ που σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του Netflix

Μοιραστείτε το :

Είδα τo Sandman που έχει σκαρφαλώσει και αράξει στην κορυφή του Νετφλιξ – και νομίζω δικαίως!

Αυτή είναι η γνώμη μου χωρίς να γνωρίζω τίποτα για τον τύπο, χωρίς να έχω διαβάσει τα κόμιξ του Neil Gaiman και μην έχοντας προσδοκίες, οπότε αν είσαι πολύ φανατικός, εεε, ξέρωγω, μάλλον δεν είναι για σένα αυτή η ανάρτηση!

Που λέτε, ο Sandman -Mr Sandman, give me a kiss, του ρου ρουυυ- είναι ο Μορφέας ή αλλιώς το Όνειρο . Αξεσουάρ του είναι μια κάσκα που πιάνει όλο το κεφάλι, ένα πουγκί με άμμο και ένα κόκκινο ρουμπίνι!

Το κόμικ δεν είναι για παιδιά. Είναι πολύ σκοτεινό και αν νόμιζα ότι θα μπορούσε να το δει ο γιος μου, όχι δεν μπορεί. Είναι για άνω των 18 ετών!

Είδα αρκετό καστ από το Game of Thrones, από τον Μπαμπά Λάνιστερ, μέχρι τη γιγάντια Μπριέν οφ Ταρθ. Νόμιζα ότι είδα και την Άρυα Σταρκ στην Κόνσταντιν, που παγίδευε δαίμονες -αυτό είναι και μια ταινία με τον Κιάνου Ριβς, μπάι δε γουέι- αλλά την έψαξα και όχι δεν είναι!

Ο πρωταγωνιστής, και μόνο για την χροιά της φωνής του, παίρνει άριστα! Σχετικά με αυτόν, όταν δε φοράει τη μάσκα-κάσκα, σήμα κατατεθέν του, που τον κάνει να μοιάζει με μυρμιγκοφάγο ή με κάποιον που βολτάρει στο Τσέρνομπιλ, εμφανισιακά είναι κάτι ανάμεσα στον Βρικόλακα Έντουαρντ του Twillight και emo goth rock star – αν υπάρχει κάτι τέτοιο!

Δε θέλω να καφρίσω, γενικά θεωρώ ότι μια χαρά τον παίζει τον ρόλο, απλώς ώρες ώρες με έπιανα να σκέφτομαι ότι έχει ένα μόνιμα συνοφρυωμένο ύφος ή σαν να του μυρίζουν κακάκια, που ας πούμε ήταν λογικό στην αρχή.

Δεν μπορείς να είσαι μέσα στην καλή χαρά όταν σε μία τελετή μαγείας, προσπαθώντας να αιχμαλωτίσουν τον θεό του θανάτου, δηλαδή τη σέξι αδερφή σου, κατά λάθος πιάνουν εσένα και σου βγαίνει η πίστη να ελευθερωθείς!

Ωστόσο, αυτός κυκλοφορεί συνέχεια σαν να του σκότωσαν τη μάνα, ακόμα και όταν όλα του πάνε δεξιά! Έχει μεγάλη οικογένεια, παρεμπιπτόντως, που χαίρει άκρας υγείας, βοηθάει που είναι και αθάνατοι βέβαια! Η επιθυμία, η απελπισία, κι η θάνατος που προανέφερα, είναι τα αγαπημένα του αδέρφια! Όλοι οι ήρωες είναι είτε άνθρωποι είτε μεταφυσικές έννοιες και οντότητες  σε ανθρωπόμορφη βερσιόν!

Νομίζω ότι για όνειρο, ακόμα και ας παίζει μπάλα με εφιάλτες και δαίμονες κουλουπού, είναι πολύ μουρτζούφλης, ρε παιδί μου, θα μπορούσε να είναι πιο χαρωπός!

Η σειρά, το κόμικ δηλαδή, αν και σκοτεινή, έχει το κωμικό της στοιχείο, έχει έξυπνο χιούμορ και το κοράκι που είναι το παρεάκι του Sandman, έχει αρκετές αστείες ατάκες Γέλασα και με το «Βακτήριο σε χασάπικο», που ειπώθηκε στην αναμέτρηση με την Λούσιφερ!

Επίσης, έχει και βαθύτερες έννοιες, ναι, τις έχει. Την ελπίδα που ποτέ δεν πεθαίνει ακόμα και στις πιο δύσκολες φάσεις, το όνειρο που κανείς δεν μπορεί να σου σκοτώσει, ότι όλοι μπορούμε να αλλάξουμε και να βελτιωθούμε, ακόμα και αν προοριζόμασταν για “εφιάλτης”, αν το θελήσουμε και το διεκδικήσουμε, μπορεί να γίνουμε όνειρο!

Λέει και μεγάλες αλήθειες. Πολλοί από εμάς μας επιτρέπουμε να απολαύσουμε μία στιγμή ευτυχίας και αμέσως μετά τη χαλάμε με άγχη και ερωτηματικά για το μέλλον και πιθανά σενάρια που μπορεί και να μη συμβούν ποτέ. Έχει κι άλλα, δε θα τα γράψω όλα!

Άλλωστε δεν είναι ταίνία για προβληματισμό! Θα το δεις για το θέαμα, τη φαντασία, τα εφέ! Enjoy! Και αν είσαι και λάτρης του συγκεκριμένου κόμικ, enjoy διπλά!

To Trailer:

About Author

Μοιραστείτε το :