...φτιάχνει,  Τα παιδία...

Τα μωρά ζωγραφίζουν με βρώσιμες δαχτυλομπογιές που φτιάχνουμε μόνοι μας!

Μοιραστείτε το :

Η πρώτη ανάρτηση της μικρής μου αεικίνητης καραμέλας σκέφτηκα να είναι δημιουργική, χαρούμενη και χρωματιστή. Πήρα την ιδέα από την ομάδα «το παιδί χειροτεχνεί» της “Two boys and Hope” στο Facebook που μας έδειχνε πόσο απλά κι εύκολα μπορεί να φτιάξει κανείς βρώσιμες δαχτυλομπογιές για μωρά.

Βγήκαμε στο μπαλκόνι να κάνουμε όσο χαμό θέλουμε. Στην αρχή καθίσαμε σε τραπεζάκι, μετά καθίσαμε για πιο άνετα κάτω, ζωγραφίσαμε και το μπαλκόνι (με απλό νερό εξαφανίστηκαν όλα) και διασκεδάσαμε και πέρασε αρκετή ώρα χωρίς σκαρφαλώματα!

Λοιπόν για τη ζωγραφική μας με βρώσιμες δαχτυλομπογιές, χρειαζόμαστε:

Υλικά:

  • Ζαχαρούχο γάλα
  • Χρώματα μη τοξικά ζαχαροπλαστικής (τα βρίσκετε στο σούπερ μάρκετ)
  • 1 χαρτόνι
  • Σφουγγαράκια / πινέλα (αυτά, προαιρετικά. Υποτίθεται ότι χρησιμοποιούμε τα δάχτυλά μας, αλλά η μικρή μου πεντακαθαρίδου, τα ήθελε καθαρά τα δικά της)
  • μπολάκια

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Μοιράζουμε ισόποσα το ζαχαρούχο γάλα σε έξι (6) μπολάκια (αν κάνετε λιγότερα χρώματα, θα χρειαστείτε λιγότερα μπολάκια)

Βήμα 2ο

Ρίχνουμε μερικές σταγόνες από το κάθε χρώμα στο κάθε μπολ. Τα βασικά χρώματα είναι τρία: το μπλε, το κόκκινο και το κίτρινο. Τα υπόλοιπα χρώματα δημιουργούνται από μίξεις των τριών αυτών χρωμάτων. Για παράδειγμα κίτρινο και μπλε μαζί μας βγάζει πράσινο, κίτρινο και κόκκινο πορτοκαλί, ψάχνουμε στο ίντερνετ για τα υπόλοιπα χρώματα.

Βήμα 3ο

Ζωγραφίζουμε ό,τι, όπως και όπου θέλουμε. Όσο και να λερώσουμε, τα συγκεκριμένα χρώματα καθαρίζουν στο λεπτό!

Καλή διασκέδαση!

 

About Author

Μοιραστείτε το :