Archive

Για να αγοράζεις «αεροπορία», πρέπει να είσαι καλός πιλότος!

Μοιραστείτε το :

http://i597.photobucket.com/albums/tt55/regunus/7BE91DC26_zpsbx0efzux.gif

«Η παρεμβολή στο επίπεδο 2 σε μινέρ, είναι σοβαρή με καλό μακρύ χρώμα και χέρι ανοίγματος», έλεγε ο δάσκαλος στους juniors.

«Άρα καταλαβαίνετε στο επίπεδο 3, τα πράγματα είναι ακόμα πιο σοβαρά», συνέχισε.

«Σωστά δάσκαλε! Αλλά αν έχουμε ένα φοβερό, άκοπο 5φυλλο να το πούμε;»

«Χμ… σε οριακές περιπτώσεις θα πρέπει να χρησιμοποιείτε την κρίση σας. Αν όμως βρεθείτε στριμωγμένοι από δικό σας λάθος, να μην παραπονεθείτε. Θα βάλετε τα δυνατά σας στην εκτέλεση για να κερδίσετε το χαμένο έδαφος…»!

Λίγες διανομές μετά, οι τζούνιορς βρέθηκαν σε ένα ωραίο σλεμ:

week 12 (to provlima)

 

Η Δύση άνοιξε weak 2♥ και ο Βορράς παραβαίνοντας τους κανόνες του δασκάλου, έκανε παρεμβολή 3♦. Η κρίση του έλεγε ότι το σόλο ♥ του ήταν καλός οιωνός!

Ο Νότος προσπέρασε τη διαδικασία των cue bid αφού θεώρησε ότι το 4φυλλο φιτ που είχε, οι Άσσοι και το σόλο ♣ ήταν αρκετά για το σλεμ. Έτσι έκανε ερώτηση Άσσων 4ΧΑ και αγόρασε 6♦.

Αντάμ το ♥10 από την Ανατολή και ο τζούνιορ αρχίζει να σκέφτεται…

«Αν καταφέρω να κόψω 2 σπαθιά στον μορ θα πρέπει να μην χάσω λεβέ στις ♠. Αυτό γίνεται αν η Ανατολή έχει τον ♠Κ και το ♠10».

«Το ♠10 είναι τρίφυλλο στη Δύση», ψιθύρισε ο παπαγάλος κίμπιτζερ που ανυπομονούσε να δει το αποτέλεσμα της διανομής!

Πως πρέπει να παίξει ο τζούνιορ για να βγάλει το σλεμ;

Περιμένω και αυτή την εβδομάδα τις απαντήσεις σας στο: hellenicbridgeacademy@gmail.com για να βγάλουμε τους νικητές/ιες της εβδομάδας!

Η διανομή αυτή παίχτηκε στο Grand Prix του ΟΑΜΚΗ τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016.

 

About Author

Μοιραστείτε το :