Παιδικά βιβλία

Η Μαντάμ Βουάλ Βισκόζ και το τρίγωνο των βελούδων, είναι το παιδικό βιβλίο που θέλεις να αγοράσεις!

Μοιραστείτε το :

Η Μαντάμ Βουάλ Βισκόζ και το τρίγωνο των βελούδων της Τάνιας Χρυσού σε εικονογράφηση της Κριστίν Μενάρ, είναι ό,τι καλύτερο έχω διαβάσει το τελευταίο διάστημα! Λόγω τιμής!

Γέλασα τόσο πολύ! Καιρό είχα να διαβάσω παιδικό χιουμοριστικό βιβλίο! Είναι τόσο έξυπνο, εύστροφο, και τι πρωτότυπη ιστορία που προάγει το μήνυμα της ανακύκλωσης, της ελευθερίας, της συνεργασίας, του όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε το ακατόρθωτο! Το ζήλεψα, είναι από τα βιβλία που πολύ θα ήθελα να χω γράψει!

Η υπόθεση:

Η Μαντάμ Βουάλ Βισκόζ είναι η κακιά πλούσια αρχικάλτσα που έχει δύναμη και εξουσία στο νησί απλώστρα – απλώστρα στη Λαϊκή Δημοκρατία της ντουλάπας!

Είναι ο φόβος και ο τρόμος των μονών καλτσών, αυτών που δεν έχουν ταίρι, είναι τρύπιες ή έχουν λίγο ξεφτίσει! Με το που ανακαλύψει κάποια από αυτές, της βάζει μπλακ λιστ. Όταν συγκεντρώσει πολλές τις στέλνει στο «ταπανταχαλούν», που είναι η μεγαλύτερη χωματερή του κόσμου, να εξαφανιστούν μια για πάντα!

Ευτυχώς, στο νησί υπάρχει και το αντίπαλο δέος, η πάνκαλη κάλτσα Ποπλίμα που μπαλώνει, ράβει -σχεδόν- ίδια ταίρια στις μονές κάλτσες, βοηθάει όπως μπορεί! Μέχρι που την κρίσιμη μέρα, εκείνη που όσες κάλτσες δεν είναι σε άψογη κατάσταση θα αναγκαστούν να αναχωρήσουν προς… “ταπάνταχαλούν”, η Ποπλίμα συγκαλεί συμβούλιο. Με τη συνεργασία όλων των καλτσοκατοίκων θα βρούνε τη λύση να ελευθερωθούν από την Μαντάμ Βισκόζ και του μόνιμου φόβου τους γι αυτήν, μια και καλή!

Και να σας πω και κάτι; Στα μαλακά έπεσε η Μαντάμ! Οι καλτσοκάτοικοι θα μπορούσανε να τη στείλουνε στο “ταπανταχαλούν”, eye for an eye, που λέμε, αλλά εκείνοι τη στείλανε στο Τρίγωνο των…Βελούδων, στο οποίο υπάρχει το μεγάλο εργοστάσιο που ανακυκλώνει όλα τα υφάσματα! Εκεί θα αναμορφωθεί, άλλωστε ο σκοπός τους δεν ήταν να την εκδικηθούν. Είναι πολύ καλύτεροι της!

Όσο για την προτροπή της συγγραφέως στο οπισθόφυλλο «Φορέστε δύο διαφορετικές κάλτσες και περπατήστε στα στενά συρταράκια του νησιού για να γνωρίσετε του κάτοικους», εμείς όπως θα δείτε και στη φωτογραφία κάτωθι, την ακολουθήσαμε!

Καλή διασκέδαση!

About Author

Μοιραστείτε το :