Αγαπητό μου ημερολόγιο,  Παιδικά βιβλία,  Σκέφτομαι και γράφω

10 αγαπημένα βιβλία του γιου μου (Μέρος Β’)

Μοιραστείτε το :

Όπως ήδη γνωρίζετε, κάθε βράδυ πριν κοιμηθούμε έχουμε ανάγνωση βιβλίων στο κρεβάτι. Την πρώτη δεκάδα αγαπημένων βιβλίων του γιου μου, τη διαβάσατε εδω. Η επόμενη δεκάδα είναι αυτή:

  1. Ο Δόκτορ Μπλουμ – Leo Timmers

Αυτό το διαβάζουμε σίγουρα δύο χρόνια κι εξακολουθεί να ανήκει στα αγαπημένα μας. Ο Δόκτορ Μπλουμ θεραπεύει όλα τα πλάσματα του ωκεανού και τα ανακουφίζει απ’ ότι πόνο και να έχουν. Όταν χρειαστεί λοιπόν τη βοήθειά τους, πρόθυμα θα του την προσφέρουν.

  1. Μια μέρα στο σχολείο – Ellen CrimiTrent

Τα νήπια, χαρούμενα ζωάκια, μας δείχνουν τι κάνουν από το πρωί που θα σηκωθούν από το κρεβάτι τους, έως και την ώρα που θα σχολάσουν από το σχολείο τους. Με αυτό το βιβλίο το παιδί μαθαίνει και την ώρα.

  1. Ποτέ πια δε θα μαλώσουμε – Roehe Stephanie

Τα δυο αλεπουδάκια αδερφάκια όλο μαλώνουν κι η μαμά τους ως συνέπεια αυτού, τρώει όλα τα μπισκότα. Τα παιδιά της ισχυρίζονται ότι όλα τα αδέρφια μαλώνουν κι εκείνη υπόσχεται ότι θα τους φτιάξει καινούρια μπισκότα αν της το αποδείξουν. Τελικά σε μια βόλτα τους αποδεικνύεται ότι τα μικρά έχουν δίκιο κι εκείνη κρατάει την υπόσχεσή της.

  1. Η κοτούλα Τούλα Emma Levey

Η κοτούλα Τούλα αγαπούσε πολύ τ’ αυγά αλλά δεν μπορούσε να κάνει ένα δικό της. Παρ’ όλες τις αντιξοότητες και δυσκολίες, η γλυκιά κοτούλα τα καταφέρνει και γίνεται μαμά πολλών και διαφορετικών αυγών. Γιατί μαμά δεν είναι μόνο όποια γεννάει, αλλά όποια μεγαλώνει, αναθρέφει, νοιάζεται κι αγαπάει.

  1. Η Δόνα Τερηδόνα – Ε. Τριβιζάς

Ένα βιβλίο που περνάει πολύ γλυκά το μήνυμα ότι πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας. Παράλληλα μας ανοίγει και την όρεξη για γλυκά, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

  1. Η πινεζοβροχή Ε. Τριβιζάς

Τι συμβαίνει στην μπαλονοχώρα όταν μια μικρή πινεζοβροχή γίνει πινεζομπόρα;Μπάμ!

  1. Όνειρα γλυκά, Αγόρια

Δεκαπέντε μικρές ιστορίες για αγόρια έως έξι χρονών. Περιπέτειες, αθλητικοί αγώνες, πάρτι γενεθλίων και κυνήγι θησαυρών, όλα αυτά και λίγα ακόμη σε μίνι ιστορίες για καληνύχτα.

  1. Ο Γλετζοφλέβαρος – Γιολάντα Τσορώνη – Γεωργιάδη

Ο Φλεβάρης είναι πολύ λυπημένος γιατί  οι άνθρωποι έδωσαν στους υπόλοιπους μήνες -αδέρφια του από 30- 31 μέρες και σε εκείνον λιγότερες, κάνοντας τον να νιώθει μειονεκτικά. Γι’ αυτόν τον λόγο φεύγει χωρίς να πει σε κανένα πού πάει. Τα αδέρφια του ψάχνουν να τον βρούνε και του αποδεικνύουν πόσο απαραίτητος είναι.

  1. Ο Αμίν έχασε το δρόμο του – Cabrera Aleix

Είναι μέρος μιας σειράς από βιβλία για τα δικαιώματα του παιδιού. Ο Αμίν ανήκει σε μια νομαδική φυλή. Σε κάποια από τις μετακινήσεις τους, χάνει την οικογένεια του, όλους τους ανθρώπους και προσπαθεί να ενταχθεί στη ζωή των ζώων που συναντάει. Μπορεί όμως να γίνει αυτό αν εκείνα δεν τον διευκολύνουν;

  1. Τι μπορείς να κάνεις με μια ιδέα; – Yamada Cobi

Ένα βιβλίο που μας λέει πώς γεννιέται μια ιδέα και ότι πρέπει να της δώσουμε χρόνο και χώρο να δούμε πώς θα πάει, αν θα οδηγήσει κάπου. Ένα παιδί έχει μια ιδέα. Στην αρχή δεν ξέρει τι να την κάνει αλλά όσο μεγαλώνει η αυτοπεποίθηση του παιδιού, τόσο μεγαλώνει κι εκείνη

 

Δες εδώ την πρώτη δεκάδα

About Author

Μοιραστείτε το :