Παιδικά βιβλία

Τι άκουσε η πασχαλίτσα στις διακοπές – Εκδόσεις Μεταίχμιο

Μοιραστείτε το :

Με την κόρη μου διαβάσαμε και σας προτείνουμε ένα διασκεδαστικό παιδικό βιβλίο της Τζούλια Ντόναλντσον, σε εικονογράφηση της Λίντια Μονκς και μετάφραση της Μάρως Ταυρή από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο!

Ζωάκια, χρώματα και κείμενο γραμμένο με ομοιοκαταληξία, σαν ποιηματάκι, τι άλλο να θέλουν τα παιδάκια ηλικίας μεταξύ 3 – 6 χρονών για να τους τραβήξει το ενδιαφέρον; Μα, μια «γαργαλιστική» υπόθεση, φυσικά!

Και την έχουν!

Η μικρή πασχαλίτσα πάει διακοπές και σαν σωστή τουρίστρια κάνει μια στάση στο ζωολογικό κήπο! Βλέπει τα λιοντάρια, τις τίγρεις, τον κροκόδειλο, την ύαινα, τον ελέφαντα, τις μαϊμούδες και…  τα ρα τα ταααν, δύο κακούς, γνώριμους από τα παλιά!

Τους βλέπει και τους  ακούει να συνωμοτούν να αρπάξουν, να κλέψουν δηλαδή, τη μικρή μαϊμού το βράδυ που δε θα βλέπει κανείς και να τη βάλουν να βουτήξει, να κλέψει δηλαδή, το στέμμα της Βασίλισσας και να τους το δώσει!

Τι θα κάνει η μικρή πασχαλίτσα, θα κάτσει με δεμένα τα χέρια, τα φτερά της δηλαδή; ΟΟΟΟΟχι! Έχει σχέδιο, ενημερώνει τους κατοίκους του ζωολογικού κήπου και πετάει βιαστική να ενημερώσει και τα σκυλιά -φρουρούς της Βασίλισσας!

Ω, ναι, σίγουρα μια έκπληξη θα περιμένει τους δύο κακούς! Και τα σχέδιά τους δε θα πραγματοποιηθούν και θα τρέχουν να ξεφύγουν από τα σκυλάκια που τους κυνηγάνε στο πάρκο!

Έχει και αφιέρωση στο τέλος του βιβλίου, στα δύο σκυλιά της Βασίλισσας! Της Ελισσάβετ, αν αναρωτιέστε ποια Βασίλισσα!

Από το οπισθόφυλλο:

Όταν η πασχαλίτσα επισκέπτεται τη µεγάλη πόλη για διακοπές, συναντά εκεί τους δυο γνωστούς κακούς, που σχεδιάζουν να κλέψουν το µαϊµουδάκι του ζωολογικού κήπου. Και το καταχθόνιο σχέδιό τους δε σταµατά εκεί, αφού έχουν βάλει στο µάτι το ίδιο το στέµµα της βασίλισσας! Τι θα σκαρφιστεί αυτή τη φορά η πασχαλίτσα για να τους σταµατήσει;

Τους δυο κακούς απ’ τα παλιά αντίκρισε ξανά.
Προς τις µαϊµούδες έδειχναν και µίλαγαν σιγά:
«Θα πάµε και θα κλέψουµε» χαχάνιζαν κι οι δυο
«την πιο µικρή απ’ όλες τους, αυτή που λένε Τζο!».


Μια ακόμα συναρπαστική περιπέτεια της µμικρής πασχαλίτσας, την οποία μπορείτε να βρείτε στα βιβλιοπωλεία ή κάνοντας κλικ εδώ.

About Author

Μοιραστείτε το :