Λευκή Τούρτα Αμυγδάλου
Ο φουντουκοκαραμελομπαμπάς, είναι του λευκού γλυκού, σπάει τη σοκολατίλα της οικογένειας! Η αγαπημένη του τούρτα είναι μία λευκή αμυγδάλου και του την κάνουμε κάθε χρόνο!
Εν τω μεταξύ όπως και πέρυσι – προπέρσι, έτσι, για να μη χαλάσουμε το σερί, είχαμε απρόοπτα και φέτος! Κάνε μου λιγάκι κλικ εδώ, για να θυμηθείς τα παλιά σκηνικά! Τα φετινά δε στα λέω, θα περιοριστώ στη συνταγή!
Υπάρχει τοποθέτηση προιόντων, δωρεάν, μη νομίζετε ότι τα παίρνω, έτσι;
Πάμε!
Υλικά:
- Παντεσπάνια 2 (έτοιμα από το άτουμάκετ =σουπερμάρκετ)
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος φουλ λιπαρά
- 200 γρ. λευκή κουβερτούρα (σε κομματάκια)
- 200 γρ. τυρί κρέμα Φιλαδέλφειας
- 2 βανίλιες
- 2 πακετάκια φιλέ αμυγδάλου
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή σε κατσαρολάκι μέσα σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ή έστω στο φούρνο μικροκυμάτων.
Βήμα 2ο
Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος σε δυνατή ταχύτητα για να γίνει σαντιγί.
Βήμα 3ο
Ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το τυρί κρέμα και τη σαντιγί και αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
Βήμα 4ο
Ετοιμάζουμε το σιρόπι (σε ένα κατσαρολάκι βράζει νερό και ζάχαρη. Μετά από ένα 5’ κλείνουμε μάτι και προσθέτουμε το κονιάκ). Ταυτόχρονα, καβουρδίζουμε λίγο (κάνα 5’) τα αμύγδαλα σε ένα ταψί στον φούρνο!
Βήμα 5ο
Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι σε πιατέλα σερβιρίσματος και σιροπιάζουμε. Σκεπάζουμε με μπόλικη στρώση κρέμας, πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου.
Βήμα 6ο
Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και κάνουμε την ίδια διαδικασία με σιρόπι και κρέμα.
Βήμα 7ο
Με την υπόλοιπη κρέμα καλύπτουμε την επιφάνεια και τα πλαϊνά όλης της τούρτας και την πασπαλίζουμε ολούθε με το φιλέ αμυγδάλου.
Βήμα 8ο
Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για δυο ώρες τουλάχιστον και σερβίρουμε!