Φρατζόλα, φρατζολάκι μου, εσύ είσαι το μεράκι μου!
Με τα παιδιά μου γενικά ζυμώνουμε και ψήνουμε, ειδικά όμως τώρα στην καραντίνα, του δώσαμε και κατάλαβε! Ανάμεσα στα μπισκότα και τα διάφορα που φτιάξαμε, φουρνίσαμε και ψωμί! Όπως όλοι άλλωστε!
Προσωπικά, μπορώ να τρέφομαι μόνο με ψωμί και ελαιόλαδο.
Ψωμί και ελιές.
Ψωμί και τυρί φέτα.
Ψωμί και σαλτσοπαπαρίτσες!
Ψωμί σε μορφή αυγόφετας.
Ψωμί σκέτο.
ΑΑΑΑΑΑΧ, άτιμη διατροφή, μου το περιόρισες πολύ!
Που λέτε, είχαμε κάνει και στο παρελθόν, αλλά αυτό που είναι εγγύηση και χωρίς πολλά πολλά είναι της -σχεδόν- συνονόματης Εφης, του Workingmoms.gr, το οποίο φτιάχνουμε μέρα παρά μέρα!
Τα μόνα που “πείραξα” στη συνταγή της είναι τα εξής:
α) το αλάτι. Βάζω μία κοφτή κουταλιά της σούπας κι όχι κουταλάκι του γλυκού και
β) το αφήνω όλη νύχτα στο ψυγείο!
Υλικά:
- 500 γρ αλεύρι
- 340 γρ χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 8γρ)
- 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτάλι κοφτό της σούπας αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, σχηματίζουμε μια μπάλα και σκεπάζουμε το μπολ με μια ζελατίνη και το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες. Εμείς το αφήνουμε όλη τη νύχτα!
Το βγάζουμε από το ψυγείο και του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε, μακρόστενο η ή στρογγυλό.
Ζεσταίνουμε τη γάστρα στους 200 βαθμούς και όπως είναι καυτή, βάζουμε μέσα το φρατζολάκι μας!
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά με κλειστό καπάκι και μετά 20 λεπτά ακόμα χωρίς καπάκι και … έτοιμο!