Πανεύκολα μπισκότα κανέλας
Αυτήν την πανεύκολη συνταγή για πεντανόστιμα μπισκότα κανέλας, μας την έδωσε η φουντουκονονά και πραγματικά είναι από τις αγαπημένες μας. Δε θέλει ούτε χρόνο,ούτε κόπο και το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο ακόμα κι αν δεν έχετε ξαναφτιάξει μπισκότο στη ζωή σας.
Ο εξάχρονος γιος μου με βοηθό τη δίχρονη αδερφή του, σας δείχνουν παρακάτω, πώς τα φτιάξανε (Εν τω μεταξύ, τα φάγανε στο καπάκι. Τρία μόνο περίσσεψαν και τα πήρε ο μεγάλος στο σχολείο σήμερα).
Ίσα που πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία το πιάτο!
Υλικά (για 18 μπισκότα)
- 120 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
- 70 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 μεγάλο αυγό
- 190 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μισι κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 μισι κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 τσικ αλάτι
- 3 κάψουλες βανίλιας
Για την επικάλυψη
- 70 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί
Βήμα 2ο
Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το λιωμένο βούτυρο με τη άχνη να γίνουν ένα και προσθέτουμε το αυγό συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγη ώρα ακόμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι
Βήμα 3ο
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να γίνουν όλα ένα μείγμα
Βήμα 4ο
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με την κανέλα και στη συνέχεια πλάθουμε μπαλίτσες (ο γιος μου έπλασε και γράμματα της αλφαβήτας με τη ζύμη, διότι παντού πρέπει να υπάρχει μια αλφαβήτα και μια αριθμητική) και τις βουτάμεστο μπολ με το ζαχαροκάνελο. Τις τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε για 10′!
Καλή όρεξη!