Κρουέλα
Ταινίες

Η Emma Stone είναι απολαυστική ως Κρουέλα Ντε βιλ!

Μοιραστείτε το :

Είδα την Έμμα Στόουν να παίζει την Κρουέλα, τη γνωστή, της Disney, και ξετρελάθηκα! Τη λατρεύω τη Στόουν, στο έχω πει χίλιες φορές, όπως σου έχω πει ότι μοιάζει τρελά με την κοπέλα του αδερφού μου, η οποία έχει βαρεθεί να το ακούει! Όποιος τη γνωρίζει αυτό της λέει!

Στο θέμα μας! Πρόκειται προφανώς για τη γνωστή  ιστορία με τα 101 σκυλάκια της Δαλματίας, αλλά κάτι σαν πρίκουελ! Πώς ήταν η Κρουέλα σαν μικρό κορίτσι; Είχε καλή παιδική ηλικία; Ήταν πάντα κακιά; Γεννιεσαι κακός ή γίνεσαι; Τι της συνέβη;

Η ταινία μας κάνει να τη συμπαθήσουμε, να πάρουμε το μέρος της και να έχουμε πλήρη κατανόηση γιατί έγινε αυτή που έγινε, μεγαλώνοντας!

Η υπόθεση έχει ως εξής: Στο Λονδίνο του 1970 ένα κοριτσάκι η Εστέλλα, μεγαλώνει στους δρόμους μαζί με δυο καλόκαρδα αλητάκια. Στόχος ζωής είναι να γίνει σχεδιάστρια μόδας και πράγματι έχει φοβερό ταλέντο! Τα καταφέρνει όταν η σκληρή, κακόκαρδη, σάικο, μπιτς (σκύλα, όχι παραλία) Βαρόνη, η οποία παρεμπιπτόντως έχει τρία άγρια σκυλιά Δαλματίας, την προσλαμβάνει στον Οίκο Μόδας της. Εκεί αποκαλύπτεται ένα φοβερό μυστικό και η Εστέλλα μετατρέπεται σε Κρουέλα ζητώντας εκδίκηση!

Πήγα να τη δω σε θερινό, στο πρώτο θερινό του καλοκαιριού, στην υπέροχη ταράτσα ενός φανταστικαπίθανου σινεμά στο Χαλάνδρι, το οποίο έχω κάνει και ξεχωριστή ανάρτηση εδώ!

Η Έμμα πανέμορφη, με τα ελαφίσια, υπέροχα μάτια της, το βλέμμα που “μιλάει” και την αισθησιακή βραχνή φωνή, είναι εξαιρετική στον ρόλο!

Ναι, ξέρω τι σκέφτεσαι. Ότι μετά την Γκλεν Γκλόουζ που ενσάρκωσε την Κρουέλα στην πετυχημένη ταινία του 96, η οποιαδήποτε άλλη είναι χαμένη από χέρι στην οποιαδήποτε σύγκριση!

Κι όμως!!! Ίσως επειδή είναι το «πριν», ίσως επειδή είναι πολύ καλή ηθοποιός, δεν την “κατάπιε” ο ρόλος και καθόλου δε σκέφτεσαι την Γκλεν βλέποντας την ταινία!

Θυμίζω ότι η Στόουν έχει πάρει Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου για το La La Land! Θεωρώ πολύ καλή κίνηση, να φύγει από τις ρομεντικοκομμεντί και τα λαβ στόρι, αν και φαντάζομαι ότι το να έχεις παρτενέρ στα περισσότερα τον Ράιαν Γκόσλινγκ είναι στα τυχερά του επαγγέλματος, και να δείξει ότι μπορεί να κάνει και κάτι διαφορετικό, να κάνει την κακιά!

Στην ταινία συμπρωταγωνιστεί με τη συνονόματή της την Έμμα την Τόμσον, που έχει κερδίσει και αυτή Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου για την ταινία “Επιστροφή στο Χάουαρντ Έντς”.

Την Τόμσον όπου και να την παρακολουθήσω τη βρίσκω συμπαθητική αλλά πρώτη φορά με “κόλλησε” στην οθόνη! Απολαυστικά κακιά, αληθινή κακιά που όχι μόνο δεν το κρύβει αλλά το απολαμβάνει! Πάρα πάρα πολύ καλή στο ρόλο της Βαρόνης!

Πέρα από την υποκριτική και τις ηθοποιούς, θέλω να σταθώ στο μουσικό κομμάτι της ταινίας και στη μόδα!

Για τη μουσική, πώπω, οι επιλογές των τραγουδιών ήταν η μισή απόλαυση της ταινίας! Φοβερά ροκ -και πανκ ροκ- κομμάτια, πλήρως εναρμονισμένα με το θέαμα που παρακολουθούμε και την εποχή που διαδραματίζεται το όλο στόρι!

Για τη μόδα, τι να πρωτοσχολιάσω! Αν ενθουσιάστηκα εγώ που πέρασα και δεν ακούμπησα, άουτ οφ φάσιον μια ζωή, φαντάζομαι ότι όσοι την παρακολουθούν στενά, θα πάθουν λαλά με τα σχέδια, τα φορέματα, τα κοστούμια και με το όλο στάιλινγκ!

Να πω και για τα υπέροχα μακιγιάζ; Ξέρω ότι μόλις σε κούφανα που σχολιάζω εγώ συγκεκριμένα το μακιγιάζ, που χρησιμοποιώ κραγιόν-αιλάινερ-μάσκαρα και έξω από την πόρτα, αλλά οκ, θα ήταν τρελή παράλειψη να μην το αναφέρω! Ουάααου δηλ! Έχει και ματάρες η Στόουν βέβαια, το όνειρο κάθε MUA!

Εν κατακλείδι, η ταινία ήταν μία απόλαυση! Και δύο και τρεις, μη σου πω! Τη συστήνω με τα χίλια!

Σου βάζω και το τρέιλερ να πάρεις μια γεύση!

About Author

Μοιραστείτε το :