Αγαπητό μου ημερολόγιο,  Παιδικά βιβλία,  Σκέφτομαι και γράφω

5 αγαπημένα βιβλία της κόρης μου -βιβλία για μωρά

Μοιραστείτε το :

Η μικρή καραμελένια κόρη μου είναι σχεδόν δύο έτων κι έχει και εκείνη τα αγαπημένα της βιβλία! Το ένα από τα πέντε βέβαια είναι για μεγαλύτερα παιδάκια, αλλά της αρέσει πολύ και της ταιριάζει κι απίστευτα! Της το πήρε η γιαγιά της γιατί η πιο συνηθισμένη έκφραση της καραμελίτσας για τα πάντα -όλα, είναι «κο μου»= δικό μου!

Πάμε να δούμε τη short -list αγαπημένων βιβλίων της καραμέλας, από την οποία λείπει ο Σποτ, ο σκυλάκος του Hill Eric, ο οποίος επίσης της αρέσει και θέλω να της πάρω και την υπόλοιπη σειρά.

  1. Ο Αρκουδάκος στο πειρατικό –Benji Davies (Εκδόσεις Ίκαρος)

Ανήκει όπως κι ο σκυλάκος Σποτ σε μια σειρά βιβλίων, με τα οποία μπορεί να παίξει το μικράκι μας. Στο συγκεκριμένο, ο αρκουδάκος είναι πειρατής και με το πλήρωμα του σαλπάρει για να βρει το κρυμμένο θησαυρό. Το παιδί βάζει το χεράκι του στις ειδικές υποδοχές στην κάθε σελίδα και κουνάει το τιμόνι, ανεβάζει την πειρατική σημαία, ανοίγει το σεντούκι!

Με αυτό το βιβλίο έτρωγε όταν ήταν μικρός ο φούντουκας! Τώρα παίζει η μικρή καραμελίτσα!

  1. Λιλιπούτειοι φίλοι (Ψυχογιός)

Είναι το πρώτο βιβλίο που απέκτησε ολόδικό της η μικρή όταν ήταν ενός έτους. To βιβλίο έχει μεγάλες χρωματιστές τρύπες που μπορεί το μωρό να βάζει τα χεράκια του και βλέπει τα διάφορα ζουζουνοζωάκια. Έχει ωραία εικονογράφηση κι ένα καθρέφτη στο τέλος του βιβλίου που το μωρό βλέπει το φατσάκι του!

  1. Τρύπωσε στο παραμύθι: Κοκκινοσκουφίτσα – Άννα Μίλμπουρν (Εκδόσεις Πατάκη)

Το γνωστό παραμύθι που δε χρειάζεται συστάσεις. Ακολουθώντας την κοκκινοσκουφίτσα (την κουπίτσα, που λέει η κόρη μου) σε αυτό το ωραίο βιβλίο, μπορείς να ανοίξεις με το χεράκι σου το καλάθι και να δεις τι καλούδια έχει μέσα ή να ανοίξεις την κοιλιά του λύκου και να δεις ότι είναι καλά εκεί μέσα η κοκκινοσκουφίτσα κι η γιαγιά της.

  1. Το μικρό κοάλα, τα γενέθλια – Berkane Nadia (Εκδόσεις Παπαδόπουλος)

Ανήκει σε μια σειρά βιβλίων με το μικρό κοάλα. Στο συγκεκριμένο, το κοάλα έχει γενέθλια κι η μαμά του του φτιάχνει τούρτα, οι φίλοι του φέρνουν δώρα, φυσάει κεράκια κλπ. Έχει ωραία εικονογράφηση και είναι ιδανικό για μικρά παιδιά.

  1. Όλα δικά μου – E. Harisson (Εκδόσεις Παπαδόπουλος)

Η ατάκα της κόρης μου! «Κο μου»= δικό μου, λέει για τα πάντα! Η Μπερνίς η γατούλα δεν περνάει καθόλου καλά στο πάρτι και νιώθει πολύ ριγμένη σε σύγκριση με τους άλλους καλεσμένους. Όταν βρει την κατάλληλη ευκαιρία λοιπόν, τους παίρνει όλα τα μπαλόνια του πάρτι για να μάθουν. Φτιάξανε άραγε τώρα τα πράγματα; Είναι για μεγαλύτερα παιδάκια αλλά η μικρή το λατρεύει!

About Author

Μοιραστείτε το :