Παιδικά βιβλία
Παιδικά βιβλία

10 αγαπημένα βιβλία του γιου μου (Μέρος Α΄)

Μοιραστείτε το :

Παλιότερα, διάβαζα λογοτεχνικά -κυρίως- βιβλία κάθε βράδυ στο κρεβάτι μου. Τώρα, τα βράδια διαβάζω παιδικά βιβλία στο γιο μου στο δικό του κρεβάτι, μέχρι να τον πάρει ο ύπνος! Ευελπιστώ να συνεχίσει τη συνήθεια αυτή και μεγαλώνοντας που θα μπορεί να διαβάζει άνετα μόνος του χωρίς βοήθεια!

Έχει κάποια αγαπημένα που θέλει να διαβάζουμε συνέχεια, κι εγώ αλλά κι εκείνος τα έχουμε μάθει πια απέξω κι ανακατωτά. Πάμε να δούμε την πρώτη δεκάδα, στην οποία θα προσέξετε ένα μοτίβο στις προτιμήσεις του, αστέρια, διάστημα, Τριβιζάς.

  1. Πώς να πιάσεις ένα αστέρι – Jeffers Oliver

Αυτό το διαβάζουμε τρία χρόνια τώρα σταθερά, μπορεί και μόνος του μια κι έχει μια πρόταση σε κάθε σελίδα κι άρα δεν τον κουράζει. Ένα παιδί θέλει να πιάσει ένα αστέρι και να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι. Μπορεί να είναι ένα τρελό όνειρο, να συναντά πολλές δυσκολίες, όμως δεν τα παρατάει και στο τέλος τα καταφέρνει.

  1. Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι – Ε. Τριβιζάς

Τυπικά ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο, ουσιαστικά διαβάζεται όλες τις εποχές. Εμείς πρώτη φορά το διαβάσαμε Χριστούγεννα, αλλά το διαβάζουμε και τώρα που σκάει ο τζίτζικας. Το λατρεύει και δικαίως και μένα μ’ αρέσει πολύ γιατί μου – μας αρέσει ο Τριβιζάς. Ο ποντικούλης τρωκτικούλης, έχει όνειρο να αγγίξει ένα αστεράκι και κάνει τα πάντα γι’ αυτό, προσπαθεί καθημερινώς αν κι ο παππούς του που έχει τόση εμπειρία και γνώσεις του εξηγεί ότι αυτό που θέλει, δε γίνεται. Το ποντικάκι δεν το βάζει κάτω και στο τέλος κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Έχει κι άψογη εικονογράφηση, ακριβώς ότι λέει το βλέπουμε και στην εικόνα χωρίς καμία ανακολουθία πχ να λέει δώδεκα στρατιώτες και η εικόνα να έχει έντεκα, που σας βεβαιώ το φουντούκι θα την είχε προσέξει με τη μία.

  1. Το Διάστημα σε 360º

Τρισδιάστατο βιβλίο με πολλές πληροφορίες για τους πλανήτες, τα αστέρια, τις μαύρες τρύπες, ό,τι αφορά στο σύμπαν γενικώς.

  1. Τα τρία μικρά λυκάκια – Ε. Τριβιζάς

«Τα τρία μικρά λυκάκια», αντιστρέφουν τους όρους του κλασσικού παραμυθιού «τα τρία γουρουνάκια». Εδώ ο «κακός» είναι το γουρούνι που γκρεμίζει τα διάφορα σπίτια που φτιάχνουν τα γλυκά καλά λυκάκια, μα με κομπρεσέρ, μα με δυναμίτες, με ό,τι μπορεί αλλά στο τέλος, όπως όλα τα παραμύθια έχει happy end!

  1. Τσιμπιτσουξ και τσιμπινέλα – Ε. Τριβιζάς

Ο γλυκός σκατζοχοιράκος Τσιμπιτσούξ, είναι πολύ θλιμμένος και για να γίνει καλά χρειάζεται μια αγκαλιά και μερικά φιλιά. Το ζητάει απ’ όσους συναντάει στο δρόμο του αλλά κανείς δε δέχεται να του τα δώσει γιατί θα τσιμπηθεί και θα πονέσει και καθόλου δεν το θέλουν αυτό. Όταν πλέον απογοητευμένος σταματάει να το ζητάει, η γλυκιά Τσιμπινέλα που συναντάει τυχαία, του προσφέρει την αγκαλιά που επιθυμούσε και πολύ περισσότερα φιλιά απ’ όσα χρειαζόταν, με μεγάλη της ευχαρίστηση και χαρά.

  1. Για άκου πιτσιρίκο- Γιολάντα Τσιρώνη Γεωργιάδη

Ανήκει σε μια σειρά βιβλίων που προάγουν τη συναισθηματική νοημοσύνη και είναι ιδανικό για τα παιδιά που περιμένουν αδερφάκι. Ο κορνήλιος ένας ευτυχισμένος σκύλος κι ο μοναδικός σκύλος του σπιτιού υποδέχεται ενοχλημένος το μικρό κουτάβι που του φέρανε χωρίς να τον ρωτήσουν και προσπαθεί να του μάθει κανόνες για να τα πάνε καλά. Στο τέλος διαπιστώνει ότι η ζωή είναι πιο ωραία όταν τη μοιράζεσαι.

  1. Ένας σκατζόχοιρος λίγο τεμπελάκος – Γιολάντα Τσιρώνη Γεωργιάδη

Ανήκει κι αυτό σε μια σειρά βιβλίων που προάγουν τη συναισθηματική νοημοσύνη. Ο σκατζόχοιρος πρέπει να φτιάξει μια φωλιά για τον χειμώνα αλλά είναι τεμπέλης και σκέφτηκε ότι μπορεί να κοροϊδέψει κάποιο άλλο ζωάκι και να πάρει την έτοιμη φωλιά του χωρίς κόπο αλλά με κόλπο. Τι γίνεται όμως; Γιατί ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!

  1. Ο κύριος Ευτύχης κι η κυρία Δυστυχία- Άντονι Σνάιντερ

Αυτό είναι ένα χαρούμενο μικρό βιβλίο, που περνάει και τα μηνύματα του. Η κα Δυστυχία κάνει ό,τι μπορεί να διώξει τον ενοχλητικό γείτονα κ. Ευτύχη, όμως ευτυχία απ’ ότι φαίνεται είναι μεταδοτική.

  1. Ο λύκος που έπεσε από το βιβλίο του- Thierry Robberecht

Μέσα σε ένα παιδικό δωμάτιο με μια βιβλιοθήκη γεμάτη βιβλία, ένα βιβλίο πέφτει κάτω στο πάτωμα κι ο λύκος της ιστορίας πετιέται έξω από αυτό, Στο δωμάτιο παραμονεύει ο γάτος της ιδιοκτήτριας του δωματίου κι ο λύκος προσπαθεί να χωθεί σε κάποια ιστορία κάποιου από τα υπόλοιπα βιβλία που βρίσκονται στα ράφια για να σωθεί.

  1. Τι παράξενο μωρό ΓΚΡΡ – Πουτόκ Σιμόν

Σε αυτό το βιβλίο μαθαίνουμε τις ανάγκες που έχει ένα μωράκι! Ο κύριος κι η κυρία Ελάφη θέλανε πολύ ένα μωρό και χάρηκαν απίστευτα όταν βρήκαν ένα σε καλαθάκι με ένα μωράκι μπροστά στην πόρτα τους. Το μωρό όμως δε σταματά να γρυλίζει κι ένας ένας οι φίλοι εξαφανίζονται. Τι παράξενο!

Μοιραστείτε το :