Αγαπητό μου ημερολόγιο,  Σκέφτομαι και γράφω

Διαφορές πρώτης και δεύτερης εγκυμοσύνης!

Μοιραστείτε το :

tp10_stepspregnancy1mainpost

Η πρώτη εγκυμοσύνη κατά γενική ομολογία έχει διαφορές από τη δεύτερη. Η πρώτη είναι ένα άγνωστο, μαγικό ταξίδι, στο οποίο μαθαίνεις τα πάντα για την κύηση, τα μωρά, ονειρεύεσαι πώς θα είσαι ως μαμά, πώς θα ‘ναι να έχεις ένα παιδί. Προγραμματίζεις κι οργανώνεις τα πάντα με μεγάλη λεπτομέρεια, κάνεις έρευνες αγοράς, ψωνίζεις τα άπειρα, μέσα σ’ αυτά και πολλά περιττά πράγματα.

Στη δεύτερη ξέρεις πια τι παίζει, γνωρίζεις και το πριν και το μετά της μεγάλης άφιξης, you ve been there, have done that, δεν έχεις άγνοια –κινδύνου :Ρ . Είσαι πιο χαλαρή, ξέρεις για ποιο πράγμα αξίζει να αγχωθείς και για πόσα άλλα όχι. Το μόνο που σκέφτεσαι, όταν προλαβαίνεις να σκεφτείς, είναι πως θα είσαι ως μαμά δύο παιδιών, αν θα μπορέσει να μοιραστεί η αγάπη και λατρεία που έχεις για το πρώτο παιδί σου στα δύο ακριβώς. Ή να πολλαπλασιαστεί επι δύο. Πάντως, να είναι ίδια.

Πολλές οι διαφορές της πρώτης φουντουκοεγκυμοσύνης απ’ τη δεύτερη, τη νεραϊδένια. Ή μέρα με τη νύχτα, θα ‘λεγα!

Η πρώτη ήταν αέρας, ούτε που την κατάλαβα. Τους πρώτους μήνες αναρωτιόμουν αν όντως είμαι  έγκυος μην έχοντας κάποιο σύμπτωμα ή κάποιο ορατό σημάδι.

Στη δεύτερη εγκυμοσύνη, είχα αρκετά συμπτώματα. Μου χρωστούσε κι η πρώτη, πήρα και τα ρέστα μου, δεν άφησα τίποτα!  

Το μόνο κοινό τους είναι ότι είχαν αφετηρία τον Ιανουάριο (λίγο οι γιορτές, λίγο οι χριστουγεννιάτικες άδειες, λίγο κρασί , λίγο το αγόρι μου, καταλαβαίνετε 😛) και τερματισμό τον Οκτώβρη! 

Το σημαντικό όμως, δόξα τω Θεώ και το Σύμπαν, ήταν ότι είχα δύο καλές εγκυμοσύνες. Χωρίς προβλήματα, άγχη και στενοχώριες!

Ας κάνουμε μια ανασκόπηση και στις δύο!

Περί αποκάλυψης της εγκυμοσύνη 

Πρώτη εγκυμοσύνη:

Δεν ήταν ορατό κανένα ίχνος εγκυμοσύνης μέχρι τον 4ο μήνα. Δε χρειάστηκε ν’ αγοράσω κάποιο ειδικό ρούχο  και μέχρι και τον 9ο μήνα, ξαφνιαζόμουν όταν προχωρώντας στον δρόμο, έβλεπα μια τεράστια κοιλιά, τη δική μου, να καθρεφτίζεται στις τζαμαρίες των καταστημάτων. Έτσι θυμόμουν ότι είμαι έγκυος. Βλέποντας την κοιλιά μου.

Δεύτερη εγκυμοσύνη:

Τα διάφορα έντονα συμπτώματα με κάναν να καταλάβω ότι είμαι έγκυος πολύ πριν το επιβεβαιώσω με τη χοριακή. Το τεστ το προσπέρασα.

Φάρδυνα, πρήστηκα και φούσκωσα από τον πρώτο μήνα, για να μην πω μέρα. Και να ‘θελα να το κρατήσω κρυφό για το πρώτο διάστημα, απλά δεν γινόταν! Αγόρασα τζιν εγκυμοσύνης.

Περί μελέτης κι ενημέρωσης

Πρώτη εγκυμοσύνη:

Κάθε μέρα ξεκοκάλιζα ειδικά βιβλία εγκυμοσύνης και ίντερνετ. Ήξερα καθημερινώς σε ποιο στάδιο βρισκόμουν εγώ και το εμβρυάκι μου, την ανάπτυξη του, τι να περιμένω κλπ.

Δεύτερη εγκυμοσύνη:

Skip το διάβασμα, δεν άνοιξα σελίδα. Αφενός τα είχα μάθει όλα τη πρώτη φορά, αφετέρου δεν είχα χρόνο για να διαβάσω κάτι άλλο από παραμύθια. Και να ξέχασα και κάτι, δε χάθηκε κι ο κόσμος!

Περί συμπτωμάτων

Πρώτη εγκυμοσύνη:

Κανένα σύμπτωμα, ποτέ, ούτε στη αρχή, ούτε στη μέση, ούτε στο τέλος.

Δεύτερη εγκυμοσύνη:

Ζαλάδες, ναυτίες, ίλιγγοι, πόνοι στήθους και μέσης απ’ την αρχή ως το τέλος, αδιανόητοι 24ωροι πονοκέφαλοι και ημικρανίες, σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα, πολύωρη διαμονή στη τουαλέτα κι ολοκλήρωσα με 20 μέρες οσφυο-ισχυαλγίας (μπορεί και να ξέχασα κάποιο).

Περί σκέψεων στον ελεύθερο χρόνο

Πρώτη εγκυμοσύνη:

Κάθε μέρα, όλη μέρα, στον ελεύθερο και μη χρόνο μου, σκεφτόμουν διάφορα μωρουδιακά θέματα. Μονοπωλούσα τις συζητήσεις με θέματα εγκυμοσύνης και μωρών.

Δεύτερη εγκυμοσύνη:

Δεν υπάρχει καθόλου ελεύθερος χρόνος. Έχοντας ένα παιδάκι που παίζω / τρέχω από πίσω του, ο χρόνος κύλησε σαν γάργαρο νερό, και πριν προλάβω να σκεφτώ το οτιδήποτε διανύουμε την 38η βδομάδα. Πότε έμεινα έγκυος, πότε ήρθε η ώρα να γεννήσω!

Περί καθημερινότητας μου

Πρώτη εγκυμοσύνη:

Επέστρεφα απ’ την εργασία μου και ξάπλωνα /κοιμόμουν/ άραζα στο κρεβάτι μου.

Δεύτερη εγκυμοσύνη:

Επέστρεφα απ’ τη δουλειά κι έπαιζα με φουντούκι. Πηγαίναμε παιδότοπους, κάναμε διάφορες παιδικές δραστηριότητες, έκανα δουλειές απαραίτητες στο σπίτι.

Περί των βδομάδων της κύησης

Πρώτη εγκυμοσύνη:

Ήξερα ανά πάσα στιγμή, ποια βδομάδα και ποια ημέρα ακριβώς, επακριβώς, εγκυμοσύνης διανύω.

Δεύτερη εγκυμοσύνη:

Όταν με ρωτούσαν, έπρεπε να σκεφτώ λίγο, πριν απαντήσω, να το τσεκάρω στο google ή να πάρω τη βοήθεια του κοινού.

Περί βιταμινών – συμπληρωμάτων

Πρώτη εγκυμοσύνη:

Έπαιρνα με θρησκευτική ευλάβεια  φιλισίν, σίδηρο κι ασβέστιο

Δεύτερη εγκυμοσύνη:

Δεν είμαι πολύ συνεπής, ειδικά στα δύο τελευταία. Κυρίως στο τελευταίο.

Περί περιποίησης σώματος

Πρώτη εγκυμοσύνη

Καθημερινή επάλειψη με λάδια και ειδικές κρέμες εγκυμοσύνης στην κοιλιά μου, μην κάνω ραγάδες, για ενυδάτωση κλπ

Δεύτερη εγκυμοσύνη

Που και που λίγο αμυγδαλέλαιο, μπλούζα κι έξω απ΄τη πόρτα!

Περί θάλασσας

Πρώτη εγκυμοσύνη:

Στη θάλασσα, άλλαζα μαγιό μετά από κάθε βουτιά και δεν είχα νιώσει το χάδι του ηλίου.

Δεύτερη εγκυμοσύνη:

Δεν άλλαξα ποτέ μαγιό κι απέκτησα τροπικό μαύρισμα φτιάχνοντας πύργους στην άμμο με το φουντούκι, παρ’όλα τα καπέλα/μπλούζες/αντιηλιακά.

Περί του 8ου -9ου μήνα

Πρώτη εγκυμοσύνη:

Στον 8ο – 9ο μήνα πήγαινα για περπάτημα στα άλση και τα πάρκα.

Δεύτερη εγκυμοσύνη:

Λόγω οσφυόισχυαλγίας μέχρι και την 37η βδομάδα, με μεταφέρανε κάθε φορά που έπρεπε ή ήθελα να παρευρεθώ κάπου.

Πρώτη εγκυμοσύνη:

Βαλιτσάκι τιγκαριστό με πράγματα για το μαιευτηρίο απ’ τον 8ο μήνα. Είχαμε και έτοιμο, πλυμένο και σιδερωμένο το πρώτο ρουχαλάκι που θα εξερχόταν το φουντούκι του μαιευτηρίου.

Δεύτερη εγκυμοσύνη:

9ος μήνας και σήμερα ολοκληρώθηκε το βαλιτσάκι με τα απολύτως απαραίτητα! Χθες λάβαμε και το ειδικό κάστομ μέιντ ρουχαλάκι που είχαμε παραγγείλει για την έξοδο της δεσποινίδας από το μαιευτήριο.

Περί γέννας

Πρώτη εγκυμοσύνη:

Ένιωσα ξημερώματα τα συμπτώματα της γέννας, μπήκα ντούζ, έφτιαξα καφέ για τον μπαμπά, τον ξύπνησα, άπλωσα κι ένα έτοιμο πλυντήριο ρούχων που αν το άφηνα, θα μούχλιαζαν τα ρούχα μέχρι να θυμηθεί κάποιος να τα βγάλει από κεί, και πήγαμε μαιευτήριο.

Γέννα αέρας, μπήκα στην αίθουσα τοκετού  05.50 το πρωί και γέννησα 09.50 χωρίς πόνο και ταλαιπωρία, χωρίς να το καταλάβω. Αγαπημένε μου εφευρέτη της επισκληριδίου! 

Δεύτερη εγκυμοσύνη:

Γέννα: Νεραϊδάκι μας, σε περιμένουμε από μέρα σε μέρα κι έχω ένα αγχουλάκι να το πώ; ότι δε θα επαναληφθεί η ευκολία της γέννας του αδερφού σου! Θα παίξει update τις επόμενες μέρες εδώ!

Ανυπομονούμε με τρέλα να σε συναντήσουμε μικρή μας νεραιδούλα! 💖

Βάλαμε πολύ ροζ στο σπίτι, στη διάθεση και τη ζωή μας και σε περιμένουμε! 💗

About Author

Μοιραστείτε το :