Παιδικά βιβλία

Έξι βιβλία αυτοβοήθειας από Εκδόσεις Παρισιάνου: “Δύσκολα” συναισθήματα, φοβίες, άγχη, κακές συνήθειες.

Μοιραστείτε το :

Θέλω παρέα με τα φουντούκια μου να σας παρουσιάσω έξι διαδραστικά βιβλία αυτοβοήθειας της επιστημονικής σειράς των Εκδόσεων Παρισιάνου, που είναι οδηγοί, μπούσουλας που λέμε στο χωριό μου, στο πώς να αντιμετωπίσουμε και να βοηθήσουμε το παιδί μας να διαχειριστεί και να αφήσει οριστικά πίσω του, “δύσκολα” συναισθήματα, φοβίες,  άγχη, κακές συνήθειες.

Αποτελούν μια πλήρης πηγή αναφοράς για την εκπαίδευση, την κινητοποίηση και την ενδυνάμωση των παιδιών, χρησιμοποιώντας στρατηγικές και τεχνικές που βασίζονται σε γνωστικές-συμπεριφορικές αρχές κι απευθύνονται σε παιδιά και γονείς, καθώς και όποιον άλλο, ειδικό ή μη ειδικό, ασχολείται με τα παιδιά!

Προσωπικά, βρήκα χρήσιμα διάφορα τιπς, πχ για τον γιο μου που τρώει τα νύχια του, αλλά και για την αφεντιά μου, που επίσης αν τα βρω άβαφτα, τους δίνω και καταλαβαίνουν.

Και κάτι άλλα βρήκα χρήσιμα που αφορούν στην επιθυμία να τα κάνω όλα και να τα κάνω τέλεια κι επειδή η Super Woman είναι κόμικ κι όχι ρίαλ θινγκ, αυτό δεν είναι εφικτό. Μόνο το «όσο πιο καλά μπορώ κι όσο πιο τέλεια γίνεται τη δεδομένη στιγμή», είναι ρεαλιστικός στόχος.

Επίσης, το «τι να κάνεις όταν φοβάσαι πολύ», νομίζω έχει γραφεί για μένα!

Πιστεύω ότι τα θέματα που πραγματεύονται αφορούν και πολλούς ενήλικες, που αν είχαν λύσει τα θεματάκια τους στην παιδική ηλικία, δε θα τα φορούσαν μόνιμο αξεσουάρ και ως μεσήλικες!

Πιο συγκεκριμένα, σας μιλάω για αυτά τα έξι βιβλία ψυχολογίας:

  1. «Τι να κάνεις όταν είσαι ντροπαλό παιδί; (Κοινωνικό άγχος). Υπάρχουν παιδιά (και μεγάλοι) που ντρέπονται σε τέτοιο βαθμό που χάνουν ωραίες δραστηριότητες και δε κάνουν πράγματα που θα θέλανε, επειδή ανησυχούν για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εκείνα.
  2. «Τι να κάνεις όταν είναι άδικο» : πώς αντιμετωπίζουμε και διαχειριζόμαστε τα δύσκολα συναισθήματα του φθόνου και της ζήλιας.
  3. «Τι να κάνεις όταν τα λάθη σου σε κάνουν να τρέμεις»: διαχείριση συναισθημάτων που σχετίζονται με τον φόβο μήπως κανείς λάθος, χρησιμοποιώντας στρατηγικές και τεχνικές που βασίζονται σε γνωστικές-συμπεριφορικές αρχές. Αν δυσκολεύεσαι να αποδεχτείς τα λάθη σου, αν προσπαθείς πάντα να τα κάνεις όλα σωστά, ή αν στεναχωριέσαι όταν δεν καταφέρνεις να κάνεις κάτι τέλεια, τότε αυτό το βιβλίο είναι για εσένα!
  4. «Τι να κάνεις όταν οι κακές συνήθειες σε κυριεύουν». Μήπως έχεις μια συνήθεια που είναι δύσκολο να διακόψεις; Μια συνήθεια που σε κάνει να ντρέπεσαι ή σε φέρνει σε δύσκολη θέση;  Φάγωμα νυχιών, πιπίλισμα του αντίχειρα, παίξιμο με τα μαλλιά; Παραστατικά παραδείγματα, όμορφη εικονογράφηση και οδηγίες βήμα προς βήμα διδάσκουν στρατηγικές που εμποδίζουν τις κακές συνήθειες.
  5. «Τι να κάνεις όταν είσαι χωρίς τους άλλους». Εκπαίδευση, κινητοποίηση και ενδυνάμωση των παιδιών, ώστε να ξεπεράσουν το άγχος αποχωρισμού και να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους.
  6. «Τι να κάνεις όταν φοβάσαι πολύ». Πολλά παιδιά φοβούνται λίγο κάποια πράγματα, όπως τα μεγάλα ύψη ή τις αράχνες. Όμως ορισμένα παιδιά φοβούνται τόσο πολύ, που ο φόβος τους δεν τα αφήνει να διασκεδάσουν. Έχεις νιώσει κι εσύ κάπως έτσι; Αν ο δικός σου φόβος γίνεται εμπόδιο στις καθημερινές σου δραστηριότητες, τότε αυτό το βιβλίο είναι για εσένα!

Μπορείτε να τα βρείτε στα Βιβλιοπωλεία αλλά και να τα αγοράσετε απευθείας εδώ:

About Author

Μοιραστείτε το :