Παιδικά βιβλία

Πίκο και Λόλα: «Το Σχολείο» και «Μαθαίνω την Αλφαβήτα» – Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Μοιραστείτε το :

Ξεκινάει το σχολείο και υπάρχει μια μικρή …εμ, άρνηση; Βαρυθυμία; Δεθελωναπαωσχολίαση; Λογικό! Σαν το καλοκαίρι και το αραλίκι δεν έχει!

Για τα μικράκια δε, που θα πάνε πρώτη φορά παιδικό σταθμό – νηπιαγωγείο – πρώτη δημοτικού, υπάρχει κι ο φόβος και το άγχος του αγνώστου. Και για εκείνα και για τους γονείς! Been there, done that…

Πόσο είχα αγχωθεί πέρυσι που θα πήγαινε το φουντούκι Α’ δημοτικού αλλά και η καραμελίτσα μου που ήταν τοσοδούλα και πήγαινε κι εκείνη “χολείο” δε λεγόταν…

Είχαμε προετοιμάσει το έδαφος με πολύ μπλα – μπλά, γνώριζαν τι να περιμένουν και τελικά όλα πήγαν καλά!

Σε αυτήν την προετοιμασία -ναι και εδώ!- βοηθάνε και τα βιβλία!

Να σας παρουσιάσω τον Πίκο και τη Λόλα από εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ που πάνε σχολείο και μαθαίνουν την άλφαβήτα;

Ο Πίκο κι η Λόλα είναι δύο μικρά ζωάκια – φιλαράκια με τα οποία θα ταυτιστούν τα μικρά μας πιτσίνια, όσα είναι προσχολικής ηλικίας, από τριών ετών κι άνω.

Εξαιρετικά και τα δύο αυτά βιβλία -καθώς κι όλη η σειρά- της Λίνας Σωτηροπούλου, σε υπέροχη εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια!

Στο πρώτο βιβλίο, ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, η μικρή σκυλίτσα η Λόλα δε θέλει να πάει σχολείο -δεν ξέρω αν σας θυμίζει κάτι αυτό- γιατί πιστεύει ότι δε θα της αρέσει, ότι θα βαρεθεί κι ότι μια χαρά είναι στο σπίτι.

Όμως ο φίλος της ο Πίκο, το λαγουδάκι, είναι ενθουσιασμένος κι έχει προετοιμαστεί καταλλήλως με μολύβια και μαρκαδόρους και χαρτόνια και ψαλίδια! Βεβαιώνει τη φίλη του ότι θα της αρέσει, ότι θα μάθει πολλά καινούρια πράγματα και θα γνωρίσει νέους φίλους αρκεί να το δοκιμάσει!

Και πράγματι, η Λόλα στο σχολείο περνάει θαυμάσια και ανυπομονεί να ξαναπάει!

Από το οπισθόφυλλο:

Ώρα για σχολείο. Όμως η Λόλα δε θέλει να πάει, και όπως λέει: «Στο σχολείο τι να κάνω; Τι θα μάθω παραπάνω;». Είναι έτσι τα πράγματα ή τελικά θα αλλάξει γνώμη;

Μια σειρά με διασκεδαστικές ιστορίες γραμμένες σε απλά και λιτά στιχάκια, μέσα από τις οποίες ξεδιπλώνεται ένας χρωματιστός, μαγικός κόσμος. Πρωταγωνιστές του ο Πίκο κι η Λόκα, δύο διαφορετικοί αλλά αχώριστοι φίλοι, που με τις περιπέτειες τους βοηθούν τα παιδιά να αντιληφθούν πρώτες έννοιες όπως η φιλία, η αποδοχή, και η συνεργασία, και να αναπτύξουν τη φαντασία τους.

Στο δεύτερο βιβλίο, ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗΝ ΑΛΦΑΒΗΤΑ, με έναν πολύ ευχάριστο κι έξυπνο τρόπο, τα παιδιά μαθαίνουν τα γράμματα.

Κάθε σελίδα είναι αφιερωμένη σε ένα γράμμα του αλφάβητου και με διασκεδαστικά στιχάκια παρουσιάζουν μια ιστορία που έχει μπόλικες λέξεις με το συγκεκριμένο γράμμα!

Μάλιστα, στο τέλος κάθε σελίδας έχει κι ένα «παιχνιδάκι» με ερωτήσεις που αφορούν στο γράμμα της σελίδας!

Έξυπνο, βάζει το παιδί να σκεφτεί λέξεις ή να βρει στην εικόνα της εξαιρετικής εικονογράφου Ναταλία Καπατσούλια, που σας ανέφερα και παραπάνω, λέξεις που να ξεκινάνε από το εκάστοτε γράμμα.

Από το οπισθόφυλλο:

Μα πού κρύβονται τα γράμματα;
Και πώς μπορούν να μεταμορφωθούν σε αστείες ιστορίες;

Ένα αλφαβητάρι με διασκεδαστικά στιχάκια, με τους αγαπημένους ήρωες, τον Πίκο και τη Λόλα, που θα εμπλουτίσει το λεξιλόγιο των παιδιών και σίγουρα θα τα κάνει να χαμογελάσουν.

Καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο στα παιδιά μας!

ΥΓ: Όπως θα είδατε, αν πατήσατε, στο Link του πρώτου βιβλίου, στις 16 Νοέμβρη γίνεται μια εκδήλωση για τα παιδιά με αφορμή το νέο βιβλίο στη σειρά «Πίκο και Λόλα» της Λίνας Σωτηροπούλου με τίτλο «Το σχολείο» στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΑΡΑΒΙ (Πίνδου 39).

Όσοι είστε στα πέριξ, η είσοδος είναι ελεύθερη και να ξέρετε ότι εμείς θα είμαστε εκεί!(Σαν απειλή ακούστηκε λίγο αυτό, ε; :Ρ )

About Author

Μοιραστείτε το :