Βιβλία ενηλίκων

Φλόγα και Άνεμος – Εκδόσεις Ψυχογιός

Μοιραστείτε το :

Συγκλονίστηκα.

Ούτως ή άλλως με συγκλονίζουν οι μεγάλοι θυελλώδεις και φλογεροί έρωτες, ειδικά όταν αυτοί δεν είναι προϊόν μυθοπλασίας αλλά αληθινό γεγονός.

Κι ο Έρωτας της Κυβέλης Αδριανού, της μεγάλης ηθοποιού (φλόγα) και του Γεώργιου Παπανδρέου, του Γέρου της Δημοκρατίας (άνεμος), ήταν ένας από αυτούς.

Μοιραίος, παράφορος, παράνομος αρχικά, στη συνέχεια νόμιμος, ανίκητος και με διάρκεια στον χρόνο.

Αυτό για εκείνους που λένε ότι ο Έρωτας δεν κρατάει πολύ.

Πέραν όμως του Έρωτα αυτού καθαυτού, η πένα του Στέφανου Δάνδολου, τον αποδίδει όπως του πρέπει! Είναι μαγευτική, σε ταξιδεύει, σε ρουφάει και σε βάζει μέσα στο βιβλίο.

Ο συγγραφέας έχει γράψει και το best seller «Ιστορία χωρίς όνομα» που αφορά στο πάθος της Πηνελόπης Δέλτα για τον Ίωνα Δραγούμη. Άλλος ένας συγκλονιστικός έρωτας!

Έπιασα τον εαυτό μου, μετά από πολλά χρόνια, να υπογραμμίζω με ένα μολύβι στο βιβλίο, όλες τις όμορφες λέξεις και εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο συγγραφέας.

Αυτό είναι λογοτεχνία.

Δεν είναι ακριβώς η πολιτική και καλλιτεχνική βιογραφία των πρωταγωνιστών, αν και σαφώς βλέπουμε την πορεία της ζωής τους, διαβάζουμε τις -ερωτικές- επιστολές τους, αποσπάσματα από εφημερίδες της εποχής και γενικά ερχόμαστε σε επαφή με την ιστορία της Ελλάδας.

Είναι μυθιστόρημα και πρέπει να διαβαστεί σαν μυθιστόρημα, όπως μας λέει κι ο συγγραφέας μέσα στο βιβλίο.

Υπάρχουν κι άλλοι ήρωες με τη δική τους ιστορία  που όλοι συνδέονται με κάποιο τρόπο με το βασικό ζευγάρι.

Δεν έχω να πω πολλά. Είναι το επόμενο βιβλίο που πρέπει να πάρεις, αν σ’ αρέσει το διάβασμα.

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και μπορείς να το παραγγείλεις από το site τους γιατί φυσικά #μενουμεσπιτι.

Από το οπισθόφυλλο:

Μπορεί μια γυναίκα που είχε όλο τον κόσμο απλωμένο στα πόδια της να γίνει έρμαιο του ανέμου που έφερε ένας και μόνο άντρας στην καρδιά της;
Το καλοκαίρι του 1920 καταφτάνει στη Χίο η Κυβέλη Αδριανού, η μεγάλη δόξα του ελληνικού θεάτρου. Γενικός Διοικητής του νησιού είναι ένας γοητευτικός νεαρός, ονόματι Γεώργιος Παπανδρέου. Εκείνη είναι παντρεμένη. Το ίδιο κι αυτός.

Η εμβληματική πρωταγωνίστρια και ο πολιτικός που θα αναδειχθεί τρεις φορές Πρωθυπουργός της Ελλάδας ζουν για χρόνια έναν θυελλώδη παράνομο έρωτα, ώσπου ενώνονται με τα δεσμά του γάμου και γίνονται ένα από τα μυθικά ζευγάρια του εικοστού αιώνα. Όμως οι παράφορες αγάπες είναι πάντα σπαρμένες με αγκάθια.
Το φθινόπωρο του 1968, η Κυβέλη είναι μια ραγισμένη ύπαρξη, ο «Γέρος της Δημοκρατίας», κείτεται στο φέρετρό του και η Ελλάδα ασφυκτιά μέσα στο σκοτάδι της δικτατορίας. Την ίδια ώρα, η μοίρα τους συνδέεται με μια ομάδα ανθρώπων που αναζητούν τη δική τους λύτρωση, πρόσωπα ανώνυμα αλλά και πρόσωπα της Ιστορίας… Άραγε μπορείς να διεκδικήσεις ένα θαύμα όταν όλα τα σημάδια είναι εναντίον σου;

Το ΦΛΟΓΑ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΣ είναι η τοιχογραφία μιας ολόκληρης εποχής. Μέσα από ανέκδοτες επιστολές, αρχειακό υλικό και μαρτυρίες, ο Στέφανος Δάνδολος φέρνει στο φως τη ζωή της θρυλικής Κυβέλης και την ταραχώδη σχέση της με τον Γεώργιο Παπανδρέου, ζωντανεύει αθέατες πτυχές του θεάτρου και της πολιτικής, ενώ παράλληλα, συνδυάζοντας αριστοτεχνικά την πραγματικότητα με τη μυθοπλασία, χτίζει ένα επικό μυθιστόρημα για τον έρωτα, τον θάνατο και την ελευθερία.

About Author

Μοιραστείτε το :