Κυκλοφορώ και αρθρογραφώ,  Σκέφτομαι και γράφω

Φοβούνται ωρέ τα παλικάρια;

Μοιραστείτε το :

14616973

Τι συμβαίνει με τους άντρες και τους γιατρούς; Υπάρχει κάτι στο dna τους και -κατά συντριπτική πλειοψηφία- δεν επισκέπτονται γιατρό από μόνοι τους;

Γιατί πρέπει η μάνα- σύζυγος- αδερφή- κόρη – όποια γυναίκα είναι δίπλα τους, να επιστρατεύσει όλα τα επιχειρήματα του κόσμου, να μαλλιάσει η γλώσσα της, για να πάει ο ανήρ στον γιατρό; και μείς δεν πάμε με τρελή χαρά, δεν είναι καφές και ψώνια, αλλά πάμε με τη θέληση μας!

Μιλούσα με μία φίλη μου τώρα και μου έλεγε ότι ο άντρας της έχει πνευμονία και αναγκάστηκε να φέρει γιατρό στο σπίτι, αφού ο ίδιος δεν σηκωνόταν να πάει μόνος του, γιατί «αύριο θα είμαι καλύτερα». Αυτούς τους μήνες, που κάναν πάρτι ιώσεις -γρίπες- λοιμώξεις, έχω ακούσει και 10 περιπτώσεις αντρών διαφορετικών ηλικιών με διαφορετικά συμπτώματα, που όλοι είχαν κοινή την άρνηση να πάνε στον γιατρό!

Δεν μιλάω για πρόληψη που τους είναι άγνωστη λέξη, αλλά για την περίπτωση που πονάνε/ είναι άρρωστοι/ βλέπουν διάφορα συμπτώματα και αποφεύγουν να πάνε γιατρό. Περιμένουν η κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο, ώστε να το πάρουν απόφαση και να πάνε με γκρίνια ή το καλύτερο, να το αγνοήσουν και να θεραπευτούν δια θαύματος! Να περάσει από μόνο του. Τι είναι να περάσει από μόνο του, λεωφορείο ή συρμός τραίνου;

Από πού πηγάζει αυτός ο τρομερός φόβος που τους κάνει να προτιμούν να μην γνωρίζουν τι έχουν και να το θεραπεύσουν; Άσε που και όταν πάνε στον γιατρό, δεν τα λένε όλα, αλλά τα μισά και ο γιατρός πρέπει να μυρίσει τα νύχια του για τα υπόλοιπα που δεν λένε! Αν συμπληρώσεις εσύ αυτά που ξέχασε -για να μη κάνει λάθος διάγνωση ο γιατρος- στη λένε κιόλας “δεν μπορώ να μιλήσω μόνος μου?”

Μα συνεννοημένοι είστε όλοι ρε παιδιά;

Α και κάτι άλλο, άσχετο- σχετικό, όταν το θερμόμετρο δείξει απλά 37, δεν πεθαίνετε και δεν είστε βαριά άρρωστοι! Όλα τα άλλα, χρειάζονται γιατρό και αν πάτε εγκαίρως, όλα θεραπεύονται, στο 2016 είμαστε, όχι στην εποχή των παγετώνων!

Θα το μάθω και στο φουντούκι αυτό!

About Author

Μοιραστείτε το :