Κυκλοφορώ και αρθρογραφώ

Και τι γίνεται όταν μας έρχεται ο ουρανός σφοντύλι;

Μοιραστείτε το :

Και τι γίνεται όταν μας έρχεται ο ουρανός σφοντύλι; Ή όπως λέγανε οι Γαλάτες, πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας;

Δύο επιλογές. Μένουμε γονατισμένοι και καταπλακωμένοι ή σηκωνόμαστε όρθιοι.

Προσωπικά, σηκώνομαι πάντα πάνω. Πάντα. Ενώ μοιάζω αδύναμη και ευάλωτη, έχω πάρα πολλή δύναμη μέσα μου. Δεν το λέω εγώ, τα γεγονότα της ζωής μου το λένε/ αποδεικνύουν. Αυτά που μου έλαχαν όταν ήμουν μικρή και αυτά που τυχαίνουν και μεγαλύτερη.

Εκτός από πολλή δύναμη, αυτό που επίσης έχω και σε μεγάλες ποσότητες, σου δίνω και εσένα αν θες, μου περισσεύει, είναι τρελή προσαρμοστικότητα. Και αυτό είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο επιβίωσης. Διότι, ο Ηράκλειτος που είχε πει αιώνες πριν το «τα πάντα ρει», είχε τόσο μεγάλο και τεράστιο δίκιο! Τα πάντα μπορούν να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή!

Έχω μια ευκολία να προσαρμόζομαι σε κάθε συνθήκη που μου τυχαίνει. Και πάντα βρίσκω κάτι καλό να πάρω από το οτιδήποτε.

Μου δίνει λουλούδια η ζωή; Τα βάζω σε βάζο και τα καμαρώνω. Μου δίνει σκατά; Σόρρυ και για την επιλογή λέξης, τα βάζω λίπασμα στα λουλούδια μου.

Πάντα κερδισμένη είμαι. Τα θεωρώ όλα εμπειρίες και ότι με πάνε ένα βήμα παρακάτω!

Γιατί οκ, η τύχη, η μοίρα, το πεπρωμένο, το Σύμπαν, το τυχαίο όπως θέλεις πες το, σου φέρνει πράγματα, πρόσωπα, καταστάσεις στη ζωή σου αλλά το τι θα κάνεις με αυτά, είναι δική σου επιλογή, απόφαση, πράξη.

Go with the flow, ρε παιδί μου. Χαλαρή η θάλασσα, άραξε, πλατσούρισε, δροσίσου. Φέρνει κύμα; Πάρε τη σανίδα και κάνε σερφ, αθλήσου!

Δε λέω ότι είναι εύκολο ειδικά αν δεν είσαι…αθλητικός τύπος, αλλά ποια η άλλη επιλογή; Μία η ζωή και δεν ξέρουμε και πόσο μεγάλη είναι, για κλάψες και μιζέριες!

Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος να συνειδητοποιήσεις «τι έγινε ρε παιδιά», που έλεγε κι ο Σπύρος Παπαδόπουλος σε εποχές μακράν προ Κορονοϊού. Εντάξει, λογικό, πάρε το χρόνο σου αλλά μη χρονίσεις.

Τικ Τακ, ο χρόνος κυλάει και δε σταματάει.

Βάλε μια τελεία, εκεί που πρέπει να μπει, κλείσε κύκλους και κυκλάκια, άνοιξε νέες πόρτες και παράθυρα και όλα θα πάνε καλά στο τέλος!

Αν δεν  είναι καλά, δεν είναι το  τέλος!

About Author

Μοιραστείτε το :