...φτιάχνει,  Τα παιδία...

Γενέθλια Φουντουκογιαγιάς Μ.!

Μοιραστείτε το :
Σήμερα γενεθλιάζει η φουντουκογιαγιά Μ.! Το φουντούκι της ετοίμασε δυο ωραία δωράκια! Μία βαρκούλα και ένα βάζο για λουλούδια. Τη βαρκούλα τη σκεφτήκαμε όταν είδαμε ένα ξύλο σε σχήμα κατάλληλο που σε προκαλούσε να το κάνεις βάρκα και το βάζο γιατί θυμηθήκαμε μια περυσινή ανοιξιάτικη χειροτεχνία που μας άρεσε.
Για τη βαρκούλα χρειαστήκαμε το ξύλο που ανέφερα προηγουμένως, ένα χαρτόνι που το κόψαμε σε ορθογώνιο σχήμα για σημαία, ένα χρωματιστό γλωσσοπίεστρο για κατάρτι και κόλλα για να τα ενώσουμε.
Βάλαμε και λίγη μπλέ νερομπογιά, ότι έχει σκάσει πάνω του το κύμα, γράψαμε και αυτό που θέλαμε πάνω και ήταν έτοιμο!
Για το βαζάκι, κάναμε τα βήματα που είχαμε κάνει πέρυσι για ένα γλαστράκι, μια δέα της mommy jammi. Αυτή τη φορά χρησιμοποιήσαμε πιο ψηλό γυάλινο δοχείο για να εκτελέσει χρέη βάζου! Αναλυτικά η διαδικασία υπάρχει εδώ αλλά τη θυμίζω μία στο γρήγορο:
Υλικά:
  • Χρωματιστά γλωσσοπίεστρα/ξυλάκια χειροτεχνίας
  • Κόλλα
  • Ένα βαζάκι (απο μαρμελάδα, μέλι κλπ) /κονσερβοκουτάκι
  • Αυτοκόλλητα/ διακοσμητικά τσόχινα / ό,τι άλλο θέλουμε για διακόσμηση
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Βάζουμε κόλλα στη πρώτη πλευρά από το βαζάκι μας και αρχίζουμε και κολλάμε ένα – ένα ξυλάκι, μέχρι να καλυφθούν όλες οι πλευρές με χρωματιστά ξυλάκια.
Βήμα 2ο
Διακοσμούμε. Κολλάμε πάνω ό,τι θέλουμε, βάζουμε τα αυτοκόλλητα μας κλπ (μπορούμε να το αφήσουμε και έτσι)
Βήμα 3ο
Επειδή ήταν προσωποποιημένο δώρο, εμείς γράψαμε με χρωματιστούς μαρκαδόρους την ευχή μας καθώς και την ημερομηνία πάνω στα χρωματιστά γλωσσοπίεστρα.
 
Η φουντουκογιαγιά ξετρελάθηκε, τα στόλισε κατευθείαν στο γραφείο της, βάζοντας και ένα τριαντάφυλλο μέσα στο χαρούμενο βάζο!
Μετά πήγαμε και διασκεδάσαμε στις κούνιες και για φαγητό στο γνωστό αγαπημένο μέρος Pappa’s. Εκεί ήρθαν και οι φουντουκοθείοι με τούρτα έκπληξη και σφυρίχτρες και κεράκια χρωματιστά και τρέλα και κορδέλα και έτσι η φουντουκογιαγιά Μ. είχε ένα ωραίο, πριβέ, γενέθλιο πάρτι με τα παιδάκια της, τη μαμά της και το πρώτο της εγγονάκι!
Χρόνια πολλά μαμά μου! Να σε χαιρόμαστε!

About Author

Μοιραστείτε το :