Αγαπητό μου ημερολόγιο,  Σκέφτομαι και γράφω

Έρωτας και Βαλεντίνος!

Μοιραστείτε το :

Είσαστε έτοιμοιιιιιιιιιιι; Που λέει κι ο Σάκης! Ο Σάκης που είναι Έρωτας!
Και μόλις είπα τη λέξη κλειδί. ❤️

Ο Έρωτας έχει την τιμητική του σήμερα! Καλώς τον ΆγιοΒαλεντίνο! Μόλις έφτασε! Αν και παρεξηγημένος Άγιος, δεν κρατάει κακία παρόλο το κράξιμο που ακούει κάθε χρόνο. Ήρθε και φέτος, στην καθιερωμένη συνάντηση με τους οπαδούς του. Πιστός και σταθερός στο ετήσιο ραντεβού μαζί τους. Όπως θα ‘πρεπε να είναι κι οι οπαδοί του. Πιστοί και σταθεροί και φυσικά ερωτευμένοι στις σχέσεις τους. Πω πω, τι τους είπα! Πέταξα σπόντα, δε ξέρω αν την πιάσανε! 😛

Που λέτε, οι ερωτευμένοι πολλοί κι ο Άγιος ένας, θα προλάβει να κάνει ένα πέρασμα απ’ όλους; Μη μείνει κανένας παραπονεμένος.

  • Ερωτευμένα ζευγαράκια νεαρής ηλικίας, με μια κάποια άλφα αθωότητα, μπορεί να πηγαίνουν ακόμα σχολείο ή να το τελείωσαν πρόσφατα, μπορεί να τον γιορτάζουν και για πρώτη φορά. Κι όπως όλες οι πρώτες φορές είναι πιο έντονες, ξεχωριστές, η πρώτη φορά που νιώθεις ερωτευμένος περνάει στην αιωνιότητα!
  • Φρέσκα ερωτευμένα ζευγάρια, μόλις βγήκαν από το φούρνο, καινούρια του κουτιού, μεγαλύτερης ηλικίας από τους προηγούμενους, χωρίς άγνοια κινδύνου, που ‘πέσαν με τα μούτρα. Γιατί έτσι του πρέπει του Έρωτα, να πέφτεις με τα μούτρα και ας κινδυνεύεις να τα σπάσεις. Μέχρι τα μπούνια κι ας κινδυνεύεις να μπάσεις νερά και να φτάσεις πάτο. Κανείς άλλωστε δεν έμεινε εκεί για πάντα, κάποια στιγμή ανεβαίνειστην επιφάνεια!
  • Ερωτευμένα ζευγάρια παντρεμένα με παπά και κουμπάρο ή δήμαρχο. Εδώ ο έρωτας είχε happy end! Τι να πεις γι’ αυτά τα ζευγάρια, είναι παράδειγμα προς μίμηση. Για καλό και για κακό, ας φοράνε κανά δυό ματάκια, ας ξεματιάζονται και προληπτικά, ας φοράνε το βρακί τους ανάποδα για γούρι κλπ.
  • Ερωτευμένοι με κάποιον που τους δίνει λίγη ή καθόλου σημασία. Και καλά αν παίζει το καθόλου, κάποια στιγμή θα το πάρουν απόφαση και θα φύγουν. Αν όμως λαμβάνουν σημασία τόση, όση, εκεί υπάρχει θέμα. Το φτύσιμο κατά γενική ομολογία έχει κολλητικές ιδιότητες! Πάρα πολλοί ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και σχεδόν όλοι περάσαμε από κει κάποια –ευάλωτη- στιγμή.
  • Ερωτευμένοι σε σχέση, άλλα όχι μεταξύ τους. Ξέρεις, το τραγούδι «παντρεμένοι κι οι δυό» του Χριστοδουλόπουλου, ή αλλού τα κακαρίσματα, αλλού γεννούν οι κότες, που λέει η παροιμία. Το ‘πιασες το νόημα. Το είδες και σε σπόντα στην αρχή.
  • Ερωτευμένοι σε διπλές, παράλληλες σχέσεις. Μοιάζει με την από πάνω, είναι πιθανά εξέλιξη της. Αυτή η περίπτωση όπως καταλαβαίνεις δε συμφέρει μια και τα έξοδα είναι διπλά και ο χρόνος μισός.
  • Ερωτευμένοι με τον εαυτό τους. Μη γελάς. Αμέ, άνθρωποι που έχουν τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, νάρκισσοι, απάλευτοι. Δεν ξέρω αν υπάρχει χώρος και χρόνο να λατρέψουν και κάποιον άλλο.

Πολλές κατηγορίες και δε χωράνε… κατηγορίες σε καμία απο αυτές. Δεν κρίνουμε για να μη κριθούμε. Ο Έρωτας είναι ένας. Έρχεται και τα παρασύρει όλα μαζί του. Και τα «πρέπει» και τα «μη» και τα “όλα”.
Ο Έρωτας δεν είναι αθώος, δεν έχει την αγνότητα της αγάπης. Όσοι έχουν ερωτευτεί, γνωρίζουν. Κι όσοι δεν έχουν νιώσει στο πετσί τους τα βέλη του φτερωτού, μεγαλόσωμου, άτακτου μωρού, μακάρι να το ζήσουν σύντομα, να ‘ναι μοιραίο, αμοιβαίο και καθ’ όλα νόμιμο! Την καλύτερη και ιδανικότερη περίπτωση, δηλαδή!

Θα κλείσω γράφοντας ότι ο έρωτας δεν έχει πάντα κλάματα, δυσκολίες και παιδέματα. Μπορεί να είναι και εύκολος, άνετος, αβίαστος και αβασάνιστος. Υπομονή και χρόνος χρειάζεται να να συναντηθεί κανείς με αυτό το είδος που θα ‘χει βέβαια και τα πείσματα του για τη νοστιμάδα, αλλά σίγουρα δε θα είναι βάσανο.

Πες τα κι εσύ ρε Άγιε! Έτσι δεν είναι; Πολλές φορές τα κάνουμε περίπλοκα μόνοι μας για διάφορους λόγους που δεν είναι του παρόντος να αναλυθούν.

Χρόνια πολλά σε όλους τους ερωτευμένους, ζευγαρωμένους ή μη, που βλέπουν την ημέρα -ως μία ακόμη- αφορμή για να γιορτάσουν!
Όσον αφορά στους Αντιβαλεντίνους, έχει ο καιρός γυρίσματα, να προσέχουν τι κοροϊδεύουν, γιατί συνήθως ο,τι κοροϊδεύουμε, το λουζόμαστε!

Μοιραστείτε το :