Κυκλοφορώ και αρθρογραφώ,  Σκέφτομαι και γράφω

Γιαπωνέζα καλλιτέχνιδα κεντάει…γεύματα φαγητού, με τα οποία μπορείς να παίξεις!

Μοιραστείτε το :

Σε ό,τι αφορά στην κλωστοϋφαντουργική τέχνη, νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα. Βλέποντας όμως τα εντυπωσιακά κεντήματα Ipnot, που πήραν την ονομασία τους από το παρατσούκλι που είχε η δημιουργός τους στην παιδική της ηλικία, διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχουν όρια στη φαντασία και την καινοτομία. Η Γιαπωνέζα καλλιτέχνιδα, χρησιμοποιώντας βελόνα και νήματα, φτιάχνει μινιατούρες φαγητών και ποτών που μοιάζουν με αληθινές.

Η Ipnot μεγάλωσε σε μια δημιουργική οικογένεια κι από μικρή ηλικία παρακολουθούσε τη γιαγιά της να κεντάει. Εκείνη της εμφύσησε την αγάπη για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα κι η ίδια όταν τη δοκίμασε, την ενθουσίασε. Αποφάσισε να κάνει το χόμπι της, επάγγελμα. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου. 

Ενώ εξερευνούσε την παραδοσιακή τέχνη, ανακάλυψε τη γαλλική κομποβελονιά (french knots), η οποία έγινε η αγαπημένη της.

Η ίδια παρομοιάζει τον τρόπο που κεντάει με την τεχνική ζωγραφικής pointillist, εξηγώντας ότι χρησιμοποιεί τη βελόνα της σαν πινέλο βάζοντας μία κουκίδα νήματος κάθε φορά.

Επιλέγοντας από μια σειρά από 500 χρώματα κλωστής κεντήματος, δημιουργεί μικρογραφίες απεικόνισης φαγητού και ποτού και στη συνέχεια φωτογραφίζει τα μικροσκοπικά αληθοφανή καλλιτεχνήματα από νήμα δίπλα σε αντίστοιχα βρώσιμα, επιδεικνύοντας την εντυπωσιακή τους ομοιότητα.

Μερικά δείγματα από τη δουλειά της ακολουθούν στις παρακάτω φωτογραφίες.


Άρθρο μου στο e-motions.gr

About Author

Μοιραστείτε το :