...παίζει,  Τα παιδία...

Αποχαιρετιστήρια γιορτή φουντουκοσχολείου!

Μοιραστείτε το :

Welcome-school-quote-cartoon

Ήρθε το καλοκαίρι, έγινε και η αποχαιρετιστήρια γιορτή στο σχολείο του φουντουκιού μου! Ήταν μαγική… Δεν έχω λόγια, ο,τι λόγια και να βρώ δεν φτάνουν να περιγράψουν αυτό που είδαμε οι γονείς..

Πόση δουλειά έριξαν οι δασκάλες, αλλά και τα ίδια τα πιτσίνια πόσο καλά τα εκτέλεσαν! Respect που λέμε και στο χωριό μου!

Είχε θεματολογία η γιορτή και όλα τα τμήματα ήταν αλληλένδετα, από τα μικρά τα βρεφάκια μέχρι τα νηπιαγωγάκια! Αρχή, μέση και τέλος! Ο τίτλος ήταν: «Καθώς ο άνθρωπος προχωρεί..»

Αντιγράφω από το πρόγραμμα που μας έδωσαν που περιγράφει τι παρακολουθήσαμε:

«Όταν η γη ήταν και δεν ήταν στρογγυλή και η θάλασσα ήταν και δεν ήταν μονιασμένη με τη ξηρά, και τα βουνά είχαν και δεν είχαν σχήμα, και η στεριά είχε και δεν είχε μονοπάτια και ο άνθρωπος ήταν και δεν ήταν άνθρωπος, τότε ήταν η στιγμή που ξεκίνησε η Ιστορία να πλάθει μύθους, με τις περιπέτειες και τους αγώνες για την επιβίωση του πρώτου ανθρώπου!»

Τα βρεφάκια ,΄έπαιξαν΄τους ανθρώπους των σπηλαίων (με μουσική υπόκρουση flintstones, αχαχα, ήταν απίθανα), η τάξη των 3σιμισίχρονων, του φουντουκιού δηλ, μας έδειξαν απο πού εμπνεύστηκαν οι πρώτοι άνθρωποι,  τα πρώτα εργαλεία.

Το φουντούκι μου με άλλα 4 παιδάκια, παίζανε τα καβουράκια, από τα οποία οι πρωτόγονοι εμπνεύστηκαν το εργαλείο «κάβουρας». Χόρεψαν κιόλας τα καβουράκια με τη θάλασσα και τις νεράιδες της

IMG_20160624_204429 IMG_20160624_204505

και γενικά είχαν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα! Του φουντουκιού ήταν λίγο μεγάλο το καπέλο κάβουρα που του είχαν ετοιμάσει και έπεφτε μες τα μάτια του και δεν έβλεπε. Με είδε κάποια στιγμή στις κερκίδες που καθόμουν με τις γιαγιάδες του και τον παππού του (ο φουντουκομπαμπάς έβγαζε φωτογραφίες) και λέω τώρα θα μας πει: «έρχομαι σε εσάς». Τελικά μου φώναξε ένα «μαμά, να σου πω κάτι; δεν βλέπω» και κατέβηκα -εννοείται- να διευθετήσω την υπόθεση!

IMG_20160624_203741

http://i597.photobucket.com/albums/tt55/regunus/ezgif.com-video-to-gif_zpsaw9nmfbf.gif

Το μικρό προνήπιακό μας έδειξε σκηνικά απο τους πρώτους ταξιδευτές, τα προνήπια μας έδειξαν πως μπήκαμε από τον μεσαίωνα στη βιομηχανική επανάσταση και τέλος, τα νηπιάκια μας έδειξαν πως αργότερα οι πιο εξελιγμένοι άνθρωποι, αναζήτησαν τις τέχνες.

Όλα αυτά, με πολύ μεράκι, πολλή δουλειά και αγάπη από τους παιδαγωγούς, που είναι ακριβώς αυτό που λέει η λέξη. Παιδαγωγοί.

 

About Author

Μοιραστείτε το :