Γιουβετσάκι με σπυρωτό κριθαράκι!
Σε ποιον δεν αρέσει το γιουβετσάκι; Εμείς τρελαινόμαστε και με την συνταγή που ακολουθεί, γλείφουμε και τα δάχτυλά μας!
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαράκι
- 1 πακέτο κριθαράκι
- 1 Κρεμμύδι (τριμμένο)
- 2-3 κόκκινες (ή και άλλο χρώμα) πιπεριές
- Ελαιόλαδο
- Πουμαρό (πάντα στη σάλτσα τρίβω και μία φρέσκια ντομάτα)
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρέας, γυρνώντας το και απ’ τις δύο πλευρές για ένα 5λεπτο, ίσα- ίσα να ροδίσει. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι (τριμμένο), το πουμαρό (και την τριμμένη φρέσκια ντομάτα) και στο τέλος το αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα
Βήμα 2ο
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μία άλλη κατσαρόλα και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου λέει ότι αυτό βοηθάει το κριθαράκι στο γιουβέτσι να μείνει σπυρωτό. Στη συνέχεια το αδειάζουμε σε ταψί / γάστρα. Από πάνω βάζουμε το βρασμένο κοκκινιστό μοσχάρι
Βήμα 3ο
Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Αν έχει εξατμιστεί, μπορούμε να προσθέσουμε βραστό νερό μέχρι να καλυφτεί το κριθαράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20- 30 λεπτά ακόμη. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε μια φορά τα υλικά.
Στο τέλος του ψησίματος μπορούμε να ρίξουμε κεφαλοτύρι/ φέτα από πάνω.
Καλή όρεξη!