
Φρατζόλα γεμιστή με μπουκίτσες χοιρινού και πολύχρωμες πιπεριές!
Μιλάμε για μεγάλη νοστιμιά! Μου το είχε προτείνει μια συνάδελφος μου πέρυσι, αλλά σήμερα το φτιάξαμε για πρώτη φορά. Απο δώ και πέρα μπαίνει στα αγαπημένα μας!
Υλικά
- 1 φρατζόλα ψωμί
- 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες
- 1 πιπεριά πορτοκαλί
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πατάτα
- κίτρινο τυρί, κασέρι
- μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- λίγο κρασί
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
κόβουμε το πάνω μέρος της φρατζόλας, σαν να βγάζουμε το καπάκι και αφαιρούμε τη ψύχα απο μέσα.
Βήμα 2ο
ψιλοκόβουμε τις πιπερίτσες, τη πατατούλα και το τυράκι (ειδικά τη πατατούλα την έκοψα σε πάρα πολύ λεπτά κομματάκια).
Βήμα 3ο
σε ένα μπολ έχουμε το πλυμμένο χοιρινό μας σε μπουκίτσες, προσθέτουμε και τις πολύχρωμες πιπεριές μας, βάζουμε λαδάκι και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε και μια μεγάλη κουταλιά μουστάρδα και ελάχιστο κρασάκι και ανακατεύουμε να πάει παντου στο μείγμα μας. Αφήνουμε να ‘ξεκουραστεί’ μισή ωρίτσα.
Βήμα 4ο
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι μας και μόλις αρχίσει να καίει βάζουμε μέσα το περιεχόμενο του μπολ σύν το τυράκι. Ανακατεύουμε για κανα 10′ να ροδίσει για τα καλά το κρέας.
Βήμα 5ο
Ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού μέσα στο ψωμί χωρίς το ζουμί. Παρατηρήσαμε οτι α) το τυρί είχε λιώσει (λογικό βέβαια!) και β) οτι μας περίσσεψε τηγανιά, οπότε α) κόψαμε λίγο ακόμα κασέρι μέσα στο ψωμί, πάνω απο το περιεχόμενο της τηγανιάς και β) την τηγανιά που δεν χωρούσε τη βάλαμε σε ένα μικρό πυρεξάκι.
Βήμα 6ο
Κλείνουμε το καπάκι του ψωμιού απο πάνω, τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο όλο το ψωμί, το βάζουμε σε ένα πυρέξ και μαζί με το άλλο το πυρεξάκι με την περισσευούμενη τηγανιά, τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα!
Βήμα 7ο
Καλή όρεξη, είναι εγγύηση νοστιμιάς!