Κυκλοφορώ και αρθρογραφώ

Χαλάρωσε, είναι απλά καλοκαίρι!

Μοιραστείτε το :

Το καλοκαιράκι κυλάει, τσούκου – τσούκου φτάσαμε μέσα Ιουλίου. Βλέπεις άπειρες φωτογραφίες στα social media από παραλίες, γαλάζια νερά, φλαμίνγκο, κορμιά σε ξαπλώστρες, φίλους ηλιοκαμένους.

Βλέποντας τους σε πιάνει ένα «και εγώ το επόμενο ΣΚ θα πάω οπωσδήποτε θάλασσα», αλλά όταν έρχεται το ΣΚ, η σκέψη και μόνο να ετοιμάσεις συμπράγκαλα και να βγεις στον πηγαιμό για την παραλία, σε κουράζει. Αν μπορούσες να χρησιμοποιήσεις διακτινισμό δε θα το σκεφτόσουν δεύτερη φορά, αλλά μια και εκείνος υπάρχει προς το παρόν μόνο στο Σταρ Τρεκ, δεν αποτελεί επιλογή.

Αισθάνεσαι κάπως περίεργος που προτιμάς να μείνεις σπίτι, ενώ οι άλλοι πάνε παραλία, μάντεψε όμως! Μπορείς και επιτρέπεται  να το κάνεις και ας είναι Σαββατοκύριακο και ας είναι καλοκαίρι. Σε αυτό το άρθρο θα βάλουμε φωτιά στα ψυχαναγκαστικά «πρέπει» του καλοκαιριού.

Εξόρμηση σε παραλίες γύρω – γύρω όλοι από την Αττική

Η διαδρομή για να βρούμε την πιο κοντινή αλλά οπωσδήποτε καθαρή παραλία που να μην έχει μούφα μπλε σημαιάκι, μπορεί να γίνει πολύ δυσάρεστη. Την ίδια ιδέα, να δροσιστούν από τον καύσωνα πηγαίνοντας σε κάποια παραλία την έχουν κι άλλοι, οπότε η πιθανότητα να μείνουμε ακινητοποιημένοι στην κίνηση με το θερμόμετρο και τα νεύρα να χτυπάνε κόκκινο, χαζεύοντας άπειρους ανόητους να χρησιμοποιούν τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, είναι μεγάλη. Μη ξεχνάμε ότι τα ίδια θα ισχύουν και κατά την επιστροφή.

Τα ΣΚ υπάρχουν για να ξεκουραζόμαστε. Αν λοιπόν μετά από μια δύσκολη κουραστική εβδομάδα, η εναλλακτική του να καθίσουμε στο σαλόνι μας, με ανοιχτό το ερ κοντίσιον και να βλέπουμε ταινίες φαντάζει περισσότερο ονειρική από το να κάνουμε μια – δυο- τρεις  βουτιές στη θάλασσα, τότε αυτό θα κάνουμε.

Κορμί φέτες

Το καλοκαιράκι όλοι πρέπει να έχουμε κορμάρες για να βγούμε σε θάλασσες και ακτές. Αν δεν είμαστε μοντέλα ώστε να δεσμευόμαστε από το συμβόλαιο μας  να έχουμε συγκεκριμένα κιλά για τη δουλειά μας, μπορούμε να χαλαρώσουμε. Θα φάμε  το παγωτάκι μας και θα το απολαύσουμε και σε όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δε θα μπορέσουμε. Καλά να ‘μαστε και δίαιτα από Δευτέρα (του χρόνου).

Διασκέδαση μέχρι τελικής πτώσης

Το καλοκαίρι πρέπει να ξεσαλώσουμε, να διασκεδάσουμε και να το αποδείξουμε σε όλους. Η διασκέδαση είναι υποκειμενικό πράγμα, εξαρτάται άμεσα με την ηλικία αλλά και την κατάσταση του καθενός. Αλλιώς ορίζει τη διασκέδαση ο παντρεμένος με παιδιά, αλλιώς το ατίθασο νιάτο. Και στις δύο περιπτώσεις, λίγη φειδώ με τις φωτογραφίες και τα social media.

Αφενός, ας κρατήσουμε και κάτι για εμάς, υπάρχει και το μάτι, αφετέρου, αν βγάζουμε συνέχεια φωτογραφίες, ειδικά αν παλεύουμε να βρούμε τη πόζα με τη μεγαλύτερη φωτογένεια, χάνουμε τη μισή διασκέδαση. Αφιερώνουμε τον χρόνο μας να δείξουμε στους άλλους ότι περνάμε καλά, αντί να περνάμε καλά.

Στης εκκλησιάς την πόρτα

Τα Σαββατοκύριακα, όσοι δεν πάνε θάλασσα, πάνε εκκλησία. Το καλοκαίρι είναι κατ’ εξοχήν περίοδος που παντρεύεται κόσμος ή βαφτίζει το παιδί του ή και τα δύο μαζί. Αν πρόκειται για δικούς μας ανθρώπους, φίλους μας ή συγγενείς που αγαπάμε, κάνουμε τα αδύνατα – δυνατά να παρευρεθούμε στη σημαντική τους στιγμή. Ωστόσο, μερικές φορές απλά αυτό δεν είναι εφικτό. Αν το χαρμόσυνο γεγονός λαμβάνει χώρα εκτός Αθηνών και εμάς δεν περισσεύουν ούτε κέρματα για τα διόδια ή αν πέφτει πάνω στις ημερομηνίες που έχουμε κλείσει διακοπές, αυτές τις λίγες πολύτιμες μερούλες που περιμένουμε όλο τον χρόνο, δε γίνεται να παρευρεθούμε. Οι ενοχές και το άγχος που εμφανίζονται δεν έχουν λόγο ύπαρξης, καθώς δεν πρόκειται περί αδιαφορίας αλλά περί αδυναμίας μας. Οι δικοί μας άνθρωποι, θα το καταλάβουν, για τους άλλους δεν πρέπει να μας νοιάζει.

Έλα να πάμε στο νησί, η μάνα σου, εγώ κι εσύ

Καλοκαιρινές διακοπές αποκλειστικά σε νησί ή τίποτα. Τον καταλαβαίνω τον συνειρμό καλοκαίρι = θάλασσα, αλλά αν υπάρχει η δυνατότητα για κάτι διαφορετικό, όπως το να μας φιλοξενήσει κάποιος φίλος σε μη καλοκαιρινό προορισμό, ας μην τη σνομπάρουμε. Γνωρίζω κόσμο που θα πάει στις Άλπεις. Ναι, Αυγουστιάτικα. Τότε παρουσιάστηκε η ευκαιρία και την άδραξαν. Και την ευκαιρία και την μέρα. Θα μου πεις, Άλπεις, wow, σιγά τον συμβιβασμό. Το ίδιο ισχύει όμως και για ένα ορεινό χωριουδάκι εντός συνόρων. Δε φεύγει η θάλασσα από την Ελλάδα σε αντίθεση με την ευκαιρία που όταν εμφανιστεί πρέπει να την αρπάζουμε, πριν το κάνει κάποιος άλλος λιγότερο διστακτικός. Άλλωστε, η καλή παρέα είναι το βασικό συστατικό για πετυχημένες διακοπές στο οπουδήποτε.

Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, ας αφήσουμε όλα τα ψυχαναγκαστικά στην άκρη και μη ξεχνάμε οτι διακοπές σημαίνει ξεκούραση και παύση από αυτά που κάνουμε / σκεφτόμαστε καθημερινά. Αυτό που μας ξεκουράζει σωματικά αλλά και ψυχολογικά, που να είναι ταυτόχρονα εφικτό να κάνουμε, αυτό να κάνουμε. Οι περισσότεροι θα προτιμούσαμε να αράξουμε δυο βδομάδες στη Καραϊβική, αλλά πολλών τα οικονομικά δεν επιτρέπουν ούτε ολιγοήμερη απομάκρυνση από το λεκανοπέδιο Αττικής.

Πάντα να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε δεδομένων των συνθηκών κι η Αθήνα τον Αύγουστο έχει αρκετά πράγματα να κάνει κάποιος. Αν δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, αλλάζουμε τον τρόπο που τα βλέπουμε. Στόχο εχουμε να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας γιατί Winter is coming, δεν είναι τόσο μακριά και κουρασμένοι δε θα την παλέψουμε.

About Author

Μοιραστείτε το :