Υγιεινές συνταγές της Λου

Καριόκες χωρίς ζάχαρη με 5 μόνο υλικά 🍫

Μοιραστείτε το :

Η ονομασία αυτού του γλυκού, πάντα με άγχωνε, μην την πω λάθος εγώ, μην την πει λάθος ο άλλος – τι εννοείς αν αγχώνομαι και για τα λάθη των άλλων; Σε κάθε περίπτωση, σας έχω μια συνταγή για καριόκες, που δεν μπορείτε να κάνετε λάθος, θα σας βγουν νοστιμότατες!

Είναι τόσο τέλειες, τόσο γρήγορες, τόσο νόστιμες και κυρίως τόσο χωρίς ζάχαρη!
Το καλύτερο είναι ότι δεν καταλαβαίνεις καν ότι λείπει η ζάχαρη!
Τέλεια ιδέα για παιδικά πάρτι, για κέρασμα στο σχολείο, για καλεσμένους δικούς μας – της υγιεινής διατροφής και γενικά για όλες τις ώρες που θα θες ένα γλυκάκι!
Η συνταγή είναι από την @miss_healthy_living_gr που την έδωσε στη Λου, που την έδωσε σε μένα, που τη δίνω σε εσένα!
Υλικά:
Για 14 καριοκίτσες, μικρές, όχι τίποτα κουμούτσες θα χρειαστούμε:
200γρ καρύδια
200γρ χουρμάδες (χωρίς το κουκούτσι ΕΝΝΟΕΊΤΑΙ!)
50γρ λάδι καρύδας
50γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
5γρ κανέλα Κεϊλάνης
250γρ κουβερτούρα 100% -και προσθέτουμε 2 κ.σ μέλι (αν δεν βρεις, βάλε οποιαδήποτε άλλη, απλώς οι άλλες την έχουν τη ζαχαρίτσα τους!)
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα καρύδια στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Στη συνέχεια βάζουμε τους χουρμάδες σε ένα μικρό κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό (περίπου 70 γρ. )
Αφήνουμε να βράσουν και μόλις αρχίσει να εξατμίζεται το νερό αποσύρουμε από τη φωτιά, τους χτυπάμε στο μπλέντερ κ τους ρίχνουμε κ αυτούς στο μπολ με τα καρύδια .
Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας και το προσθέτουμε στο μείγμα με τους καρυδοχουρμάδες. Ρίχνουμε μέσα την κανέλα και το αλεύρι βρώμης.
Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλη κανέλα εάν το επιθυμούμε, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, όχι αυτό είναι από άλλο γλυκό!
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια μεμβράνη και την τυλίγουμε σαν σαλάμι.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει ή για μια ώρα περίπου στην κατάψυξη.
Μόλις είναι έτοιμο βγάζουμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε σχήμα καριόκας με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί (αν βάλετε 100% απλά προσθέστε μέλι γιατί είναι πολύ πικρή) και με τη βοήθεια δύο πιρουνιών, βουτάμε τις καριόκες στην κουβερτούρα και αφήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος να κρυώσουν.
Αφού κρυώσουν κόβουμε αλουμινόχαρτο και κλείνουμε μέσα τις καριόκες μας.
Διατηρούνται στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!

About Author

Μοιραστείτε το :