Αγαπητό μου ημερολόγιο

Όταν το παιδί σου είναι ήσυχο, εσύ μείνε ανήσυχος

Μοιραστείτε το :

Το παιδί σου κάνει πάντα αισθητή την παρουσία του, ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που δεν ακούγεται. Είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο και συ δράττεις την ευκαιρία να ολοκληρώσεις την όποια δουλειά κάνεις εκείνη τη στιγμή ανενόχλητη, αν και κατά βάθος ξέρεις ότι είναι ύποπτη αυτή η ησυχία. Κατ’ επιφάνεια απολαμβάνεις αυτή την ολιγόλεπτη ησυχία.

Όταν ρίχνεις μια ματιά να δεις τι συμβαίνει, μετανιώνεις που δεν πήγες νωρίτερα να δεις τι παίζει. Για την ακρίβεια με τι παίζει το παιδί σου.

Ακολουθεί Top 10 κατορθωμάτων Καραμέλας, που έχει πατήσει το mute button και κάνει αθόρυβα ό,τι σκανταλιά προλαβαίνει εντός πεντάλεπτου, όσο προλαβαίνει πριν την αναζητήσω.

  1. Έχει αλείψει / λιώσει / πασαλείψει την μπανάνα που της έχω δώσει στο χεράκι να τρώει, στον καναπέ. Στον καναπέ που δεν έχω βάλει ριχτάρι.
  2. Έχει καταφέρει να αρπάξει το κινητό μου (άγνωστο πώς) και πατάει διάφορα κουμπιά, τηλεφωνεί στην Αυστραλία, ενεργοποιεί συστήματα, το βάζει στο στόμα, το πετάει κάτω.
  3. Τρώει κάτι που δεν τρώγεται. Για παράδειγμα, μασάει κάτι σε χαρτί, χαρτόνι, αφρολέξ. Και το καταπίνει κιόλας. Και το ευχαριστιέται. Σε αντίθεση με το δικό της αληθινό φαγητό.
  4. Έχει πάει στο μπάνιο και έχει ξετυλίξει όλο το ρολό υγείας στο πάτωμα.
  5. Έχει πάει στο μπάνιο, έχει πάρει το πιγκάλ, έχει ρίξει κάτω τα εμ, χμ, βρόμικα (sic) νερά που περιείχε και ‘γω νιώθοντας το εγκεφαλικό να πλησιάζει, απολυμαίνω μωρό, μπάνιο, εμένα. (Κάπου εδώ θα μου πεις, κλείσε κοπελιά την πόρτα του μπάνιου. Θα σου απαντήσω ότι ζούνε και άλλοι στο σπίτι αυτό, θα θυμίσω τον 5χρονο γιο μου!)
  6. Έχει χωθεί κάτω από το γραφείο του πατέρα της, μετακινώντας όλα αυτά που της έκοβαν το δρόμο και παίζει με τα καλώδια.
  7. Έχει πάει μέσα στο υπνοδωμάτιο, έχει ανοίξει τα συρτάρια της σιφονιέρας / ντουλάπας (όπου δεν υπάρχει κλειδαριά) και έχει βγάλει όλα, μα όλα τα ρούχα έξω, κάτω στο πάτωμα. Bye – bye σιδερωμένα ρούχα, welcome ένα- κουβάρι- όλα.
  8. Έχει πάει στην κουζίνα και προσπαθεί να πατήσει τα κουμπιά από τα ηλεκτρικά μάτια της κουζίνας, να πεταχτούν έξω αυτά και να τα γυρνάει γύρω- γύρω.
  9. Έχει πάει πάλι στην κουζίνα, στην άλλη άκρη αυτή τη φορά, που βρίσκεται ο μεγάλος σκουπιδοτενεκές (στο ύψος της σχεδόν), τον έχει ανοίξει και έχει ρίξει στο πάτωμα της κουζίνας, ό,τι βρήκε πάνω – πάνω. Για παράδειγμα, λερωμένα μπειμπιλίνα (ο Νόμος του Μέρφυ έχει φροντίσει εκείνη τη φορά να μην έχεις βάλει το μπειμπιλίνο σε ξεχωριστή σακούλα του σούπερμάρκετ, πριν το ρίξεις στο μεγάλο κάδο), λερωμένες συσκευασίες τροφίμων, όπως πουμαρό με υπολείμματα σάλτσας, αποφάγια κλπ.
  10. Έχει πάρει το πλαστικό μικρό μπιμπερό που της δίνω για να πίνει μόνη της νερό, να νιώθει ανεξάρτητη και να χαίρεται και το ζουλάει στο πάτωμα, πλημμυρίζει τον τόπο, πασαλείβει τα γύρω – γύρω, βρέχει τα ρούχα της, απλώνει νερά από εδώ, απλώνει νερά από κει

Συμπέρασμα: Όταν το παιδί σου είναι ήσυχο, εσύ γίνε ανήσυχη. Εκτός αν έχεις όντως ήσυχο παιδί, όπως ήταν το φουντούκι μου, οπότε η ησυχία είναι και προβλεπόμενη. Σε κάθε άλλη περίπτωση, RUN LOLA RUN!

About Author

Μοιραστείτε το :