Ζυμώσαμε χριστουγεννιάτικα στολίδια

Μοιραστείτε το :

Πήραμε την ιδέα από το blog της Δάφνης εδώ να φτιάξουμε τα δικά μας χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο. Οκ, πιο πολύ να διασκεδάσουμε θέλαμε,να πασαλείψουμε χεράκια με ζύμες και ζυμώματα κι αν βγάζαμε και κάτι από αυτό ακόμα καλύτερα!

Τα στολίδια μας, εντάξει, δεν πέτυχαν πολύ, γιατί τα πιάναμε με τα χεράκια μας και κάναμε σημαδάκια, φτιάξαμε και λίγο πιο λεπτή τη ζύμη απ’ όσο έπρεπε, τα ψήσαμε -σχεδόν καβουρδίσαμε-γιατί δεν είχαμε υπομονή να τα αφήσουμε να στεγνώσουν μόνα τους, άρα έχασαν καιτο λευκό χρώμα τους, τέλος πάντων καταλάβατε! Πάντως τα μικρά μου ενθουσιάστηκαν!

Σήμερα θα βάλουμε χρώμα πάνω τους και ίσως τα σουλουπώσουμε και σκέφτομαι μήπως κάνουμε άλλη μια δόση, πιο προσεχτικά αυτή τη φορά, την αφήσουμε να στεγνώσει μόνη της και χαρίσουμε τα στολιδάκια σε γιαγιάδες και νονές!

  • 1 κούπα σόδα μαγειρική
  • 1/2 κούπα  κορν φλάουερ
  • ¾ κούπας νερό

    Εκτέλεση

Ρίχνουμε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι που βράζει σε μεσαία θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνέχεια με μια κουτάλα. Στην αρχή θα μοιάζει με γάλα, που είπε και το φουντούκι αλλά μετά από λίγο θα αρχίσει να πήζει και θα δούμε μια χιονάτη μπάλα!

Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια μαλακή ζύμη τύπου πλέιντο!

Την αφήνουμε σε ένα μπολ με λίγο κορν φλάουερ από κάτω και τη σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα για να κρυώσει χωρίς να ξεραθεί.

Μετά από δύο ωρίτσες είναι έτοιμη η εύπλαστη ζύμη μας για να κάνουμε τα σχήματα που θέλουμε με τα κουπ πατ μας! Πριν τα βάλουμε για ψήσιμο (στους 120 βαθμούς για καμιά ωρίτσα), κάνουμε μια τρυπούλα με μια οδοντογλυφίδα, από εκεί που θα τα κρεμάσουμε.

Αν τα αφήσετε να στεγνώσουν μόνα τους καμιά μέρα ή δυο, ανάλογα το πάχος τους, θα διατηρήσουν το λευκό χρώμα τους και θα παραμείνει λεία η επιφάνεια!

Καλή διασκέδαση και καλές δημιουργίες!

Μοιραστείτε το :