Παιδικά βιβλία

Αδερφάκια – Εκδόσεις Ίκαρος

Μοιραστείτε το :

Μαζί δεν κάνουν και χώρια δεν μπορούνε! Σας θυμίζει κάτι αυτή η έκφραση; Τα παιδιά σας μήπως;

Ίσως τον (νεαρότερο) εαυτό σας με τον αδερφό /αδερφή σας;

Τι κάνουν συνήθως τα αδέρφια; Ναι, ακόμα και τα πολύ αγαπημένα!

Μαλώνουν, αρπάζονται με το παραμικρο κι αυτό συμβαίνει, ό,τι φύλλο κι αν έχουνε και ανεξαρτήτως της διαφοράς ηλικίας τους.

Θα τσακωθούν είτε γιατί διεκδικούν το ίδιο παιχνίδι, είτε ένας από τους δύο πρόλαβε και πάτησε πρώτος το κουμπί του ασανσέρ ή γιατί έκανε κάτι, οτιδήποτε, λογικό ή… λιγότερο λογικό, που τον εκνεύρισε, όπως για παράδειγμα ότι ανέπνευσε τον αέρα του. True story!

Όταν όμως ο ένας από τους δύο λείπει, ο άλλος μελαγχολεί, άσε που χάνει τον “σύμμαχό” του!

Πολύ έξυπνο το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος, με χιούμορ και υπέροχη εικονογράφηση, περνάει το μήνυμα ότι σαν την αγάπη και το δέσιμο των αδερφών, παρόλα τα μαλλιοτραβήγματα δεν έχει!

Είναι και πρωτότυπο διότι διαθέτει δύο εξώφυλλα – εμπροσθόφυλλα,, αναλόγως από ποια πλευρά το κρατάς!

Στο πρώτο μισό βιβλίο βλέπουμε την οπτική της μεγάλης αδερφής για τον αδερφό της τη «μαϊμού», που της σπάει τα νεύρα και στο άλλο μισό, την οπτική του μικρού αδερφού για την μεγάλη του αδερφή τον «ρινόκερο» που τον τσαντίζει τόσο πολύ!

Η ιστορία είναι μία, ειπωμένη από τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος!

«Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη  μετά το σχολείο πρέπει να τον γυρίζω εγώ σπίτι. Και δεν μπορώ να μείνω με τις φίλες μου. Είναι μπελάς.»

«Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη γυρίζουμε μαζί από το σχολείο και με βάζει να την κρατώ συνέχεια από το χέρι. Με κάνει να νιώθω μικρός.».

Κι οι δύο όμως καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι παρόλες τις διαφορές και τους καβγάδες τους, μαζί είναι καλά.

Οι δυο τους ναι, αλλά, αλλά, αλλάαααα, οι τρεις τους όμως;

Οι εκδόσεις Ίκαρος εγκαινιάζουν με αυτό το βιβλίο τη συνεργασία με την βραβευμένη Ισπανίδα συγγραφέα, εικονογράφο και μητέρα, Rocio Bonilla! Θα ακολουθήσουν κι άλλα δικά της βιβλία κι εμείς θα τα περιμένουμε!

Μοιραστείτε το :