...μαγειρεύει,  Αλμυρές νοστιμιές

Σκορδαλιά άνευ μπακαλιάρου!

Μοιραστείτε το :

Σήμερα, 25η Μαρτίου,το έθιμο απαιτεί μπακαλιάρο σκορδαλιά! Τον μπακαλιάρο τον φάγαμε έξω αλλά τη σκορδαλιά τη φτιάξαμε μέσα!

Υλικά

  • 4 πατάτες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο (ή και παραπάνω αν είστε του σκόρδου!)
  • χυμό απο ένα λεμόνι
  • ένα κουταλάκι -κοφτή μεζούρα- αλάτι
  • ελαιόλαδο, το μισό απο αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία! Το φούντουκι είναι λάρτζ στις ποσότητες των ρευστών υλικών!

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βράζουμε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα. Όταν ετοιμαστούν, τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε σε ένα πιάτο μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.

Βημα 2

DSC_8640

Ρίχνουμε στο μούλτι μας το σκόρδο, το μισό λεμόνι μας και το αλάτι. Όταν πολτοποιηθεί το σκόρδο, ρίχνουμε τη πρώτη πατάτα μέσα στο μούλτι μαζί με μια δυό κουταλιές μεγάλες λάδι. Πολτοποιούμε. Το ίδιο κάνουμε και με τις υπόλοιπες πατάτες, μία μία, με τη σειρά  τους, ρίχνοντας ανα δύο κουταλιές λάδι και το υπόλοιπο λεμόνι.

Αν κατά τη διαδικασία γεμίσει το μούλτι μας,βγάζουμε λίγο απο το περιεχόμενο σε ένα μπόλ και συνεχίζουμε!

Αν μας βγει πιο ρευστό το μείγμα,προσθέτουμε άλλη μία πατάτα (ας βράσουμε άλλη μία πατάτα για κάθε ενδεχόμενο). Αν μας βγει πιο σφιχτό,προσθέτουμε λαδάκι!

Καλή όρεξη!

DSC_8672

About Author

Μοιραστείτε το :