Σοκολατένια Cup Cakes!
Όλοι αγαπάμε cup cakes, ειδικά τα σοκολατένια! Είναι πανεύκολα, γρήγορα, πήραμε και μια συνταγή της Αργυρώς που είναι εγγύηση, ε, δε θέλαμε και πολύ, τα κάναμε κι εμείς! Μειώσαμε την ποσότητα των υλικών στο μισό από αυτή που έλεγε η Αργυρώ, γιατί εκείνη έκανε 12 μερίδες, ενώ εμείς σπίτι μας είχαμε μόνο 6 θήκες!
Υλικά
- 100 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 125 γραμ. βούτυρο
- 250 γραμ. ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 125 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.σ. κακάο
- 50 γραμ. κουβερτούρα
- πολύχρωμα κουφετάκια σοκολάτας για το γαρνίρισμα
Για τη βουτυροκρέμα
- 45 γραμ. μαλακό βούτυρο
- 90 γραμ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
- 1/2 κ.σ. κακάο
- 1 κ.σ. βρασμένο νερό κρύο
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (ή όπως το κάνουμε πάντα εμείς με κατσαρολάκι μέσα σε κατσαρόλα με βραστό νερό) και κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι σε ένα μπολ.
Βήμα 2ο
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα – ένα τ΄αυγά. Χαμηλώνοντας ταχύτητα στο μίξερ προσθέτουμε και τη χλιαρή λιωμένη –πλέον- σοκολάτα.
Βήμα 3ο
Προσθέτουμε σιγά – σιγά τα κοσκινισμένα υλικά στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.
Βήμα 4ο
Ισομοιράζουμε τα cupcakes στις 6 θήκες μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 17΄- 18΄. Πρέπει στο κέντρο να είναι λίγο μαλακά όταν τα βγάζουμε από το φούρνο. Τα αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν και να ρίξουμε από πάνω τη βουτυρόκρεμα!
Βουτυροκρέμα για cupcakes
Διαλύουμε το κακάο στο βραστό νερό.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη.
Προσθέτουμε το διαλυμένο κακάο και χτυπάμε καλά το μείγμα.
Καλύπτουμε με την κρέμα τα cupcakes και γαρνίρουμε με πολύχρωμα κουφετάκια σοκολάτας.