Πεντανόστιμη ψευτόπιτα της γιαγιάς Ευτέρπης
Τι σκέφτεσαι, όταν ακούς ψευτόπιτα; Κάτι μέτριο, ανάξιο προσοχής;
Σου έχω συνταγή να γλείφεις και τα δάχτυλα σου! Η γιαγιά μου μαγειρεύει με το μάτι, αλλά ας προσπαθήσουμε να βάλουμε τη μαγειρική της σε καλούπια.
Ιδού η συνταγή!
Υλικά
- 1 κιλό -περίπου- τυρί φέτα. Τόση, όση να γεμίσει ένα βαθύ πιάτο, όταν την τρίψετε με τα δάχτυλα
- 1 κούπα καλαμποκέλαιο
- 4 αυγά
- 1 γιαούρτι
- 1/2 λίτρο γάλα
- 1 κούπα γεμάτη αλεύρι (περίπου 1/2κιλό αλεύρι το βλέπεις, να μην είναι νερουλό το μείγμα, αλλά ούτε και σφιχτό μπετόν)
- 1 μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε μια κούπα λάδι και τα 4 αυγά και τα χτυπάμε με το αναδευτήρι
Βήμα 2ο
Ρίχνουμε 1 κούπα νερό, το μπείκιν πάουντερ και το τυρί που έχουμε κόψει (τρίψει) με τα δάχτυλα μας σε ένα βαθύ πιάτο
Βήμα 3ο
Στη συνέχεια, ρίχνουμε μια κούπα αλεύρι μέσα στη λεκάνη,1/2 λίτρο γάλα και μετά το τυρί και ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί, αν είναι πολύ νερουλό το μείγμα, προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
Βήμα 4ο
Λαδώνουμε το ταψί και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι από πάνω και ρίχνουμε το μείγμα της λεκάνης
Βήμα 5ο
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ωρίτσα μέχρι να ροδίσει και Καλή μας όρεξη!