Παιδικά βιβλία

Θα σ’ αγαπώ ό,τι κι αν γίνει – Εκδόσεις Πατάκης

Μοιραστείτε το :

Υπέροχο, υπέροχο, υπέροχο!

Είναι το αγαπημένο βιβλίο της κόρης μου, το παίρνει μαζί της στο κρεβάτι της όταν πέφτει για ύπνο και κοιμάται αγκαλιά του!

Το βιβλίο  «Θα σ’ αγαπώ ό,τι κι αν γίνει» της Debi Gliori  από εκδόσεις Πατάκη, το λάτρεψα και μόνο από το εξώφυλλο και τον τίτλο του!

Είναι μία φράση που λέω συνέχεια στα παιδιά μου, και επειδή είναι πολύ ζωηρά κι εγώ είμαι φωνακλού μαμά, το επαναλαμβάνω καθημερινά και με πολύ πάθος για να μπει για τα καλά στο μυαλό και στην καρδιά τους.

Ό,τι και να κάνουν, ό,τι κι αν πούνε, ό,τι κι αν γίνουν όταν μεγαλώσουν, δεν υπάρχει τίποτα που να με κάνει να τα αγαπήσω λιγότερο ή καθόλου. Η αγάπη μου για τα μικρά μου πλάσματα, δε θα σπάσει, δε θα λυγίσει, δε θα ραγίσει!

Έτσι λέει κι η μαμά Αλεπού στο αλεπουδάκι της «θα σ’ αγαπώ για πάντα»!  Καθησυχάζει, εκμηδενίζει τους φόβους του μικρού της και το βεβαιώνει ότι η αγάπη της μαμάς δεν έχει όρια, μπορεί να νιώθει ασφαλής μέσα σε αυτήν.

Ένα βιβλίο – ύμνος για τη μητρική αγάπη, πολύ συγκινητικό, με παραμυθένια εικονογράφηση κι απλά λόγια και παραδείγματα για να καταλαβαίνουν ακόμα και τα πολύ μικρά παιδιά ότι η αγάπη της μαμάς είναι απέραντη, ακλόνητη, δυνατή και ανίκητη!

Εξαιρετικός κι ο επίλογος του βιβλίου που απαντάει το “δύσκολο” ερώτημα αν πεθαίνει η αγάπη, τι γίνεται όταν πεθάνουμε, κάτι που συχνά αναρωτιούνται τα παιδιά ηλικίας 4-5 ετών.

« Η αγάπη είναι σαν τα αστέρια: Ποτέ δεν πεθαίνει και πάντα φωτίζει».

Από το οπισθόφυλλο:

«Είμαι ένας ανάποδος και γκρινιάρης Μικρός και κανείς δε με αγαπάει», σκέφτεται το αλεπουδάκι.

Δεν είναι όμως αλήθεια. Η μαμά του Μικρού είναι αποφασισμένη να του το αποδείξει.

Ένα βιβλίο που μιλάει για το πώς θα κατευνάσουμε τους φόβους των παιδιών με κείμενα και εικόνες της μοναδικής Debi Gliori.

Η μετάφραση είναι του Φίλιππου Μανδηλαρά κι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 -4 ετών.

Μπορείτε να το βρείτε από τις εκδόσεις Πατάκη στα βιβλιοπωλεία αλλά έχετε και τη δυνατότητα αν θέλετε, να το παραγγείλετε κι από εδώ!

About Author

Μοιραστείτε το :