...φτιάχνει

Ζωγραφική…αλλιώς!

Μοιραστείτε το :

Ο μικρός μου καλλιτέχνης ζωγράφισε χρησιμοποιώντας σφουγγαράκια, δαχτυλομπογιές και πλαίσια από χαρτόνια σε διάφορα σχέδια!

Αν έπιαναν τα χέρια της μαμάς του κι έκοβε περισσότερα σχέδια, πιο σύνθετα, θα ήταν ακόμη καλύτερα, αλλά ακόμη κι έτσι, το διασκεδάσαμε και χρωματίσαμε τη μέρα μας!

Υλικά

  • Δαχτυλομπογιές
  • Σφουγγάρια (αυτά που πλένουμε τα πιάτα)
  • Χαρτόνια, διάφορα
  • Ψαλίδι

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Κόβουμε με το ψαλίδι μας το χαρτόνι μας σε διάφορα σχήματα, εμείς κάναμε απλά σχέδια: μια καρδιά, έναν ήλιο, τετράγωνα και τρίγωνα για να φτιάξουμε σπιτάκια. Στη συνέχεια, τα ακουμπάμε πάνω σε ένα μεγάλο χαρτόνι.

Βήμα 2ο

 

Κόβουμε το σφουγγάρι σε κομμάτια, τα βουτάμε μέσα στη δαχτυλομπογιά και ζωγραφίζουμε μέσα στο πλαίσιο, στο σχήμα που έχουμε κόψει τα διάφορα χαρτόνια. Σηκώνουμε μετά το χαρτόνι-πλαίσιο κι από κάτω μένει η ζωγραφιά μας.

 

 

ΥΓ.1. Ο φούντουκας ήθελε να ζωγραφίσει κι άνευ πλαισίων / σπόγγων, οπότε συμπλήρωσε τη ζωγραφιά του με όποιον τρόπο ήθελε (πινέλα, χέρια, χωρίς πλαίσιο)

ΥΓ. 2. Μπορούμε να κόψουμε το σφουγγάρι σε σχήματα, τρίγωνα, τετράγωνα, κύκλους, (ή οτιδήποτε άλλο θέλουμε και μπορούμε), να τα βουτήξουμε στη δαχτυλομπογιά και στο χαρτόνι να αφήσουμε το αποτύπωμα τους που θα είναι τι άλλο; τρίγωνο, τετράγωνο, κύκλος.

About Author

Μοιραστείτε το :