Ταινίες

Χριστουγεννιάτικες ταινίες του Netflix: Ποιες να δεις και ποιες όχι!

Μοιραστείτε το :

Μια καλή, μία μέτρια, μία αδιάφορη και μία αθλιούτσικη, είναι οι φετινές(;) χριστουγεννιάτικες ταινίες του Netflix! Τις πήρα όλες με τη σειρά αυτές τις ημέρες του κρίστμας σπίριτ, μήπως ανακαλύψω καμία υπέρτατη καινούρια σαν τις παλαιολιθικές -και αξεπέραστες- που αγαπώ, όπως το Home Alone και το Love Actually ή έστω το Die Hard ρε αδερφέ!

Ξέρουμε όλοι το αστειάκι με το Die Hard έτσι; Το γνωστό δίλημμα του αν είναι ή όχι χριστουγεννιάτικη, το οποίο αναφέρθηκε και στην πρώτη ταινία που είδα και θα παρουσιάσω, την

Love hard.

Δεν είμαι μπλογκ που “θάβει” αλλά θα ξεκινήσω λέγοντας ότι είναι τόσο κακή, που πρέπει να τη δεις! Το “δυνατό” της σημείο είναι αυτό ακριβώς, ότι είναι τόσο κακή που δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από κει!

Το ερωτικό πρωταγωνιστικό δίδυμο είναι παντελώς αταίριαστο, δεν έχει καθόλου χημεία και αυτό βγαίνει παραέξω!

Η “διάσημη” πρωταγωνίστρια έπαιζε και στο Vampire Diaries, που είναι μία από τις ένοχες απολαύσεις μου, και δε μου άρεσε ούτε εκεί. Σσσσσ, μη βγει παράεξω αλλά το βλεπα γιατί με μαγνήτιζαν τα πράσινα μάτια του Ντέμιαν, αν και μου την έσπαγε που  έβγαζε τα φρύδια του! Τεσπα, δεν είναι το Vampire Diaries το θέμα μας εδώ αλλά το Love Hard.

Εννοείται ότι ξέρεις τι θα δεις και ποια θα ναι η κατάληξη αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα, σε πολλές ταινίες άλλωστε συμβαίνει αυτό!

Νομίζω είναι από τις χειρότερες ταινίες που έχω δει, μαζί με το Weekend στου Μπέρνι που γελούσε όλο το σινεμά τότε που είχα πάει προπολεμικά και προσπαθούσα να καταλάβω γιατί!

Η υπόθεση: Μια τύπισσα ψάχνει τον the one and only και για να τον βρει βγαίνει ραντεβού! Ντααα! Πώς αλλιώς; Τα ραντεβού της με τα άτομα που βρίσκει, ως επί τω πλείστω, σε ντέιτινγκ απλικέσιο, είναι αποτυχημένα, ο ένας είναι παντρεμένος, ο άλλος δεν ξέρει τι θέλει και τα γνωστά.

Έχει δική της στήλη σε μία εφημερίδα, που γράφει γι αυτά τα ραντεβού, οι αναγνώστες τα περιμένουν πώς και πώς να γελάσουν, δηλ βγάζει χρήματα με τον πόνο της!

Το αφεντικό της είναι πολύ ευχαριστημένο και αναμένει με ανυπομονησία να δημοσιεύσει το ραντεβού της με έναν καινούριο ιδανικό τύπο που γνώρισε πρόσφατα!

Μα, είπαμε ότι η στήλη είναι για αποτυχημένα ραντεβού & αυτός είναι ιδανικός! Κάτι δεν κολλάει εδώ; Ναι, υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια με αυτό το ιδανικό boyfriend, δεν τον έχει δει από κοντά γιατί μένουν σε διαφορετικές πόλεις!

Αυτό θ’ αλλάξει όταν εκείνη αποφασίσει να πάει στην πόλη του τα Χριστούγεννα, να του κάνει έκπληξη και με την ευκαιρία να γνωριστούν κι από κοντα!

Πιστεύω με άλλους πρωταγωνιστές θα μπορούσε να είναι μια τίμια ταινία!

Παρεμπιπτόντως, το χω σκεφτεί πρώτη αυτό με τα αποτυχημένα ραντεβού, για ρίξτε μια ματιά!!

To trailer:

Και το Holidate ή «Ραντεβού στις γιορτές», όπως είναι ο ελληνικός τίτλος, το βλέπεις και εννοείται ότι ξέρεις τι θα δεις και πώς θα καταλήξει αλλά η διαφορά του με το από πάνω του, είναι ότι εδώ απολαμβάνεις το ταξίδι!

Το δίδυμο των πρωταγωνιστών έχει πολλή χημεία, και φυσική μη σου πω και οι γύρω γύρω παίζουν επίσης καλά, και γέλασα σε αρκετές σκηνές! Ναι παίζουν ωραία, ναι, τη συστήνω, σκέφτομαι και γράφω φωναχτά τώρα!

Και είναι και όμορφοι οι πρωταγωνιστές, που οκ, δεν είναι πολιτικά ορθό αυτό που γράφω τώρα αλλά θα το περάσω το σχόλιο, αφενός γιατί έχω τα κλειδιά του μπλογκ, αφετέρου γιατί η ομορφιά είναι υποκειμενική και in the eye of the beholder! Άλλωστε και η πρωταγωνίστρια της από πάνω ταινίας και του Vampire Diaries την ωραία παίζει!

Μία single κι ένας Single, fabulous κι άγνωστοι μεταξύ τους, σε κάθε χριστουγεννιάτικο -και οποιαδήποτε άλλο- οικογενειακό τραπέζι, έχουν βαρεθεί να τους ρωτάνε γιατί είναι μόνοι τους (γιατί κλάνει το γατί), να τους λυπούνται, να τους κάνουν άθλια προξενιά και γενικά να μην κοιτάνε their own business. Συναντιούνται τυχαία και αποφασίζουν ο ένας να είναι το plus one του άλλου, σε όλες τις γιορτές! Απολαυστική ταινία, με φοβερές ατάκες που δεν μπορώ να αναπαράγω γιατί είμαι οικογενειακό μπλογκ, χιούμορ και… έρωτα!

Στα μείον ο κολλητός του πρωταγωνιστή που έχει βγάλει τόσο πολύ τα φρύδια του, που ειλικρινά, σε κάθε σκηνή που έπαιζε, με αποπροσανατόλιζε! Έχω ένα θέμα παρατηρώ, με τα βγαλμένα αντρικά φρύδια!

To trailer:

Στη τρίτη και μέτρια ταινία που σας παρουσιάζω, το Last Christmas, πρωταγωνιστεί η Νταϊνέρις από το Game of Thrones!

Αχ, τη συμπαθώ αλλά παίζει σε όλες τις ταινίες τον ίδιο χαρακτήρα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο! Εκτός απ’ όταν τα πήρε κρανίο και τα καψε όλα και όλους στο Κινγκς Λάντινγκ!

Ε, δε θέλω να κάνω σπόιλερ, στην περίπτωση που δεν έχεις καταλάβει πού το πάει από το πρώτο μισάωρο, θα πω μόνο ότι η Κέιτι είναι ανεύθυνη, δεν παίρνει τη ζωή της στα σοβαρά, δυσκολεύει πολύ τους γύρω της & γενικώς έχει θέματα με τη σμπεριφορά της και τα όρια που ξεπερνά! Όλα αυτά μέχρι που γνωρίζει τον Μίστερ Πέρφεκτ, που θα την κάνει να θέλει να είναι πιο υπεύθυνη, θα της βγάλει τον καλό της εαυτό έξω!

Θα της δώσω της ταινίας το Λονδίνο σε χριστουγεννιάτικο φόντο και κανα δυο καλές σκηνές! Στα συν η αγαπημένη Μαρίζα Τόμσον που “παίζει” ένα μικρό ρόλο κι η οποία επίσης την σκηνοθέτησε ή έγραψε το σενάριο; Ένα από τα δύο!

To Trailer:

Χριστούγεννα στην Αλάσκα. Ε, αδιάφοροι ηθοποιοί, αδιάφορο σενάριο, αδιάφορο σε όλα του, χίλια συγγνώμη τους εύχομαι για την κριτική! Το είδα, όλο κυρίως γιατί βαριόμουν να αλλάξω κανάλι και να κουνηθώ από τον καναπέ!

Η υπόθεση: Μια μεγαλογιατρός που έχει άλλα όνειρα, βρίσκει -αναγκαστικά- δουλειά σε μια μικρή πόλη στην άκρη της Αμερικής! Την Αλάσκα, ναι το βρήκες!

Εκεί όλοι γνωρίζονται, είναι σαν συγγενείς, περπατάς στο δρόμο και χαιρετάς όποιον συναντάς, δεν προλαβαίνεις να βήξεις, σου χει φέρει σιρόπι ο γείτονας, έχουν ένα ιατρικό κέντρο με νοσοκόμες χωρίς γιατρό και τέτοια, μου θύμισε λίγο τον Αη Στράτη μου, ίσως και γι αυτό να την παρακολούθησα εν τέλει!

Ε ξέρεις ότι θα βρει τον έρωτα και ότι θα αλλάξει σχέδια και πλάνα, δε θα γυρίσει στον πατέρα και τη μάνα! Και σαφώς ξέρεις τι δουλειά κάνει ο κύριος που μοιάζει με τον Άγιο Βασίλη!

Μούμπλε μούμπλε, τι άλλο είδα;

Είδα και το «Ο Πρίγκιπας των Χριστουγέννων»! Είτε έχω δει παρόμοια είτε την ίδια παλιότερα. Μάλλον το δεύτερο γιατί βλέπω έχει και σίκουελς!

Είναι αυτό με την κοινή θνητή, δημοσιογράφο στο επάγγελμα, που χώνεται στον πύργο ενός βασιλείου να καλύψει τη ενθρόνιση του γοητευτικού Πρινς Τσάρμινγκ, που όμως δε θέλει το θρόνο, τον οποίο θρόνο εποφθαλμιά ο κακός ξάδερφος, κι ερωτεύονται!

Αχχχχ, δε βγαίνουν ταινίες όπως παλιά… Αυτό έχω να πω!

Στην εποχή μου είχες να δεις εκτός από αυτές που αναφέρω στην πρώτη παράγραφο, ένα Holiday, ένα Bad Santa!

Για να δούμε όσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα αν θα βγει και τίποτα ακόμα!

Είδες κάτι να σ’ αρέσει; Μη μου πεις το Αγόρι που το λέγανε Χριστούγεννα, δε μ’ άρεσε! Είμαι δύσκολη!

About Author

Μοιραστείτε το :