Σειρές

Game of Thrones: Το Φινάλε

Μοιραστείτε το :
ΠΡΟΣΟΧΗ – ΠΡΟΣΟΧΗ, SPOILERS ALERT!!! ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΠΟΙΛΕΡΣ.

Προειδοποίησα!

Θα ξεκινήσω δυναμικά.

Ντρέψου λιγάκι, εσύ υπεύθυνε για τη γέψη -έτσι το λέει ο γιος μου- που μας άφησε το τέλος του Game of Thrones. Ντρέψου γενικά για όλον τον τελευταίο κύκλο και ειδικά για το φινάλε!

Αυτό κλώθατε ενάμιση χρόνο;

ΑΓΚΡ. Οι σκηνοθέτες /σεναριογράφοι και το σινάφι τους μάλλον άλλη σειρά από εμάς βλέπανε τόσα χρόνια… Τι μετάλλαξη χαρακτήρων στο άψε σβήσε και βασικά πόσο «Κεντέρη» τον τρέξανε τον τελευταίο κύκλο; Ποιος τους κυνηγούσε; Τα λευκά γαλανομάτικα ζόμπι, όχι πάντως, μας άφησαν χρόνους. Εδώ και οχτώ σεζόν, ήμουν νια και γέρασα, μας φόβιζαν «the winter is coming” και “the winter is coming» και τελικά σιγά τη βαρυχειμωνιά. Ούτε «ζακέτα να πάρεις» δε χρειαζόταν. Ο υπερκακός που περιμέναμε με φόβο και τρόμο δεν πρόλαβε καν να βγάλει το σπαθί από τη θήκη του. Όσο για το φινάλε…Από που να το πιάσουμε…από πού. Ας το πιάσουμε από το τέλος.

Είναι δυνατόν να έκατσε στον θρόνο το βλαμμένο που έπεσε στο καζάνι με το λεξοτανίλ; Που τον ρωτάς «τι κάνει» και περιμένεις δυο βδομάδες να απαντήσει «καλά είμαι»;

Τόσοι πόλεμοι και θανατικά και δράμα και αγωνία και σουπαμουπες και όλα αποκαϊδια για να πάρει τον θρόνο το ζαβό που απλώς κάθεται και τριπάρει εδώ και πόσες σεζόν;

Και τριπάροντας όλα αυτά τα χρόνια, άφησε τον Χόντορ να πεθάνει, τα άλλα δύο αδέρφια που τον σέρνανε και του γλίτωσαν το κωλί τόσες φορές, να πεθάνουν, τον Θίον, που θα μπορούσε να έχει γλιτώσει, να πεθάνει και που το κυριότερο, θα μπορούσε να ανοίξει το στόμα του και να πει κάτι και να μην αφήσει να καούν ζωντανοί όλοι αυτοί οι αθώοι, ανάμεσα τους γυναικόπαιδα, στο Κινγκς λάντινγκ.

Που δε μου θέλει και το θρόνο -κατά τ’ άλλα «γι’ αυτό είμαι εδώ», άκα το ήξερα ότι θα γίνω Βασιλιάς- και που θα είναι και ο καταλληλότερος να κάτσει σε αυτόν επειδή ξέρει πολλά…Και πού τα ξέρει ποιος ωφελείται; Η παρτάρα του.

Το λάβ σόρρυ του «You know nothing John Snow» με την «Dracarys» ήταν καταδικασμένο από την αρχή. Ωστόσο, θέλαμε να πετύχει οι ρομαντικοί και μακάρι να της άλλαζε γνώμη της ξεροκέφαλης εκεί που την παρακαλούσε να χαλαρώσει λίγο με τα πολεμικά εμβατήρια, πριν της δώσει το φιλί του Ιούδα. Ανένδοτη η πεισματάρα.

Κι αυτός, αφού το κανε που το κανε, μετά τι, κάθισε σαν κλαμένο κουτάβι να αποφασίσει τη μοίρα του ποιος; Ο Σκώληκας; Που ήταν αρχιστράτηγος κάποιας που δεν υπάρχει πια; Κι ενώ όλοι οι υπόλοιποι ήταν με το μέρος του Τζόνι;

Και βασικά, πού πάει ο Τζον; Σε ποιο μπλακ καστλ; Να φρουρούνε ποιους από ποιον; Αφού δεν υπάρχει πια ο μέγας κακός. Και βασικά πού βρέθηκε όλο αυτό το παιδομάνι που τον ακολουθεί; Μπέιμπισιτινγκ θα κάνει με τον Τορμουντ και τους δύο γίγαντες;

Πού πας καλέ μου άνθρωπε; Γιατί δεν είπες ποιος είσαι κι από που κρατάει η σκούφια σου;

Γιατί δεν το είπε κανείς άλλος; Αφού το «μυστικό» το ξέρανε τουλάχιστον δώδεκα άτομα; Ήταν λεπτομέρεια κι απλώς το πήρε το ποτάμι του κινγκς λάντινγκ;

Η αράχνη που έγραφε σημειώματα που αποκάλυπταν την καταγωγή του Τζον, δεν πρόλαβε να στείλει ένα ταχυδρομικό περιστέρι σε κανέναν; Κι ο διάλογος του με το κοριτσάκι που το παρακολουθούν οι φρουροί και θα δοκίμαζαν ξανά στο δείπνο της Ντεινέρις κλπ κλπ, ήταν για να γεμίσει απλώς ο χρόνος; Να ‘χαμε να λέγαμε;

Κι η Άρια που έκανε το mission impossible με τον υπερκακό και μετά απλώς περιδιάβαινε χεσμένη στα χαλάσματα σαν χαμένο, σαν μια κοινή θνητή; Στο τέλος αποφάσισε να το παίξει Χριστόφορος Κολόμβος και να ανακαλύψει την Αμερική ενώ θεωρώ ότι θα μπορούσε βάσει των ικανοτήτων που παρακολουθήσαμε ότι απέκτησε τόσες σεζόν, να κάνει κάτι και να εξαφανιστεί ο σκώληκας κι ο αδερφός της να έχει καλύτερη τύχη.

Κι από τον Τύριον είχα μεγαλύτερες προσδοκίες. Με απογοήτευσε. Κι αυτός καθαρή την έβγαλε σαν χέρι του «Βασιλιά Μπραν του Σακάτη». Τι τίτλος κι αυτός. Καλύτερο θα ήταν «Ο Βασιλιάς Μπραν, το κοράκι με τα 3 μάτια». Μπούλινγκ του κάνουν;

Εν τω μεταξύ, στο τέλος τέλος, εκεί στη Στρογγυλή Τραπέζη που κάποτε συγκεντρωνόντουσαν οι κορυφαίοι και πιο σπουδαίοι στρατηγοί, κατάσκοποι, άρχοντες και δε συμμαζεύεται, το ρίξανε εντελώς στην πλάκα.

Στις στραβοβαλμένες καρέκλες, πλέον κάθονταν οι πισινοί του… Μπρον (που κάποτε συμπαθούσα αλλά οκ, νομίζω ότι έγινε αρκετά γλίτσας στην πορεία και σίγουρα δεν του αξίζει να είναι εκεί), του Ντάβος του λαθρέμπορα (που μου θυμίζει τον Ζαν Ρενό, που δεν ξέρω αν το ξέρεις, αλλά τον αγαπώ), του άλλου του μπουχεσάκου τον Σαμ (ο οποίος νωρίτερα είχε προτείνει να αλλάξει το πολίτευμα σε Δημοκρατία ή μου φάνηκε; ) και της Μπριέν (που φρόντισε νωρίτερα και την υστεροφημία του Τζέιμι), και διαφωνούσαν αν θα δώσουν λεφτά για να φτιάξουν τα μπουρδέλα ή τον στόλο, μόνο που δε γελούσαν μεταξύ τους.

Συγγνώμη κωμωδία γυρίζουμε;

Αντιπαρέρχομαι τα καφέ λάτε από τα στάρμπακς και τα μπουκαλάκια με το νερό που υπό ΚΣ δε θα πίστευα ότι έγιναν κατά λάθος, αλλά ότι ήταν πολλά τα λεφτά Άρη. Όμως με τόση προχειροδουλειά, παιδιά, ναι, δεν το κάναν για διαφήμιση. Όντως άφησαν καφέδες και νερά στα πλάνα από απροσεξία. Πώς και δεν ξεχάστηκαν να ανάψουν και κανά τσιγάρο εκεί που προσπαθούσαν να αποφασίσουν κάτω από το αντίσκοινο τι θα γίνει με Τύριον και Τζόνι.

Η μόνη σκηνή που μου άρεσε είναι του Δράκου που θρηνεί την Δρακομάνα του. Και που βάζει μπουρλότο στον θρόνο με τις σπάθες. Η μόνη.

Και χαλάστηκα και με τη Σάνσα που άρπαξε την ευκαιρία μες την αναμπουμπούλα να γίνει Βασίλισσα στο γαλάτικο της χωριό. Θεωρώ ότι θα μπορούσε κι αυτή να πιέσει λίγο παραπάνω για μια καλύτερη τύχη για τον αδερφό της.

ΑΑΑΑΑΑΑ,ΔΕ ΜΑΡΕΣΕ, ΔΕ ΜΑΡΕΣΕΕΕΕΕΕΕΕ. Μου φαγε τα καλύτερα χρόνια από τη ζωή μου αυτή η σειρά.

Τουλάχιστον να είχε σωθεί ο Τζέιμι που όπως σου έχω ξαναπεί, να δες εδώ, τον αγαπούσα το παραδέχομαι, αν και δεν ήταν το δεύτερο εγώ μου.

Τελικά, ήταν ο πιο χαζός Λάνιστερ όντως, καλά τον έλεγε έτσι η αδερφογκόμενα του. Θα μπορούσε να κάτσει με την Μπριέν που τη ζαχάρωνε τόσες σεζόν και τον είχε κορώνα στο κεφάλι της αντί να της φερθεί σαν ξεπέτα, βλέπε one night stand. Αντ΄αυτού, τσακίστηκε να φύγει μες τη μαύρη νύχτα να πάει σε αυτήν που, παρεμπιπτόντως, λίγο νωρίτερα είχε στείλει τον Μπρον να τον σκοτώσει.

Τι να πεις, έρωτας ανίκατε μάχαν…

Αυτό λοιπόν ήταν το Game of Thrones. Επτά (7) καταπληκτικές σεζόν συν μία (1), εμ, βιαστική; Απογοητευτική; Πρόχειρη;

Εσένα ποια είναι η γνώμη σου;

 

About Author

Μοιραστείτε το :