πρόβατο
Κυκλοφορώ και αρθρογραφώ,  Σκέφτομαι και γράφω

Αν είναι να είσαι πρόβατο, καλύτερα να είσαι μαύρο

Μοιραστείτε το :

Καλή φάση τα μαύρα πρόβατα. Τα άσπρα λερώνονται κι εύκολα.

Έχει μεγαλύτερη ταλαιπωρία, όσο και να πεις, το άσπρο. Βγάλε προβιά, πλύνε, άπλωσε, ξαναβάλε για να ξαναλερωθεί. Και πάμε όλη τη διαδικασία ξανά από την αρχή.

Μην αναρωτηθείς γιατί δεν πάνε πιο κει να καθίσουν φρόνιμα, να μη φθείρονται οι προβιές τους. Λες να μην το θέλουνε κι αυτά; Αλλά δεν τα αφήνουν σε ησυχία. Γεννημένα για να προσφέρουν και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των άλλων, να μην αντιδράνε, να μη βάζουν φωνή. Το πολύ πολύ να ακουστεί κανα μπεεεεεεε, πιο έντονο, αλλά και πόσο τρομακτικό κι άρα αποτρεπτικό να είναι ένα μπε.

Αρμέγονται συνεχώς, είναι η εύκολη λύση. Απ’ την πολλή εκμετάλλευση χάνουν το χρώμα τους κι εκείνα το δέχονται στωικά, δεν κάνουν τίποτα για να το αποφύγουν. Σου λέει “άσπρο πρόβατο είμαι, θα λερωθώ, αυτή είναι η μοίρα μου”.

Ενώ, το μαύρο, χαλαρό κι ωραίο, βολτάρει αμέριμνο, τρώει τη βοσκή του, κυλιέται στα γρασίδια, διασκεδάζει, κάνει ό,τι του καπνίσει, βολεύεται από την ύπαρξη των λευκών.

Κανείς δε θα το λερώσει, τόσα άσπρα είναι γύρω του, πιο εύκολα προσβάσιμα, αβίαστα κι αβασάνιστα.

Ακόμη κι αν καμιά φορά σπάνια συμβεί κι αυτό, όταν για παράδειγμα δεν υπάρχει κανένα λευκό πρόβατο εκείνη τη στιγμή πρόχειρο, τελευταία στιγμή, θα τη βγάλει καθαρή. Άλλος θα του καθαρίσει τα άπλυτα. Μάντεψε τι χρώματος θα είναι ο άλλος, λευκό, σωστά.

Σε χρόνο dt θα κυκλοφορεί όπως πρώτα, με το μαύρο, ελαφρώς μυστηριώδες και πάντα επιθυμητό, σαν ένα little black dress που κολακεύει γενικώς και ειδικώς-, μαλλί του να αστράφτει από καθαριότητα.

Έχει αυτό το κάτι που το κάνει πιο γοητευτικό και όλους γύρω του να μην έχουν απαιτήσεις, να το βλέπουμε με επιείκεια. Θεωρούν ότι χρειάζεται φροντίδα και προδέρμ, κατανόηση και στοργή, έχει χρόνια μπροστά του, ίσως όταν μεγαλώσει κι ωριμάσει να γίνει και αυτό άσπρο.

Δεν το μάθατε από μένα, αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Γιατί κάποιος να νομίζει ότι το μαύρο πρόβατο θα αλλάξει σε άσπρο; Γιατί να θέλει να ανταλλάξει την προνομιούχα και ξεκούραστη θέση του με μία ταλαίπωρη;

Αν ήταν να γίνουν αλλαξοκWλιές σαφώς και θα προτιμούσε το λευκό να πάρει το σπρέι μαυρίσματος, μπας και χαλαρώσουν οι απαιτήσεις και το άρμεγμα αλλά δεν.

Ξεθωριάζει γρήγορα κι η αλήθεια είναι ότι τα fake μαύρα πρόβατα φαίνονται από μακριά, φωνάζουν «διαθέσιμο πρόβατο προς άρμεγμα, σφαγή, οτιδήποτε». Δεν είναι τόσο θέμα επιλογής, είναι DNA.

Εν τω μεταξύ, κάπου πήρε το μάτι μου ότι το μαλλί των μαύρων προβάτων πουλιέται ακριβότερα από το μαλλί του λευκού, το ξέρατε; Αδικία.

Το ένα ξεπατώνεται για να είναι πάντα καθαρό άσπρο ξέξασπρο κι από τον ήλιο ξεξασπρότερο και το άλλο που δεν κουνάει το δαχτυλάκι του,  έχει μεγαλύτερη προτίμηση και δημοτικότητα.

Συμπέρασμα: Άτιμη κοινωνία που άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους ρίχνεις στα τάρταρα!

Συμπέρασμα του συμπεράσματος: Αν είναι να είσαι πρόβατο, καλύτερα να είσαι μαύρο.

About Author

Μοιραστείτε το :