Κυκλοφορώ και αρθρογραφώ,  Σκέφτομαι και γράφω

Απιστία και κουνέλι στιφάδο

Μοιραστείτε το :

Η απιστία είναι τζιζ, κάτι κακό, όλοι το ξέρουμε κι όλοι το καταδικάζουμε, ωστόσο, μπορεί να συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες. Δε θα εξετάσω τώρα τα γιατί και τα πώς, θα το πάρω σαν πραγματικότητα και θα εκφράσω μια απορία που εννοείται κανείς δε θα μου τη λύσει, όχι τουλάχιστον δημόσια, για ευνόητους λόγους.

Πέρα από το ηθικό κομμάτι, το αυτονόητο, ότι δεν είναι σωστό να κοροϊδεύουμε τη σχέση μας, η ερώτηση που δεν αφορά στους κατά συρροή άπιστους, αυτοί είναι ειδική κατηγορία από μόνοι τους, αλλά στους άλλους, είναι η εξής:

Δε φοβάστε μήπως βρείτε το κουνέλι σας στην κατσαρόλα;

Τώρα αν δεν καταλαβαίνετε τι ρωτάω, μάλλον δεν είστε σινεφίλ κι έχετε σίγουρα γεννηθεί μετά το 2000, είστε οι λεγόμενοι millennials.

Αναφέρομαι στην ταινία «ολέθρια σχέση» όπου ο παντρεμένος Μάικλ Ντάγκλας έχει μια όμορφη και ήσυχη οικογενειακή ζωή και είπε λίγο να εμ, ανανεωθεί ας πούμε, για ένα βράδυ μόνο και βρήκε γι’ αυτό την Γκλεν Γκλόουζ, που δε, τέλος πάντων, γούστα είναι αυτά.

Της Γκλεν, λίγο γυάλιζε το μάτι της να πούμε, λίγο ευέξαπτη και παρορμητική να την πούμε, ε, όταν μετά την ανανέωση εκείνος της είπε ένα «εντάξει, μην παραγνωριστούμε κιόλας», το μάτι που στην αρχή απλώς γυάλιζε, στη συνέχεια γύρισε κι ανάποδα και τότε ποιος την είδε και δεν τη φοβήθηκε. Το κατοικίδιο της οικογένειας σίγουρα, κι όχι μόνο.

Δηλαδή και να θες να ξενοκοιτάξεις για τον όποιο λόγο, γιατί άνθρωπος είσαι ρε παιδί μου, κοίταξες, αυτό δεν είναι κακό, δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί μετά. Και τύψεις και ενοχές να μην έχεις, που λογικά θα έχεις, ο άλλος είναι ένας άνθρωπος που δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει. Και βασικά δε γνωρίζεις ούτε κι εσύ ο ίδιος πώς θα αντιδράσεις μετά. Άμα παίζεις με τη φωτιά υπάρχει κίνδυνος να τσουρουφλιστείς.

Πού ξέρεις ότι λίγες στιγμές ηδονής, ανανέωσης, σκέψεις του στιλ, μια ζωή την έχουμε κι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις έναν πειρασμό είναι να υποκύψεις σε αυτόν, κλπ, δε θα σου κοστίσουν μια ζωή η οποία είναι όμορφη, είναι καλή και τέλος πάντων, τι σου φταίει κι ο / η σύντροφός σου και τα παιδιά σου, αν έχεις, να βρούνε στα καλά καθούμενα το κατοικίδιο κουνέλι τους στιφάδο.

Δεν το ξέρεις. Κι επειδή karma is a bitch, καλύτερα να το ξανασκεφτείς, πριν ρισκάρεις να τα τινάξεις όλα στον αέρα. Κι αφού σκεφτείς, τότε πράξε και μετά ανάλαβε για το αποτέλεσμα την ευθύνη των πράξεων σου!

About Author

Μοιραστείτε το :