Παιδικά βιβλία

Απίθανα Χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδάκια 3+ ετών

Μοιραστείτε το :

Θα σου προτείνω όχι ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά τέσσερα υπέροχα χριστουγεννιάτικα παραμύθια για μικρούτσικους αναγνώστες, από 3 χρονών κι άνω, τα οποία λάτρεψε η καραμελένια κόρη μου!

Καλά Χριστούγεννα Μικρέ Έλιοτ! – Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Ο μικρός Έλιοτ, το γνωστό πετίτ πουά ελεφαντάκι, που κυκλοφορεί στην περιοχή του Κλειδάριθμου και που όλες οι μαμάδες με μικρά παιδιά αγαπήσαμε, ζητάει από τον Άγιο Βασίλη να του φέρει το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Εκείνος όμως του απαντάει ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να βρει μόνος του!

Αρχίζει τότε να το ψάχνει ολούθε μαζί με το φίλο του το Ποντικάκι αλλά δεν το βρίσκουν πουθενά!

Κάποια στιγμή, ο αέρας φέρνει στα χέρια τους ένα γράμμα. Ένα χριστουγεννιάτικο γράμμα προς τον Άγιο Βασίλη που προφανώς παράπεσε.

Τρέχουν να βρούνε τον Άγιο Βασίλη να του το δώσουνε αλλά εκείνος έχει φύγει…Τότε αποφασίζουν να το ανοίξουν και διαβάζοντάς το, αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν οι δυο τους την επιθυμία του παιδιού που το έγραψε. Μη μείνει απογοητευμένο ότι ο Άγιος το ξέχασε.

Ταξιδεύουν και φτάνουν στο σπίτι ενός κοριτσιού και γίνονται το… δώρο της!

Το κοριτσάκι απέκτησε τους φίλους που είχε ζητήσει από τον Άγιο Βασίλη κι ο Έλιοτ βρήκε το πνεύμα των Χριστουγέννων!

Μου άρεσε πάρα πολύ το διπλό μήνυμα που περνάει το βιβλίο!

Αφενός, ότι δεν είναι όλα τα δώρα υλικά, ούτε έχουν απαραίτητα χρηματική αξία, αφετέρου εξηγεί απλά, λιτά και κατανοητά τι είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων, τι σημαίνει Χριστούγεννα,!

Ας κάνουμε όλοι μια καλή πράξη ειδικά και συγκεκριμένα προς τον διπλανό μας, όπως έκανε ο μικρούλης Έλιοτ και το ακόμα πιο μικρό Ποντικάκι και μετά ας ευχηθούμε και καλά Χριστούγεννα γενικά και αόριστα σε όλο τον κόσμο!

Από το οπισθόφυλλο:

Ο Μικρός Έλιοτ έχει μεγάλη λαχτάρα να γνωρίσει το πνεύμα των Χριστουγέννων. Όταν όμως συναντά τον Άγιο Βασίλη και τον ρωτάει αν μπορεί να του το φέρει, εκείνος του απαντά πως θα πρέπει να το βρει μόνος του.

Ο Μάικ Κουράτο γράφει και ζωγραφίζει τις δικές του ιστορίες. Είναι ο δημιουργός της πολυαγαπημένης σειράς των παιδιών Μικρός Έλιοτ, η οποία έχει βραβευτεί και μεταφραστεί. Μπορείτε να κατεβάσετε τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που βασίζονται στη σειρά από εδώ: mikecurato.com

Ο γάτος των Χριστουγέννων – Εκδόσεις Μεταίχμιο

Μια απολαυστική, χριστουγεννιάτικη ιστορία γραμμένη σε στιχάκια και πολύ χιούμορ για τον γάτο του Αη Βασίλη, τον Αφράτο που ήταν μεγάλος υπναράς!

Το όνειρο του Αφράτου ήταν να πετάξει με το έλκηθρο του Άη Βασίλη και να μοιράσουν μαζί τα δώρα. Το έχει βάλει στόχο και ενώ έχει καλές προθέσεις στο να βοηθήσει και με τα δώρα, είναι ελαφρώς ατσούμπαλος και απρόσεχτος και κάνει ζημίτσες!

Ο Άγιος Βασίλης του λέει να πάει πιο κει, να μην τους καθυστερεί γιατί βιάζονται! Στο κάπου πιο εκεί, συγκεκριμένα μέσα σε ένα κουτί, τον παίρνει ο ύπνος.

Όταν ανοίγει τα μάτια του συνειδητοποιεί ότι τον έχουν αμπαλάρει σαν δώρο τα ξωτικά και τον έχουν φορτώσει ήδη στο έλκηθρο που πετάει στον ουρανό!

Αμάν! Και τώρα; Τι θα κάνει τώρα; Ωπ, καλέ, τι γίνεται εδώ; Δυο κλέφτες πονηροί, ανέβηκαν στο έλκηθρο και ετοιμάζονται να κλέψουν τα δώρα!

Ομως λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο, τουτέστιν τον Αφράτο που θα σώσει τα δώρα των παιδιών, θα παραδώσει τους δύο κλέφτες στην αστυνομία και τέλος καλό, όλα καλά!

Α! κι ο Άγιος Βασίλης, του έκανε το πιο χρήσιμο δώρο, κάτι που χρειαζόταν οπωσδήποτε: ένα ΞΥΠΝΗΤΉΡΙ!!

Από το οπισθόφυλλο:

O Αφράτος, ο χαδιάρης γάτος του Άγιου Βασίλη, πάει και κοιµάται στα πιο απίθανα µέρη!
Έτσι, την παραµονή των Χριστουγέννων παίρνει έναν υπνάκο µέσα σ’ ένα κουτί, και όταν ξυπνάει ανακαλύπτει ότι είναι τυλιγμένος για δώρο και φορτωμένος στο έλκηθρο µαζί µε τα υπόλοιπα πακέτα!
Πώς θα γλιτώσει; Και πώς θα σώσει τα χριστουγεννιάτικα δώρα από τους ληστές που θέλουν να τα κλέψουν;

Ο Ποντικός των Χριστουγέννων – Εκδόσεις Παρισιάνου Α.Ε.

Στο Βόρειο Πόλο ως γνωστόν μένει ο Άγιος Βασίλης! Μαζί του μένει η γυναίκα του, λογικό κι αυτό, όπως και τα ξωτικά και οι τάρανδοι!

Εντάξει, όλοι τα γνωρίζουν αυτά!

Κανείς όμως δεν ξέρει ότι στο σπίτι του Άγιου Βασίλη, κάτω σto υπόγειο, μένει κι ένας Ποντικός!

Αυτός ο Ποντικός, δεν είναι κάποιος τυχαίος ποντικός! ‘Οταν τα ξωτικά ετοιμάζουν και πακετάρουν τα δώρα που θα μοιραστούν στα παιδιά την παραμονή των Χριστουγέννων, εκείνος, βρίσκεται εκεί! Κρυμμένος κάτω από το τραπέζι που φτιάχνουν τα διάφορα!

Κάθε φορά που πέφτει ένα μπισκότο κάτω ή μια χρυσή κορδέλα ή κάποιο μικρό παιχνιδάκι, το παίρνει και τρέχει στη μυστική φωλιά του!

Εκεί ετοιμάζει το δικό του χριστουγεννιάτικο σάκο με δώρα για τα ποντικάκια του κόσμου.

Όταν την παραμονή των Χριστουγέννων ο Άγιος Βασίλης μπαίνει στο έλκηθρο για τον γνωστό λόγο, ανεβαίνει -κρυφά πάντα- κι ο Ποντικός με το σάκο του!

Εξ ού κι ο Ποντικός των Χριστουγέννων! Είναι όμως τόσο μυστικός όσο νομίζει;

ΥΓ: “Μαμά, να γράψεις ότι το βιβλίο λέει οτι ο ποντικός παίρνει τον κόκκινο σάκο του, ενώ βλέπουμε ότι είναι πράσινος”! Εικονογράφε Annabel Spencely, σε τσάκωσε ο γιος μου!

Από το οπισθόφυλλο:

Ο Άγιος Βασίλης ξέρει όλα τα παιδιά, αλλά το ότι ο Ποντικός των Χριστουγέννων ζούσε στο σπίτι του Άγιου Βασίλη ήταν ένα μυστικό που κανείς δε γνώριζε μέχρι τώρα -ούτε καν ο ιδιος ο Άγιος Βασίλης-, γιατί ο Ποντικός των Χριστουγέννων κρυβόταν πολύ καλά.

Όταν ο Άγιος Βασίλης τυλίγει τα δώρα, ο Ποντικός των Χριστουγέννων παρακολουθεί προσεχτικά και μαζεύει ό,τι πέφτει στο πάτωμα: αυτοκινητάκια, χάντρες, χρωματιστές κορδέλες…

Αργότερα ετοιμάζει τα δώρα για τα μικρά ποντικάκακια όλου του κόσμου και στις 24 Δεκεμβρίου ταξιδεύει μαζί με τον Άγιο Βασίλη -στη μυστική κρυψώνα του- για να μοιοτάσει όλατ α δώρα.

Μια αξιολάτρευτη χριστουγεννιάτικη ιστορία για μικρά και μεγάλα ποντικάκια.

Γι’ αυτό αγαπώ τα Χριστούγεννα – Εκδόσεις Παρισιάνου Α.Ε.

Ένα πολύ ενθουσιασμένο λαγουδάκι δυσκολεύεται να κοιμηθεί την παραμονή των Χριστουγέννων! Λογικό, σε λίγο θα είναι εκεί ο Άγιος Βασίλης με τα δώρα του!

Μέχρι να έρθει εκείνος σκέφτεται όλους τους λόγους που αγαπάει τα Χριστούγεννα! Κι αυτοί είναι μεν πολλοί, περιστρέφονται δε, γύρω από τον χρόνο που περνάνε όλοι μαζί οικογενειακώς!

Στολίζουν το δέντρο, ο μπαμπάς φτιάχνει ζεστή σοκολάτα, θα ανταλλάξουν δώρα (κάποια τα φτιάξανε με αγάπη και μεράκι μόνοι τους), θα έρθουν όλα τους τα αγαπημένα άτομα μαζί με τα κατοικίδια τους να γιορτάσουν μαζί, κρατώντας πιατέλες με φαγητά και μοιράζοντας απλόχερα χαμόγελα και αγάπη και χαρά!

Παραμυθένια εικονογράφηση, χορταστικό κείμενο γεμάτο θετικές σκέψεις και αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα! Τα μικρά σας παιδάκια, θα το λατρέψουν!

Να πω, επίσης, ότι πολύ μου άρεσαν οι σημειώσεις στο τέλος για τους γονείς και λοιπούς φροντιστές παιδιών.

Το νόημα της γιορτής των Χριστουγέννων είναι διαφορετικό για τον καθένα. Να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να καταλάβουν ότι τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για ό,τι έχουμε και να προσπαθούμε να βοηθάμε όσους δεν είναι τόσο τυχεροί όσο εμείς. Να δίνουμε κι όχι μόνο να παίρνουμε! Δεν κοστίζει τίποτα να μοιράσουμε καλοσύνη, αγάπη και συμπόνια!

Από το οπισθόφυλλο:

Είναι παραμονή Χριστουγέννων και όλοι κοιμούνται στο σπίτι… εκτός από κάποιον που είναι πολύ ενθουσιασμένος και δεν μπορεί να κοιμηθεί!

Αυτός ο κάποιος είμαι εγώ -με βλέπετε στο εξώφυλλο! Καθώς περιμένω να έρθει ο Άγιος Βασίλης σκέφτομαι πόσο πολύ αγαπώ τα Χριστούγεννα και γιατί!

Μοιραστείτε το :