Παιδικά βιβλία

Χριστούγεννα στην έρημο – Εκδόσεις Μεταίχμιο

Μοιραστείτε το :

Καλά, ξετρελάθηκα! Το καταδιασκέδασα, γέλασα δυνατά, κακαριστά σε διάφορα σημεία διαβάζοντάς το!

Πολλές φορές συμβαίνει να χαίρομαι ένα παιδικό βιβλίο περισσότερο και από τα παιδιά μου! Άσε που έχει και φανταστική εικονογράφηση! Ρε παιδί μου, αν ο εικονογράφος έχει ταλέντο, ένα καλογραμμένο βιβλίο το απογειώνει!

Ο Σάνι, που είναι είναι ζωάκι σουρικάτα (ξέρετε τι ζώο είναι αυτό; Εγώ τώρα το έμαθα, το ομολογώ!) διαβάζει σε ένα περιοδικό πώς είναι τα τέλεια Χριστούγεννα!

Ξέρετε τώρα, έλατα, χιόνια, στρωμένο εορταστικό τραπέζι που να διαθέτει και του πουλιού το γάλα, ακόμα και λαχανάκια Βρυξελλών!

Εκεί που μένει με την οικογένειά του, στην έρημο ντε, δεν υπάρχει τίποτα από όλα αυτά που διαβάζει και γι’ αυτόν το λόγο παίρνει τα κουβαδάκια του και σε άλλη παραλία, τουτέστιν πάει  να βρει τα τέλεια Χριστούγεννα. Τα ψάχνει σε όλο τον κόσμο, και σε κάθε στάση που κάνει, στέλνει και από μία κάρτα στην οικογένειά του, ενημερώνοντας για την πρόοδο του όσον αφορά στην εύρεση των Τέλειων Χριστουγέννων!

Κάποια στιγμή, τα βρίσκει όλα όσα έψαχνε αλλά… πάλι κάτι λείπει. Τι είναι αυτό;

Οι άνθρωποι που τον αγαπάνε, η οικογένεια του! Χωρίς αυτούς, χωρίς αγάπη, τι να το κάνει και το χιόνι και το στολισμένο έλατο και το οτιδήποτε άλλο.

Ευτυχώς ο Άγιος Βασίλης, βάζει το χεράκι του και έτσι ο Σάμι αλλά και οι δικοί του, που παρεμπιπτόντως είναι όλοι τους πολύ στενοχωρημένοι χωρίς εκείνον, τους λείπει πολύ, να περάσουν τα ΤΕΛΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Τα μικρούτσικα θα χαζέψουν με τις εικόνες, που είναι υπέροχες και θα πάρουν και το μήνυμα το οποίο είναι το εξής: Κανένα μέρος δεν είναι τέλειο και αξιοζήλευτο, αν ΔΕΝ έχεις μαζί σου τους αγαπημένους σου ανθρώπους.

Πού πας χωρίς αγάπη, που λέει και το τραγούδι.

Τα μεγαλύτερα παιδάκια θα καταλάβουν και τα αστεία που τα έχει μπόλικα μέσα! Μπράβο στη βραβευμένη συγγραφέα Έμιλι Γκράβετ, έχει εξαιρετικό χιούμορ! Επίσης, μόλις είδα ότι έχει εικονογραφήσει το βιβλίο της! Α, διπλό το μπράβο!

Μέσα στο βιβλίο ξεπηδάνε και «παραθυράκια» που ανοίγοντας τα, διαβάζουμε τις καρτ ποστάλ και τα λογοπαίγνια που έχουν πολύ γέλιο!

«Τι είναι άσπρο, ζει στον Βόρειο Πόλο και συμφωνεί σε όλα; Η βολική αρκούδα»! αχαχαχα

Μόνο αυτό, δε λέω τίποτα άλλο! Να πάρετε το βιβλίο να διαβάσετε τα υπόλοιπα! Γονιέ, θα διασκεδάσεις, στο υπόσχομαι!

Από το οπισθόφυλλο:

Στην έρημο Καλαχάρι τίποτα δε θυμίζει τα Χριστούγεννα των περιοδικών! Ούτε χιόνι, ούτε έλατα, ούτε χριστουγεννιάτικο γεύμα! Έτσι ο Σάνι ξεκινάει ένα μεγάλο ταξίδι αναζητώντας τα τέλεια Χριστούγεννα, ώσπου ανακαλύπτει ότι μπορεί τελικά… να τα άφησε πίσω του!

Tο βιβλίο “Χριστούγεννα στην έρημο” απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3-5 ετών κι άνω!

About Author

Μοιραστείτε το :