φιδάκι
...φτιάχνει

DIY “φιδάκι”, το κλασσικό επιτραπέζιο παιχνίδι!

Μοιραστείτε το :

Το φιδάκι είναι οικογενειακώς από τα αγαπημένα μας επιτραπέζια παιχνίδια! Μετά τη Μονόπολη, βεβαίως βεβαίως, που είναι σταθερά πρώτη στην πρότιμηση του γιου μου, από τα τέσσερά του χρόνια!

Προσωπικά, όσο βαριέμαι να παίζω Μονόπολη που κρατάει 25 ώρες το 24ωρο, άλλο τόσο μ’ αρέσει να παίζω φιδάκι!

Έχω παίξει αμέτρητες φορές σαν παιδί η ίδια αλλά και σαν μεγάλη τώρα.

Γι’ αυτό είπα να γκιβ ιτ ε σοτ και παρόλο που μάλλον έχω δύο αριστερά χέρια, να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε ένα μόνοι μας! Νουαζετέ εντίσιον!

Και τα καταφέραμε! Και οι τρεις μαζί! Γιατί βεβαίως κι η μικρή μας βοήθησε!

Και χρωμάτισε τετράγωνα αλλά δεν έχει και καλύτερο από το να χρησιμοποιεί κόλλα και ψαλίδι! Κολλάει βέβαια και πράγματα που δε χρειάζεται να κολλήσουν, αλλά ok, παράπλευρες απώλειες!

Η ιδέα είναι της γλυκιάς Ευδοξίας που έχει το Blog Παιχνίδι και Δημιουργία! Αν κάνετε κλικ στο Blog της θα βρείτε πολύ ωραίες δημιουργικές ιδέες!

Υλικά:

γλωσσοπίεστρα (ξυλάκια χειροτεχίας)

χαρτόνι

χάρακα – ψαλίδι -κόλλα!

μαρκαδόρους / ξυλομπογιές

χρωματιστά σύρματα πίπας

ματάκια χειροτεχνίας

και φυσικά, πιόνια και ζάρι!

Εκτέλεση:

Βήμα 1ο

Παίρνουμε το χαρτόνι και με χάρακα κάνουμε τετράγωνα που έχουν ίση απόσταση ανάμεσά τους. Εκεί υποτίθεται ότι βοήθησα εγώ!

Το έκανα τρεις φορές μέχρι να το πετύχω (που και πάλι δεν το πέτυχα αλλά τέλος πάντων, μπορούμε να παίξουμε!) Καλύτερα να είχα αφήσει τον γιο μου να το κάνει μόνος του!

Βήμα 2ο

Στα τετράγωνα έγραψα τους αριθμούς και τα παιδιά τα χρωμάτισαν.

Βήμα 3ο

Μετά κάναμε τα φιδάκια. Τυλίξαμε τη μια άκρη δυο τρεις φορές για να κάνουμε το κεφάλι και να μπορέσουμε να κολλήσουμε τα ματάκια.

(Εκ των υστέρων είδα οτι η Ευδοξία είχε πάρει δύο σύρματα πίπας και τα χε στρίψει μεταξύ τους. Αν αυτό το είχα δει εγκαίρως, το πράσινο μου φίδι δε θα ήταν σαν να είχε πάθει εγκεφαλικό)!

Κάποια “φιδάκια” τα κόψαμε με το ψαλίδι για να τα κάνουμε μικρότερα.

Βήμα 4ο

Στα γλωσσοπίεστρα (ξυλάκια χειροτεχνίας) ζωγραφίσαμε τετράγωνα για να δημιουργήσουμε τις σκάλες μας! Κάποια ξυλάκια τα κόψαμε, όπως κάναμε και με τα φιδάκια, για να δημιουργήσουμε μικρότερες σκάλες!

Βήμα 5ο και τελευταίο

Κολλάμε φιδάκια και σκάλες όπου νομίζουμε στο χαρτόνι με τα τετράγωνα και…παίζουμε!

Έχουμε ρίξει ΤΟ παιχνίδι! Πιστεύω ότι το δικό μας “φιδάκι” είναι πιο ενδιαφέρον από τα αγοραστά που έχουμε!

Αφενός, γιατί το κάναμε μόνοι μας και το hand made πάντα έχει αξία κι αφετέρου γιατί έτσι όπως κολλήσαμε σκάλες και φιδάκια έχει μεγαλύτερο σασπένς το παιχνίδι!

Μια επόμενη σκέψη είναι να φτιάξω ένα τεράστιο “φιδάκι” στην πιλοτή!

Ξέρετε, να είμαστε εμείς οι παίκτες, να ανεβαίνουμε σκάλες, να μας “τρώνε” τα φιδάκια, να κατεβαίνουμε τετράγωνα και τέτοια!

Νομίζω ότι τα παιδιά θα ξετρελαθούν! Εσείς τι λέτε;

Μοιραστείτε το :